banner94

banner77

banner69

banner88

Gayrimenkul Yıldızları

Yazı dizimiz “Gayrimenkulün Yıldızları”nda alanında yetkin gayrimenkul danışmalarını konuk ederek başarı yolculuklarına mercek tutmayı sürdürüyoruz.

EMLAK 18.01.2024, 10:22
Gayrimenkul Yıldızları
banner66

Ocak sayımızın konukları Recep Ortaç (Recep Ortaç Gayrimenkul), Ersoy Tuna (Dialog Türkiye Sun Gayrimenkul) ve Barbaros Alagöz (Barbaros Alagöz Emlak) oldu.

“Müşterilerimizin güven duygusu en önemli kazancımız”

Recep Ortaç / Recep Ortaç Gayrimenkul

Recep Ortaç tarafından 2017 yılında kurularak, konut ve arazi alanlarında butik olarak hizmet vermeye başlayan Recep Ortaç Gayrimenkul firması, yıllar içerisinde konut alanında Bursa’da marka değeri yüksek gayrimenkul firmaları arasına girdi. Akpınar, Hamitler, Yunuseli bölgeleri başta olmak üzere Bursa ili sınırları içerisinde tüm bölgelerde faaliyet gösterdiklerini söyleyen Recep Ortaç, “Kümülatif bir şekilde müşteri tabanı çoğalan firmanın başarısının temelinde müşteride oluşturduğumuz güven duygusu yatmaktadır. Yıllık ticari hareketlerimizin yüzde 50’ye yakınının geçmişte yapılan alışverişler sonucu oluşan memnun müşteri hacmi ve bu müşterilerin uzantılarından oluşması bu tezi en somut gösteren unsurdur” dedi. Recep Ortaç, Bursa’nın en değerli bölgelerinin ise Osmangazi’nin yeni imara açılan bölgesi Hamitler TOKİ altı Yenikent İmar Bölgesi olduğunu söyledi.

“En iyi yatırım aracı arazi”

Ersoy Tuna / Dialog Türkiye Sun Gayrimenkul

Ticari gayrimenkul ve arazi konusunda sektörde 10 yıldır faaliyet gösterdiğini söyleyen Ersoy Tuna, 2023 yılının Aralık ayında Dialog Türkiye çatısı altında Sun Gayrimenkul markasını oluşturduklarını söyledi. Gayrimenkul sektöründe önceliğin para kazanmak değil başarı odaklı olmak olduğunu söyleyen Ersoy Tuna, “Başarı devamında mutlaka maddi kazancı getirecektir. İşinizi büyütme hedefi taşımalısınız. Araştırmacı olmalı ve eğitime önem vermelisiniz. Kendinizi sürekli güncel tutmalısınız. Sürekli değişen ve yenilenen mevzuatları iyi bilmeli ve bu konularda kendinizi güncel tutmalısınız” dedi. Son 2 yıldır gayrimenkul sektöründe belirsizlik olduğunu söyleyen Ersoy Tuna, “Her dönemin en iyi yatırım aracı olan toprak ve ticari gayrimenkuller şu an en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. TOKİ Projelerinin yapılacağı açıklanan Karacabey Karakoca ve Taşlık köyleri ile çevrelerindeki köyler de ciddi talep görüyor” diye konuştu.

"Satışlardaki durgunluk arsa fiyatlarını da etkiledi"

Barbaros Alagöz / Barbaros Alagöz Emlak

Bursa özelinde konut satışlarının ekonomik nedenlerden dolayı, 2023 yılını durgunluk ile kapattığını söyleyen Barbaros Alagöz, “İnşaat yapım maliyetindeki artışlar nedeniyle satış tarafının düşük olması, konut yapanların imarlı arsa talebini ertelemesine sebep oldu, bundan dolayı arsa fiyatlarındaki artışı engelledi. Belli miktara kadar bütçesi olanlar yatırım amaçlı küçük metrekareli arazileri satın aldılar. Ama arazi yatırımının uzun vadeli olduğunu unutmamaları gerektiğini düşünüyorum” dedi. Yatırım amaçlı alımların 2024 yılında da durgun geçeceğini ön gördüğünü söyleyen Barbaros Alagöz, “Hükümetin izleyeceği ekonomik politikalar ve ilk dönemde yapılacak seçimler gayrimenkul sektöründe belirleyici olacaktır. Balkan, Kızılcıklı ve Doğanköy tarafı aktif olarak talep görüyor. Yeni konut imalatındaki fiyat artışları, toplum çoğunluğunun ulaşamayacağı bir yere geldi. İkinci el konutlara talep artacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89