banner94

banner77

banner69

banner88

“Gayrimenkulün Yıldızları”

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda aradıkları konutları bulmalarına yardımcı olan gayrimenkul ofisleri hem vatandaşa yol gösteriyor, hem de inşaat şirketleri ile ev sahiplerine arasındaki iletişimde köprü rolünü üstleniyor.

EMLAK 13.06.2023, 12:22
“Gayrimenkulün Yıldızları”
banner66

Buradan hareketle hazırladığımız “Gayrimenkulün Yıldızları” yazı dizimizin ilk konukları Realty World Yön Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Birsen ve Deniz Gayrimenkul’ün kurucusu Meral Türkeş oldu.  

Realty World Yön Gayrimenkul’de

Başarının anahtarı iletişim ve istikrar

TÜGEM Bursa İl Başkan Göksel Birsen, kurucusu olduğu Realty World Yön Gayrimenkul’ün sektördeki başarılarının altını çizerek, “Başarı konusundaki en büyük yanılgılardan birisi başarının çok çalışmaya bağlı olduğudur. Gayrimenkul danışmanlığı çok çalışma işi değil akıllı, istikrarlı çalışma işidir. Gayrimenkul danışmanlarına gün içerisinde bol bol insanlarla iletişimde olun, el sıkın diyoruz. Yıllık hedeflerini belirleyen, iletişimi güçlü, her gün yeni insanlarla tanışan, disiplinli, sektörel teknik bilgisi yüksek, müşteri memnuniyet odaklı ve güven veren gayrimenkul danışmanları sektörümüzde kalıcı olup başarılı olurlar” dedi.

Birsen, sektörü geliştirecek TÜGEM gibi STK’larda görev almanın da önemine işaret ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü, “Gayrimenkul sektöründe nitelikli ve güncel eğitimleri hayata geçirerek, meslektaşlarımızın bilgi ve donanımımı daha ileri seviyeye taşımaya gayret ediyoruz. Öte yandan Bursa’nın gelişim aksından bahsedecek olursak, her zaman olduğu gibi Batı tarafındadır. Arazi tarafında ise İrfaniye – Karacabey - Eğerce üçgeni yatırım için en gelişime açık bölgeler. İstanbul-İzmir otobanı, Yüksek Hızlı Tren güzergâhı, TEKNOSAB, Marmara denizine yakınlık bölgenin gelişimi açısından önemli etkenlerdir. Konut tarafında ise şu an Kayapa ve Balkan mahalleri ileride de Doğanköy ve Görükle mera gözde olan yerler olacaktır” diye konuştu.

Sözlerini konuttaki değişimlere değinerek sonlandıran Göksel Birsen, “Özellikle deprem sonrası müşterilerin daha yeni yapılarda oturma beklentileri var. Bu nedenle eski yapıların satışında bir gerileme söz konusu. Bunun yanında konut almak isteyenlerin finansmana erişimi çok zor. Aylık 2 üzerinde faiz oranları ve değerin yüzde 50'sine kadar düşen kullanımlar nedeniyle kredi kullanımı çok azaldı. Konutta rakamlar düşse de arazi revaçta. İnsanlar bütçesel olarak daha kolay ulaşabilmeleri ve doğa ile buluşma taleplerinden dolayı arazilere yönelmişlerdir” ifadelerini kullandı.

Deniz Gayrimenkul’de öncelik meslek etiği

Sektöre sıfırdan başlayarak firmasını 2014 yılında kurduğunu belirten Deniz Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Meral Türkeş, profesyonel gayrimenkul danışmanı kadrosuyla Bursa'nın en seçkin ve başarılı ofislerinden biri olan Deniz Gayrimenkul’ün etik değerleri korumak, güvenilir olmak ve adalet anlayışı içinde yoluna devam ettiğini söyledi.

İyi bir emlak danışmanının sahip olması gereken özelliklere ilişkin değerlendirmede bulunan Türkeş, “Sektörü çok iyi takip etmeli, hatta geleceği koklamalı ve müşterilerini ona göre yönlendirmeli. İyi bir gayrimenkul danışmanı güvenilir olmalı ve verilere dayanarak görüş bildirmeli. Mülkü anlatırken her iki tarafı da korumalı ve mülkü tekrar pazarlayacağını bilmeli” dedi.  

Türkeş, ayrıca STK’larda görev alarak seminerlere ve eğitimlere katılmanın çok önemli olduğunu ifade etti. Türkeş, “Tam 7 yıldır BEMO yönetim kurulunda görev yapıyorum. Bu kurumda eğitimler düzenliyor ve meslektaşlarımı bilgilendiriyorum. Benzer şekilde TÜGEM Bursa Başkan Yardımcısı’yım. Bursa eğitim komitesinde hizmet veriyorum. TÜGEM Bursa olarak da, kentimize pek çok tanınmış ve sevilen meslektaşımızı getirme mutluluğunu yaşadık” diye konuştu.

Bursa’da konut sektörünün son 10 yıldır çok büyük projelerin etkisi altında olduğunu ifade eden Meral Türkeş, sözlerine şunları ekledi:

“Özellikle Teknosab Türkiye’mizin en büyük projelerinden biri. TOGG da öyle. Şehrimiz tarım mı sanayi mi ayırdından çoktan çıktı ve çok önemli bir sanayi şehri. Şehrin gelişiminin artık Teknosab bölgesine doğru olacağını hissedip, pek çok insan yatırımlarını bu bölgelerde yaptı. Bu bölgelerde arsa al-sat çok hızlı. Kayapa, Akçalar ve Hasanağa’da üretilen daireler de neredeyse bitti. Mudanya köylerinin çok değerleneceğini düşünüyorum. Gelecekte Başköy, Gökçeköy, Marmarabirlik Bölgeleri, Sütaş civarı, Karacabey’in köyleri de kazandıran diğer bölgeler olacak.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89