banner94

banner77

banner69

banner88

STK’lar mesleki gelişim için önemli

Yazı dizimiz “Gayrimenkulün Yıldızları”nda alanında yetkin gayrimenkul danışmalarını ve ofislerini konuk ederek başarı yolculuklarına mercek tutmayı sürdürüyoruz. Ekim ayı sayımızızın konuğu Barbaros Alagöz Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Alagöz oldu. Ailesinin 1959 yılında başladığı gayrimenkul danışmanlığı mesleğinin 3. kuşak temsilcisi Barbaros Alagöz, Bursa emlak sektörünün değişim süreçlerine tanık olduğunu ifade etti.

EMLAK 24.10.2023, 16:36
STK’lar mesleki gelişim için önemli
banner66

Haber: Eşref Aydemir

Meslekte yetkin ve tecrübeli olduklarını ifade eden Barbaros Alagöz Emlak Yönetim Kurulu Başkanı Barbaros Alagöz, sadece gelir elde etmek için faaliyet gösteren ofislerin ömrünü tamamladığına dikkat çekti.

Barbaros Alagöz şöyle konuştu :

“Dedem ve babamın 1959 yılında başladıkları emlak komisyonculuğunu, 1994 yılından itibaren kayıtlı, vergi levhalı olarak devam ettiriyorum. Bu işte 3 kuşak olarak devam edebilme başarısını gösterebilmiş bir aileyiz. Geçen süre içerisinde Bursa’nın değişim ve gelişimini işin içinde olarak görme imkânını yaşadım. Emlak dükkanı içinde büyüdüğümü saymazsak bu yıl itibari ile 29 senedir sektörün içindeyim. Mesleğimiz her gün değişiyor fakat meslektaşlarımızın da kendini geliştirmesi lazım. Sadece gelir elde etmeye çalışanların meslek süreleri kısa oluyor. Meslekte başarılı olmak için ilkin; etik ve ahlaki yön kuvvetli olmalı, çünkü mesleğimiz güven esasına dayalı bir meslek. Yasa ve yönetmelikler ile bilgisini tam ve taze tutarak müşterileri yanlış yönlendirmemeli. Alıcı ve satıcının menfaatlerini eşit savunmaya çalışmalıdır. Diğer özellikler kişi ve ofise göre değişebilir.”

Sektörü temsil eden STK’lara üye olmanın mesleki gelişimler için çok önemli olduğunu vurgulayan Alagöz, “Sektörde bilgi ve tecrübe birikimimizden dolayı, imal edenler ve yatırımcılar ile irtibatımız sürekli devam ediyor. Dostluk ve arkadaşlıklar piyasaya hakim olabilmeniz için önemli. Meslektaşlar anlamında, ofis ve kişi olarak danışılan biri olmak gurur verici. Emlak danışmanlığının geneli için kurulan benim de üyesi olduğum BURSED ile hem üyelerimizin hem de meslektaşlarımızın, sorun ve isteklerini ilgili makamlara iletmeye ve çözmeye çalışıyoruz ve güçlenerek devam ediyoruz. Bursa sürekli gelişen bir şehir. Yıllara ve ekonomiye göre değişse bile sürekli talebin olduğunu görüyoruz. İhtiyaç olarak alımlarda bir yavaşlama yok. Yatırım ve kar amaçlı hareket edenler beklemeye geçti” dedi.

Bursa’da Balkan, Kurtuluş ve Kızılcıklı bölgelerinin öne çıktığını ifade eden Alagöz, “Bademli ve Balat bölgerine alternatif olarak Doğanköy ve 1050 Konutlar’da yapılan projeler, 23 Nisan ile Özlüce’ye alternatif olarak Balkan - Kurtuluş ve Kızılcıklı bölgesi öne çıkıyor. Diğer bölgelerde ise fiyatlandırmaya göre talepler değişiyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89