banner94

banner77

banner69

banner88

İnegöl’ün cazibe merkezi: Alanyurt

Site nizamıyla büyüyen bölgede projeler yükseliyor

GÜNDEM 18.01.2024, 11:05 30.01.2024, 21:22
İnegöl’ün cazibe merkezi: Alanyurt
banner66

Sosyal donatı alanları ve temiz havasıyla dikkat çeken Alanyurt, konut sahibi olmak isteyenlerin ve yatırımcıların akla gelen ilk tercihi oluyor.

Konforlu ve güvenli konutlarıyla sosyal hayata değer katan bölge, merkeze yakınlığıyla ticari alanlar için de avantajlı konumda yer alıyor.

Yusuf Şehitoğlu / İnegöl Müteahhitler Derneği Başkanı-Şehitoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

Alanyurt imara açıldığı ilk dönemlerde kooperatiflerle ilerlemiş sonrasında şehrin büyümesine paralel olarak sitelerle yapılaşmış bir bölgedir. İnegöl’ün kuzey bölgesinde yer alan tepe bir bölge olması sebebiyle hava kirliliğinden uzak bir yer olmakla birlikte sanayi bölgelerine yakınlığı ile de avantaj sağlamaktadır. Alanyurt bölgesindeki üretimler bundan sonraki süreçte ikiye ayrılacaktır. Bölgede yer alan yapılaşma şirketimizin öncülüğünde İnegöl’de ilk olarak gerçekleştireceği ada bazlı kentsel dönüşümü yaşayacak, diğer taraftan imarlı alanlarıyla şehrin site nizamıyla büyüdüğü bir bölge olarak gelişecektir.

Ali Şahin / Pera Mimari Yönetim Kurulu Başkanı

Alanyurt, İnegöl ile Yenişehir arasında İnegöl‘e 4 kilometre mesafede, OSB, Metal Sanayi ve Hamzabey OSB‘ye çok yakın olmasından dolayı çok iyi bir konumda bulunuyor. Gelişimini yüzde 80 oranında tamamlamış geniş cadde ve sokakları bulunuyor. Genel olarak site inşaatları yapıldığı için otopark problemi olmayan, İnegöl manzarası ve temiz havasının yanı sıra ulaşım kolaylığı ile konforlu bir yaşam alanı olarak göze çarpıyor. Kentsel dönüşüm projeleri için çok uygun olan bölge 2024 itibari ile çok sayıda büyük kentsel dönüşüm projelerine ev sahipliği yapacaktır. Bu doğrultuda Alanyurt’un nüfusu artacağı için sosyal yaşam alanları da çoğalacak, bölge yatırım ve yaşam için cazibe merkezi haline gelecek.

Bülent Eren / İngblok Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Alanyurt Mahallesi'ni İnegöl'deki diğer mahallelerden ayıran en büyük özelliği hızlı bir yapılaşma sürecini geçirmesi olarak görülmektedir. Bu yapılaşma birtakım altyapı sorunlarını da birlikte getirse de özellikle planlı yerleşim konusunda İnegöl merkeze göre çok daha avantajlı bir yapıda bulunmaktadır. Yüksek konumda olması sebebiyle yıl boyunca havanın daha kaliteli olduğu söylenebilir. İnegöl halkı özellikle merkezdeki yoğunluktan dolayı Alanyurt bölgesini ikamet etmek amacıyla daha çok tercih etmektedir. Altyapı ve ortak alan kullanım imkanları daha da geliştiğinde insanların bu bölgeye ilgilerinin daha da artacağı kanaatindeyim.

Can Bedel / Cabe Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı

Diğer bölgelere göre daha geniş yollara sahip olan Alanyurt, şehir merkezine göre daha sakin ve havadar olması nedeniyle bölge sakinlerinin yaşam kalitesini arttırmaktadır. Bölgedeki imar planlarının emsal hesaplarına göre genellikle siteleşmeye uygun olduğu için toplu konut alanları oluşturmaya müsaittir. Bu sayede Alanyurt’ta yaşayan insanların geniş bahçeli ve güvenlikli konutlarda yaşama imkânı bulmaktadır. Nüfusun artması ile birlikte sosyal donatı alanlarının da çoğalması bölgenin değerini artıracaktır. İnsanların Alanyurt bölgesi ile ilgilenmesindeki temel sebep, yapıların tasarımının yeni deprem yönetmeliklerine uygun yapılması nedeniyle vatandaşa güven vermesidir.

Uğur Güleç / Güleç Emlak

Bölgemiz genel anlamda site olarak planlamasıyla diğer mahallelere göre daha düzenli, otopark problemi olmayan yer konumunda bulunuyor. Alanyurt’a yapılan her yeni konut ve tesisler sayesinde bu bölgenin sosyal hayatı daha da canlanmış olacak. Bu sayede Alanyurt, daha çok vakit geçirilebilecek, ticari olarak da daha çok tercih edilmeye başlanacak bir duruma geçecektir. Alanyurt bölgesi özellikle yeni yapılan konut projeleriyle İnegöllüler tarafından cazip konuma geldi. Yeni yapılan alışveriş merkezleriyle ilginin o bölgeye daha çok kayacağını düşünüyorum.

Alihan Gülerer / Uçaravcı Emlak

İmar planı ağırlıklı olarak bahçe nizam şeklinde olduğu için site ve toplu konut projeleri bu bölgede fazla olmuştur. Zemin olarak kayalık, yani sağlam bir zemine sahip bir bölgedir. Alanyurt’ta ticari alan bölgeleri daha önceki yıllarda sınırlı olmasına rağmen 2023 senesiyle birlikte ticari alanların sayısı artmış durumdadır. Genişleme bölgesi olan Alanyurt’ta her geçen gün ticari saha ve konut projelerinin devam etmesi bekleniyor. Aktif olarak şu an tercih edilen kısımları ise Kozluca Bulvarı ve Alanyurt’un Hamzabey’e bakan yerleridir. Bu bölgelerin tercih edilmesinin başlıca etkeni ise her türlü imkana sahip site sahalarının yer alması olarak söyleyebiliriz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89