banner94

banner77

banner69

banner88

6+1'lik dönüşüm başlıyor

Yıldırım'ı geleceğe taşıyacak kazma vuruluyor

GÜNDEM 25.04.2013, 15:10 25.04.2013, 15:10
 6+1'lik dönüşüm başlıyor
banner66

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 500 hektarlık alanı kapsayan 6+1 mahallelik kentsel dönüşüm projesi için “Kentsel Tasarım Yarışması” açtıklarını söyleyerek, yatırımcıları yarışmaya davet etti. 



Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Konut ve Yapı Gazetesi tarafından 6.’sı organize edilen “Kentsel Dönüşüm ve Yıldırım” konulu toplantıda Nuripek İnşaat’ın ev sahipliğinde Almira Otel’de müteahhitlerle bir araya geldi. “Yıldırım’da 6+1 Mahalle’de Kentsel Dönüşüm” projesiyle ilgili son gelişmeleri inşaat firmalarının temsilcileriyle paylaşan Keskin, 25 Nisan’da yapılacak olan “Kentsel Tasarım Yarışması” hakkında bilgiler vererek, müteşebbisleri yarışmaya katılmaya davet etti. Toplantıya Başkan Keskin ve ekibinin yanı sıra İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, mahalle muhtarları ve müteşebbisler iştirak etti.



TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DÖNÜŞÜM PROJESİ



Başkan Keskin, 6+1 mahalle olarak belirlenen yaklaşık 500 hektarlık alanda başlatılacak kentsel dönüşüm projesinin etaplar halinde hayata geçirileceğini belirterek, ilk hedeflerinin M1 Bölümü adını verdikleri Mevlana ve Ulus’un bir bölümünü kapsayan 55 hektarlık 9 etabı başlatmak olduğunu söyledi. Bu projeyi hayata geçirdikten sonra diğer mahallelere de geçeceklerini anlatan Başkan Keskin,  “Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Bu büyük projeler yürek, ekip ve cesaret işidir. Biz bugüne dek hayal gibi görülen mega projeleri bitirdik, azimliyiz ve kararlıyız. 40 sefer ölçtük bir sefer biçeceğiz” diye konuştu.



“İŞ İŞTEN GEÇMEDEN PROJEYE GİRİN”



Kentsel dönüşümde başarı sağlamak için öncelikle arz ve talebi oluşturmak zorunda olduklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, “İnşaat sektöründe faaliyet gösteren müteşebbislerimiz bunu istiyorsa 500 hektarlık alan herkese yeter. Alın size 8-10 yıl yatırım yapabileceğiniz hazır iş. İnanıyorum ki belediye güvencesinin olduğu, birçok inşaat harcından muaf olduğunuz, 6306 sayılı kentsel dönüşüm yasası gibi çok güzel bir imkândan yararlanabileceğiniz,  marka oluşturabileceğiniz ve ileride çok büyük paralar kazanabileceğiniz güzel bir proje sizleri bekliyor” diyerek yatırımcıları harekete geçmeye davet etti. Keskin, müteahhitleri yatırımlar konusunda geç kalmamaları için de uyarırken, bölgeye büyük marka hastaneler, kolejler, rezidanslar ve oteller yapılabileceğiniz dile getirdi.



KENTSEL TASARIM PROJE YARIŞMASI



Daha önce duyurusu yapılan Kentsel Tasarım Proje Yarışması’nın 25 Nisan’da Yıldırım Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacağını hatırlatan Başkan Keskin, müteşebbislere yarışmanın detaylarıyla ilgili de bilgiler verdi. Keskin, noter huzurunda encümen tarafından gerçekleştirilecek yarışma hakkında şunları söyledi:



“Kentsel Tasarım Proje Yarışması, öncelikle bir ihale değil, kat karşılığı oran yarışması olacak. Yani kamu kaynağı kullanmadan yapacağız. Şu anda oranları yüzde 60 ve yüzde 40 şeklinde belirledik. Binde 5 idareye katılım payı ayrılacak, müteşebbislerimiz yine binde 5’ten başlayarak malik lehine yarışacaklar. Amacımız insanlarımız depremde ölmesin ve huzurlu bir yaşam sürsünler. Bu nedenle yarışma yapmak zorundayız. Kim daha çok oran verirse malik lehine o yatırımcı kazanmış olur yani ülkemiz, kentimiz kazanmış olur.”



ÖNCE VATANDAŞIN ONAYI ALINACAK



Yarışmaya katılan müteşebbislere, öncelikle 55 hektarlık alanda planlanan 9 etabı da almak isteyip istemediklerini soracaklarının da altını çizen Başkan Keskin, “Örneğin; üç firma bunu isterse, ‘buyurun siz yarışın’ diyeceğiz. Diğer girişimcilerimiz de konsorsiyum kurabilirler” dedi. Yarışmanın üst onaydan ve vatandaşla anlaşma yapıldıktan sonra geçerli olacağını kaydeden Keskin, maliklere de 65, 80 ve 90 metrekarelik daireler verileceğini sözlerine ekledi.



Toplantının devamında Başkan Keskin, müteşebbislerin sorularını yanıtlarken, mahalle muhtarlarının konuyla ilgili görüşlerini dinledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89