banner94

banner77

banner69

banner88

Endüstriyel gayrimenkulde güvenilir marka : Emrah Şimşek

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki sanayi bölgelerinde yürüttüğü uzmanlık çalışmaları ile adından söz ettiren Emrah Şimşek Endüstriyel Gayrimenkul Danışmanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Emrah Şimşek, endüstriyel üretimin zirvede olduğu Bursa’da sanayi alanlarındaki pazarlama ve kiralama faaliyetlerinin her dönemde revaçta olduğunu söyledi.

EMLAK 15.08.2023, 17:52
Endüstriyel gayrimenkulde  güvenilir marka : Emrah Şimşek
banner66

2017 yılından bu yana endüstriyel gayrimenkullerle ilgili uzmanlık bölgesi çalışmaları yaptığını belirten Emrah Şimşek, “Bursa Organize Sanayi Bölgesi, Nilüfer OSB, Çalı, Hasanağa, Kayapa ve Akçalar OSB bölgelerine rutin ziyaretler yapıyorum. Ayda bir ticari gayrimenkul bülteni dağıtıyoruz. Her ayın 3. haftası sanayici ve İş insanlarına gönderilen whatsapp mesajlarıyla mülklerin pazarlanması ve bölgede rayiç değerlerin takibi hakkında bilgi paylaşıyorum. Uzmanlık bölgesi konusunu önemsiyorum. Her gün yaklaşık 30 firma hedefi ile ziyaretlerim oluyor. Bu şekilde bölgeleri tanıyıp, daha fazla konuya hâkim olabilme imkanı buluyorum. Endüstriyel gayrimenkulde doğru adres olmak adına çalışmalarımı her gün program dâhilinde sürdürüyorum” dedi.

“Kontrol dışı artış fiyatlandırmaları zorlaştırıyor”

Sanayicilerin şehrin farklı bölgelerinde ya da diğer illerde yatırım ve mülkleri ya da talepleri olduğu zaman gerekli fizibilite ve değerleme çalışmalarını gerçekleştirerek, yardımcı olduklarını belirten Şimşek, “Bursa bir sanayi şehri ve Türkiye’de organize sanayi oluşumlarının ilkinin gerçekleştiği bir ilimiz. Bursamızda sanayi faaliyetleri çok gelişmiş, bu yüzden sanayi arazilerine yönelik talepler hiçbir zaman düşmüyor. Ancak yerlerin değerlerinde kontrol dışı bir artış yaşanıyor. Kiralamalarda da. Kiracının ödediği rakamla fabrika değerinin arasındaki makasın büyümesinden dolayı yatırımcının amortisman süresini tahmin edememesi taleplerde düşüşe neden oluyor. Şu anda her şeyin fiyatının yukarı doğru gittiği ve fiyat politikalarının kontrol edilemediği bir dönemdeyiz. Son zamanlarda alan her zaman karlı, satan zararlı çıkıyor” dedi.

“Yüksek maliyetler kiralara da yansıyor”

Arsa bedellerindeki, yapı maliyetlerindeki artışların, rayiç bedellerin korunması adına kira bedellerindeki artışları da tetiklediğini ifade eden Emrah Şimşek, şunları söyledi:

“Doğru fiyatlandırma yapılabilen mülkiyetlerde satış ve kiralama işlemleri devam ediyor. Şu anda talep azlığından dolayı afaki fiyat artışlarının rüzgârı durdu gibi. Bu durumda çeşitli nedenlerle nakite ihtiyaç duyan satıcılar talep ettiği rakamları aşağı çekmek durumunda kalıyor. Talep her zaman var ancak fiyatları doğru konumlandıramıyoruz. Doğru fiyatlandırmalarla bu sorunun önüne geçilebileceğini düşünüyorum. Bu da biraz ülkenin genel durumu ile ilgili. Bursa, sanayide her dönem olduğu gibi yine cazibe merkezi konumunu korumaya devam ediyor.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
kapalı
banner61
banner62
banner89