banner94

banner77

banner69

banner88

Gayrimenkul Yıldızları

Yazı dizimiz “Gayrimenkulün Yıldızları”nda alanında yetkin gayrimenkul danışmalarını konuk ederek başarı yolculuklarına mercek tutmayı sürdürüyoruz.

EMLAK 13.02.2024, 20:19 13.02.2024, 20:34
Gayrimenkul Yıldızları
banner66

Şubat sayımızın konukları Tugay Durak (Bursa Çağdaş Emlak), Salih Aras (Anka & Aras Gayrimenkul) ve Ali Nail Gören (Gören Gayrimenkul) oldu.

“Yatırımcılar arsaya yöneliyor”

Tugay Durak / Bursa Çağdaş Emlak

Bursa’nın köklü emlak firmalarından biri olan Bursa Çağdaş Emlak, 1996 yılında Sinan Gökçer tarafından kuruldu. Tugay Durak’ın 2021 yılında bayrağı devralmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandıran Bursa Çağdaş Emlak, Bursa’nın tüm ilçelerinde faaliyetlerini hızla yürütüyor. Konut sektöründe genel bir durgunluk yaşandığını söyleyen Tugay Durak, “Konut satışlarının yüzde 69’unu ikinci el konutlar oluşturmaktadır. Bu durum, ikinci el konut fiyatlarının da yükselmesine sebep olmaktadır” dedi. Durak, yatırım olarak popüler yerlerin dışında konut sahibi olmak isteyenler için ise sağlam zeminli yerler olan Çekirge, Muradiye, Heykel, Teleferik ve Erikli gibi dağın eteklerindeki yerleşim yerlerinin doğru seçenekler olduğunu belirtti.

“Şehrin doğusu avantaj sağlıyor”

Salih Aras / Anka & Aras Gayrimenkul

Ticari gayrimenkul ve arazi konusunda 5 yıldır faaliyet gösteren Aras Gayrimenkul’ün sahibi Salih Aras, Anka Gayrimenkul sahibi Ayhan Korkmaz ile bilgi birikimi ve tecrübelerini birleştirerek Anka & Aras Grup Gayrimenkul firmasını kurdu. ‘Farklı Bir Ses, Farklı Bir Nefes’ mottosuyla yola çıktıklarını söyleyen Salih Aras, “Ürün odaklı değil, şahıs odaklı bir anlayışla, yatırımcısına gelecek vadeden anlayış geliştirdik. Barakfakih, Turanköy, Kestel, Gürsu, Demirtaş ve Vişne Ticaret Bölgelerinde uzmanlığımızı geliştirerek birebir danışmanlık yapan bir firma olarak öne çıktık” dedi. Salih Aras son olarak yatırımcıların maliyet açısından daha uygun olan şehrin doğusuna yatırım yapmalarının daha avantajlı olacağını söyledi.

“Emlak piyasasındaki durgunluk sürüyor”

Ali Nail Gören / Gören Gayrimenkul

Akçalar bölgesinin gelişmesiyle bölgenin tercih edilen gayrimenkul ofislerinden olan Gören Gayrimenkul, Ali Nail Gören tarafından kuruldu. Bursa genelinde emlak piyasasında durgunluk olduğunu söyleyen Ali Nail Gören, “Arsa ve arazi fiyatlarında düşüş var ve bu düşüş daha da sürecek gibi gözüküyor. Faiz politikası değişim sürecine girmeden konut satışının açılması zor görünüyor” dedi. Bursa’nın gözde merkezlerinde başı Özlüce ve Balat’ın çektiğini söyleyen Ali Nail Gören, “Özlüce ve Balat bölgelerinin fiyatları belli bir seviyede olduğu için alternatif olarak yeni cazip bölgeler oluşmaya başladı, bunların başında Akçalar, Kayapa ve Hasanağa yer almaktadır” şeklinde görüşlerini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89