banner94

banner77

banner69

banner88

Mimarlar artık 'Fakülte'de yetişecek

Kadın girişimcilerden yeni fakülte binasına destek

GÜNDEM 25.04.2013, 15:17 25.04.2013, 15:17
 Mimarlar artık 'Fakülte'de yetişecek
banner66

İnşaat sektörünün kadın girişimcileri, Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün öncülüğünde fakülte olma yolunda ilerleyen U. Ü. Mimarlık Bölümü’ne aralık ayında düzenlenecek Çevre ve Tasarım Kongresi ve yeni fakültesi binasının inşası için sponsorluk sözü verdi.



Konut ve Yapı’nın organizasyonuyla Uludağ Üniversite Mimarlık Bölümü’nde bir araya gelen inşaat sektörünün kadın girişimcileri, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk’ün ev sahipliğini yaptığı toplantıda, fakülte olma yolunda emin adımlarla yürüten Mimarlık Bölümü’ne destek sözü verdi. Toplantıya EPSA’dan Nurcan Özdemir, Gintaş A.Ş.’den Elif Doğru Kumaru, Burçin İnşaat’tan Nermin Şahin, Çağdaş Bölme’den Sevgi Demir, İzomay’dan Fatma Çalışkan, Metin İnşaat’tan Aynur Bulat Gülşen, Paçin Isı’dan Emine Paçin, Ömel Mühendislik’ten Zerrin Özgüle ve öğretim üyeleri katıldı.



Toplantının açılışında konuşan U.Ü. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, 1993 yılında kurulan Mimarlık Bölümü’nün 20 yılda çok önemli aşamalar kaydettiğini belirterek, “2002 yılında başlayan akreditasyon çalışmalarımızın ürününü bugün alıyoruz. Türkiye’de vakıflarla birlikte 78 tane olan Mimarlık Bölümlerinin arasında ikinci sıraya oturduk. Bu bizler için çok büyük bir başarıdır. Sadece 5 üniversitenin girişimde bulunduğu bu programa cesaret etmek bile büyük bir olaydır” dedi. Mimarlık Bölümü’nün hak ettiği akreditasyonun detaylarını kadın girişimcilere anlatan Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk şunları söyledi:



“YENİ BİNAMIZ İÇİN SPONSOR ARIYORUZ”



“Kalite belgesini almak ya da bu sürece girmenin sonuçları bir bölüme neler getiriyor. Fakülte olmaya aday olduk. Başvurumuzu yaklaşık 2 ay önce sunumlarla senatodan da geçirerek YÖK’e gönderdik. Çok kısa bir sürede de haberi gelecektir. Burada fakültemiz bünyesinde yeni bölümler açılacak. Artık mühendisliğin bünyesinden kopuyoruz. Bu bizler için bir büyümedir. Büyümenin tabii ki fiziksel ortamında büyümesini zorlayan bir tarafı var. Mevcut binamız bize yetmeyecek. Yeni bir binaya ihtiyacımız olacak. İşte bunun sponsor arayışı içerisine gireceğiz. Diğer fakültelerde olduğu gibi.”



“BU SEKTÖRLE ÇOK İŞLER BAŞARACAĞIZ”



Mimarlık Fakültesi’nin yeni bina ihtiyacının yine inşaat sektörünün katkılarıyla karşılanacağına inandığını dile getiren Prof. Dr. Nilüfer Akıncıtürk, diğer üniversitelerle yapılacak kongrelerin de bu dönemden sonra yoğunlaşacağına işaret etti. 8-9 Aralık 2013 tarihlerinde Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Yıldız Teknik Üniversitesi ile birlikte düzenlenecek Çevre – Tasarım Kongresi ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Akıncıtürk, “
Daha kaliteli, daha sağlıklı, yaşanabilen ve gelecek kuşakların da gereksinimlerini karşılayabilmelerine olanak tanıyacak çevrelerin ölçütlerini bilim insanlarımız ve konu ile ilgili araştırmacılarımız tarafından masaya yatıracağız” diye konuştu.



İnşaat sektörünün önde gelen kadın girişimcileri de gerek Çevre ve Tasarım Kongresi gerekse yeni yapılacak binanın finansmanı konusunda Mimarlık Bölümü’nün yanında olduklarını dile getirirken, eğitime katkı koymaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner89