banner94

banner77

banner69

banner88

40 metrelik bulvar hizmete açıldı

Osmangazi Belediyesi hizmetlerini sürdürüyor.

GÜNDEM 21.10.2015, 16:26 21.10.2015, 16:26
40 metrelik bulvar hizmete açıldı
banner66

Peş peşe gerçekleştirdiği yatırımlarla ilçenin çehresini değiştiren Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Fuat Kuşçuoğlu Caddesi ile Gür Caddesini birbirine bağlayan 40 Metrelik Bulvar, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açtı. 

Daha modern ve yaşanabilir bir Osmangazi için geliştirdiği projeleri bir bir hayata geçiren Osmangazi Belediyesi’nin, Bursa trafiğine nefes aldıracak vizyon projelerinden olan 40 Metrelik Bulvar, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık,  AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, belediye başkan yardımcıları, bürokratlar ve çok sayıda davetli katıldı.   

ALT VE ÜSTYAPI BİRLİKTE TAMAMLANDI

Törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yunuseli’deki Fuat Kuşçuoğlu Caddesi ile Hamitler’deki Gür Caddesi’ni birbirine bağlayan 1.7 kilometre uzunluğundaki 40 Metrelik Bulvarın, alt ve üst yapı çalışmalarının birlikte yürütüldüğü, asfaltlama işleminden sonra yolun kanalizasyon, su ve doğalgaz gibi altyapı çalışmaları için yeniden kazılmayacağı örnek bir yol olduğunu söyledi. Başkan Mustafa Dündar, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Bursa’mızın en önemli sorunlarından biri olan ulaşım sıkıntısını sona erdirmek, ulaşılabilen bir yönetim, ulaşılabilen bir Osmangazi, ulaşılabilen bir Bursa hedefiyle hareket ederek, pek çok proje hayata geçirdik. Otoparklar yaptık, çıkmaz sokakları açtık, cadde ve sokakları genişlettik, köprü ve yeni yollar yaptık. En önemlisi de, alt ve üst yapı çalışmalarını ayna anda gerçekleştirdiğimiz, bundan sonra bir daha kazılıp bozulmayacak yollar inşa ettik” dedi.

10 MİLYON KAYNAK KULLANILDI

Açılışı yapılan 40 Metrelik Bulvar’ın Bursa’nın gelişmesine, yenilenmesine, kentsel dönüşümüne büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Dündar, “Bursa’nın artan ulaşım sorununun çözümüne çok ciddi bir katkı sağlayacak 40 Metrelik Bulvar için 52 bina yıkıldı. 7 bin 500 metrekare alan kamulaştırılırken, 6 milyon 300 bin TL kamulaştırma bedeli ödedik. Bin 700 metre uzunluğunda 40 metre genişliğinde, 4 metre orta refüj,  2 şerit araç güzergahı 1 şerit parklanma cebi olmak üzere 3 şerit olarak düzenlenene yol kenarlarına, 1.25 metre emniyet, 2 metre bisiklet yolu, 4 metre yaya yolu düzenledi. Yaklaşık 12 bin metre yaya bordürü 3 bin metre Newjersey bordürü, 16 bin 500 metrekare parke, 3000 metre bisiklet yolu yapıldı.  26 bin 300 ton asfalt kullanılan yol için toplam 10 milyon liralık bir kaynak kullanıldı. Bursa’mıza, Osmangazi’mize hayırlı olsun” dedi.

Onwin style="font-family: Arial;">Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü’da yaptıkları konuşmalarda, Dsmangazi Belediyesi’nin gerçekleştirdiği yatırımlar için Başkan Dündar’a teşekkür etti.

MÜEZZİNOĞLU, GAZETECİLERİN GÜNÜNÜ KUTLADI

Bulvarın açılışında konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sözlerine, yaz, kış, soğuk sıcak demeden vatandaşa bilgi ulaştırmak adına her güçlüğe göğüs gererek 24 saat çalışan gazetecilerin, Gazeteciler Günün kutlayarak başladı. Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir teşekkürde Osmangazi Belediye Başkanımıza etmek istiyorum. Kapalı otoparkından çocuk parklarına, kimsesiz evlerinden sosyal projelere, Soğanlıdaki Kentsel Dönüşüm Projesinden bulvarlara kadar, şehrin her noktasında, her sorununa dinamik, reel, medeni çözüm üretmesi dolayısıyla kendisini tebrik ediyorum”

GÖNÜL KÖPRÜLERİNİ GÜÇLENDİREN YATIRIM

Yapılan en güzel yatırımın, insanların gönül köprülerini güçlendirecek, kalpten kalbe giden yolu güçlendirecek yatırımlar olduğuna dikkat çeken Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Yol medeniyettir. Bizim medeniyetimizde bir söz daha vardır. Kalpten kalbe bir yol vardır derler. Gönül köprülerini kurmak gerekir.. Bu yollar da, kalpten kalbe giden yolların kurulduğu, gönülden gönüle köprülerin güçlendiği süreçlere ilave katkı sağlayan projeler. Bizlerin, insanımızla olan bağımızı güçlendirmekteki en büyük başarı, gönül köprülerimizi birleştirmektir. Sosyal belediyecilik alanında yapılan hizmetler de, bu bağların güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

TUZAKLARA PİRİM VERMEYECEĞİZ

Konuşmasında, son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen, yaşanan olayların, ülke insanını birlik ve beraberlikten koparmaya yönelik atılmış adımlar olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, “Bizim, birlik ve beraberliğimizi bozarak, ülkemizi hedeflerinden şaşırtmak isteyenler, bu milleti hedeflerinden geri bırakmak, kaderiyle oynamak isteyenler var. Biz birlik ve beraberliğimizi koruyabilirsek, muasır medeniyet seviyesine yürüyüşümüz hiç te zor olmayacaktır. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde yaşamaktan asla geri durmayacaktır. Tuzaklara, oyunlara asla pirim vermeyecektir. 1 Kasım seçimleri, milli iradenin, hak ve hukukun korunduğu bir seçim olacak” diye konuştu.

BAKANDAN 3 BİN BİSİKLET MÜJDESİ

Açılış sonrası Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın makam aracının direksiyonuna geçerek bir süre otomobili kullanan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Çok güzel olmuş, şoför bile istemiyor. Yol değil adı üstünde bir bulvar. Son derece güzel. Tabi yürüyüş parkurunun da olması, ayrıca 3 kilometrelik bisiklet yolunun da yapılmış olması beni ayrıca mutlu etti. Özellikle 3 kilometrelik bisiklet yoluyla Osmangazi Belediye Başkanımız, 3 bin bisikleti hak etti. Bu gün onun sözünü veriyoruz. İnşallah 2016 yılında bakanlık olarak dağıtacak olduğumuz bisikletlerden Osmangazi’nin kontenjanını da ayıracağız. Ben de buradan bunun müjdesini vermiş olayım” dedi.

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89