banner94

banner77

banner69

banner88

Akpınar Mahallesi’nde hayaller gerçeğe dönüşüyor: 1050 Konutlar

1980’li yıllarda inşa edilen ancak fiziksel ömrünü tamamlayan Akpınar Mahallesi’nde sonunda kentsel dönüşüm projeleri başladı. Zemin +7 kat şeklinde olacak yeni yapılar 18 ile 24 ayda teslim edilecek. Akpınar Mahallesi’nde 10 yılı aşkın süredir beklenen kentsel dönüşüm, sonunda gerçeğe dönüştü. Kat malikleriyle anlaşarak projelere başlayan inşaat firmalarının yetkilileri çalışmalarını Konut ve Yapı Gazetesi’ne anlattı.

GÜNDEM 12.03.2024, 17:33 12.03.2024, 17:44
Akpınar Mahallesi’nde hayaller gerçeğe dönüşüyor:  1050 Konutlar
banner66

Şeref Demir

Akyükselen İnşaat YKB

Mevcut yapı stoğu ile barındırdığı nüfus dikkate alınarak 1980’lerde, o günün yönetmelik ve teknolojisine göre projelendirilerek inşa edilmiş binalar fiziksel ömrünü tamamlamıştı. Olası bir depremde can ve mal güvenliği açısından risk oluşturan binalar yıkıldı ve bu bölgede konut üretimine başlandı. Yüklenici firmalardan biri Akyükselen İnşaat olarak projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Sözleşmeler 18 - 24 ay arasında teslim tarihleri baz alınarak yapıldı. Konut bölgesinin, Mudanya yoluna cephe olması, şehir merkezine yakınlığı ve alışveriş merkezlerinin olması gibi imkânlar bölgeyi cazibe merkezi haline getirmektedir. Kat maliklerine verilecek daireler genellikle 3 + 1 olacak. Yükselenpark Harika, Yükselenpark Öncü, Yükselenpark Zirve ve Yükselenpark Doruk projelerimizle birlikte bölge, deprem riskine karşı hazırlıklı hale getirilecek, yaşanabilir ve sürdürülebilir kent parçası haline gelecektir.

Veysel Bakgör

Bakyapı YKB

Akpınar Mahallesi’nde yer alan 1050 Konutlar’daki yapılar yıllar içinde insanlarımız için güvenli ve konforlu konut özelliğini artık yitirmişti. Bursa Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde gerçekleştirilen anlaşmalar sonucunda, biz de Bakyapı farkıyla hak sahipleriyle kısa sürede yüklenici firma olarak eksiksiz ve özverili bir şekilde anlaşmalarımızı tamamladık. Sonunda beklenen Prestij Koru projemize başlamış olduk. Projemizde yer alacak yapıları depreme karşı güvenli olarak son teknoloji ile üretiyoruz. Projemizde 2+1 ve 3+1 olmak üzere farklı daire tipleri yer alıyor. Deprem yönetmeliğine uygun ve dirençli olan tünel kalıp sistemiyle yapılarımızı inşa edeceğiz. Sosyal donatı alanları ve diğer modern imkânlarıyla projemiz bölgenin değerini artıracak. Şehir merkezi, Mudanya ve çevre bağlantı yollarına ulaşım kolaylığı ile Korupark AVM’ye olan yakınlığı özelliğiyle de şehrin cazibe merkezlerinden biri haline gelecek.

Yavuz Murat Mescioğlu

Mescioğlu İnşaat Yön. Krl. Üyesi

Akpınar Mahallesi 1050 Konutlar bölgesinde mevcut yapılar fiziki ömrünü tamamladığı için artık insanlarımız için güvenli konut özelliğini kaybetmişti. Bursa Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde yapılan anlaşmalarla birlikte biz de Mescioğlu İnşaat olarak yüklenici firma konumuyla elimizi taşın altına soktuk diyebilirim. Hak sahipleriyle yapılan anlaşmalar sonucunda Koru Line projemize başladık. Projemizde yer alacak yapıları öncelikli olarak depreme karşı güvenli olarak üretiyoruz. Projemizde 324 daire ve 98 adet iş yeri olacak. Konutlarımız 2+1 ve 3+1 şeklinde planlandı. Sosyal donatı alanları ve diğer modern imkânlarıyla projemiz bölgeye ayrı bir özellik katacak. Bu bölge ulaşım kolaylığı ve Korupark AVM’ye olan yakınlığı ile şehrin en gözde yerlerinden biri haline gelecek.

Cihat Bakgör

Göryapı YKB

Akpınar Mahallesi’nde o günün şartlarına uygun yapılan binalar üzerinden 40 yıl geçtiği için mukavemet ve kullanış kabiliyeti kalmamıştı. Göryapı İnşaat olarak yer sahiplerinin bize gösterdiği teveccüh ve talepleri üzerine biz de gönüllü bir şekilde burada yer almaktayız. Yer sahipleriyle yarı yarıya paylaşım esaslı bir emsal anlayışıyla onların da takdirini kazandık. 3+ 1 daireler arsa büyüklüklerine göre metrekaresi farklılık gösteriyor. Her bina kendi içinde dönüşüme uğruyor, bu yüzden ebatlarında farklılar olacak. Daire planımız hep aynı olacağından 110 ile 130 metrekare arasında değişkenlikler gösterecek. Göryapı İnşaat olarak projemizin ismi Sedirpark Koru Evleri olarak adlandırdık. Deprem yönetmeliğine uygun kalite standartları yüksek konut ve iş yerleri ile cazip olan bölgeyi sosyal donatı alanları ile de daha da yükselteceğiz.

Nafi Batmanoğlu

NB Gayrimenkul

1050 Konutlar olarak adlandırılan bölge deprem riski gerekçesiyle 2012 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla ‘Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ ilan edilmişti. Hak sahipleriyle anlaşıldıktan sonra yüklenici firmalar burada projelerine başladı. Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümlerinden birisi olacak bölgede hak sahipleri artık depreme karşı güvenli ve modern konutlarda yaşamlarını sürdürecek. Mudanya yoluna olan cephesiyle bu bölge şehrin önemli yaşam alanlarından birisi konumuna gelecek. İstanbul merkezli bir firma olmamıza rağmen daha öncesinde Akpınar Mahallesi’nde faaliyetlerde bulunmuştuk. Sosyal donatı alanları ve diğer imkânlara sahip projelerin bitmesiyle çevresindeki konut ve iş yerlerinde de hareketlilik olacağını ön görüyoruz.

Sevgi Gültekin

Akpınar Mahalle Muhtarı

Çoğu kooperatif olarak 80 yıllarında yapılan binaların ömrünü yitirmesi sebebiyle 2013’te alt bölgemiz kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiş oldu. Bu süreçte çok projeler önerildi fakat iptal edildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin tüm blokların kendi parselinde dönüşebileceği, zemin+7 kat olacak şekilde yaptığı planlar geçti ve hak sahipleri ile müteahhitlerle görüşmeler sonucu her blok kendine uygun projede anlaşarak dönüşüm başladı. Yoğunluk biraz artacak olsa da yerinde dönüşüm olması, müteahhitlerin bedel istemeyişi ve parkların yeşil alanların olduğu gibi kalması en güzel yanı. Bununla birlikte yapılacak yeni donatı alanları, kültür merkezi, spor sahası, aktivite alanları da yapılırsa mahallemizin değeri ve yaşam kalitesi artacaktır. Ulaşımın kolay, alışveriş merkezlerine yakın olmasıyla yaşanabilir konumda olan mahallemiz bu projeler sayesinde daha da cazip hale gelecektir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89