banner94

banner77

banner69

banner88

Yatırımcıların yeni gözdesi Doğanköy Mahallesi

Bursa’da depremden sonra konut tercihlerinde değişimler yaşanmaya devam ederken hem müteahhitler hem de vatandaşlar yeni yerleşim yerlerini ve imara açılması öngörülen bölgeleri araştırmaya devam ediyor.

DİĞER 19.04.2023, 10:35 26.04.2023, 15:40
Yatırımcıların yeni gözdesi Doğanköy Mahallesi
banner66

Kentin yeni gözde yerleşim bölgelerinden biri olan Doğanköy Mahallesi, Şehir Hastanesi’ne yakın konumu ve ulaşım kolaylığı ile dikkatleri üzerine topluyor. Doğanköy Mahallesi’ndeki yeni konut projeleri ile bölgenin stratejik önemini sektör temsilcileriyle konuştuk.

Röportaj: Eşref Aydemir

Ömer Kumova

Kumova İnşaat YK Başkanı

Doğanköy; uzun yıllardır imar planlarının şekillenmesini beklemek zorunda kalan, altyapı sorunu olmayan, ulaşım aksları ve konumu bakımından özel bir bölge. Parsel büyüklükleri bakımından site konseptindeki projelerin hayata geçirilmesi ile birlikte yeni bir Balat olma yolunda. Doğanköy, Bursa’nın ulaşım aksı bakımından en stratejik konumunda bulunuyor. Otoban bağlantı noktasında yer alan Doğanköy’de Ömer Kumova İnşaat olarak en büyük ve en özel projeyi hayata geçiriyoruz. DOKU by Kumova projemiz ile yine dostlarımızın yaşamlarını güzelleştirmeye devam ediyoruz. Bölge, Şehir Hastanesi’ne 500 metre uzaklığı, Balat- Ertuğrul Kent – NOSAB - BOSB bölgelerine yakınlığı ile dikkat çekici. Ayrıca, TEKNOSAB’ı da içine alarak Karacabey’den İnegöl’e kadar olan güzergâhta işyerleri bulunan tüm Bursalılara, ulaşım ve yaşam kolaylığı sağlamakta. DOKU by Kumova projemiz; 252 adet 4+1, XL 3+1 ve 3+1 konut tiplerinden ve 49 ticari üniteden oluşmaktadır. DOKU by Kumova projesi, 2026 Haziran ayında teslim edilecek.

Serkan Savu

Yedsa İnşaat YK Başkanı

Biz Doğanköy’e ilk yatırımımızı 2013-2014 de yılında yaptık. Yani Doğanköy bizim 8-10 senedir takip ettiğimiz bir bölge. Aslında imar planı ve uygulamanın çok daha önce tamamlanmasını bekliyorduk. Çok gecikmiş bir plan diyebilirim. Bu da Bursa’ da planlı alanların yetersizliği, arsa fiyatlarında fahiş artışlara sebep oldu. Tüketicinin daireye ulaşmasını zorlaştırdı. Bu nedenlerle çok daha önce imara açılması gereken bir yerdi. Nilüfer’in tam kalbinde, ulaşım açısından avantajlı. Otoban bağlantıları üzerinde. Şehir Hastanesi’ne çok yakın. Uludağ Üniversitesi’ne ve dolayısıyla Tıp Fakültesi’ne çok yakın. Özlüce ve Balat gibi Bursa’nın en gözde yerleşim bölgelerinin tam ortasında kalıyor. Bursa’nın en prestijli bölgesi olma yolunda ilerliyor. Yedsa İnşaat olarak her projemizde olduğu gibi bu bölgedeki binalarımızda da yapı önem katsayısını birin üstünde alarak her şiddette depreme karşı güvenli tarafta kalacağız. Firma olarak 3 farklı noktada, 3 farklı proje ile toplamda 45 dönüm arsa üzerinde 1+1’den başlayarak, geniş tip 4+1’e kadar alternatifli, mağaza ve dükkânları olan farklı projeleri müşterilerimizin beğenisine sunacağız. Daha şimdiden beklenenin çok üstünde bir ilgi görüyoruz.

Özgür Orakçı

Orakçı Şirketler Grubu CEO’su

Grup şirketlerimizin ilki olan Orakçı Yapı, şehrin gelişen bölgelerinin nabzını tutarak, nitelikli konut projeleriyle fark yaratmayı amaçlıyor. Bursa’da daha önce Yunuseli bölgesinde konsept bir projeyi hayata geçirdik. Özlüce, Balat, Kayapa derken şimdi de Doğanköy, kentin yeni yerleşim merkezi olarak öne çıkıyor. Şehir Hastanesi’nin gelmesiyle beraber otoban bağlantısının da sağlanması Doğanköy’ü cazip hale getirdi. Doğanköy imar çalışmasını uzun yıllardan beri takip ediyorduk. Doğanköy, sahip olduğu imar planı ile Balat kalitesinde, Özlüce konforunda bir yerleşim merkezi olacak. Balat bölgesinde yapılan kaliteli projeleri, cadde ve sokaklar desteklemiyor. Sosyal yaşam alanı sitenin güvelik noktasından sonra çok keskin bir şekilde kesiliyor. Doğanköy, site içi ve dışı yaşam alanı ile bir bütünlük sağlıyor. Bölgeye ulaşım olarak sağlanan alternatif yollar ile şehrin kronik yol probleminden kolaylıkla sıyrılıyorsunuz. Doğanköy, Şehir Hastanesi’nden dolayı imar çalışmaları devam ederken dikkatleri üzerine çekti. Doğanköy’de ilk başlayacağımız projenin 5 kütleden (biri ikiz 5 blok) oluşmasını planlıyoruz. Proje, üst düzey sosyal donatıları ve ticari alanlarıyla yaşayan bir çarşı olarak bölgenin cazibe merkezi, yeni bir buluşma noktası olacak.

Recep Altınel

İnesi Emlak Gayrimenkul Danışmanı

Doğanköy’ün imar planlarını 2014 yıldan bu yana bekliyorduk, uzun bir süre oldu. Tapular teslim alındı. Ada bazında projeler oluyor. İyi firmalar bu bölgeye geldi. Kat adedi 5 – 6 ile sınırlı bu da tabi çok güzel bir yapılaşmanın olacağı anlamına geliyor. Ulaşım açısından çok sayıda imkâna sahip. Bursa’nın Şehir Hastanesi hemen yanımızda, Uludağ Üniversitesi de çok yakın. Şu an için Balat’la kıyaslanıyor ama gözlemlerimize göre Balat’ı da geçecektir. Ticari yoğunluk daha çok ‘meydan’ dediğimiz yerde toplandı. Bu meydanın olduğu yer Podyumpark tarzında bir yer olacak. Yeni dönemde cazibe merkezi artık Doğanköy diyebiliriz. Yatırımcılar ve vatandaşlar bizden bilgi alıyorlar. Bölgeye çok rağbet var. Yaz aylarında inşaatların temelleri atılıyor, arayan daire soran çok sayıda vatandaş var. 3 yıl sonra buranın çok güzel bir yaşam alanı olacağını öngörüyoruz.

Ziya Doğan

Doğanköy Arsa Sahibi Ve Eski Emlak Danışmanı

Atalarımızın yaşadığı, bizlerin de doğup büyüdüğü Doğanköy bölgesinin manevi önemi çok büyük. Bölgenin imar planlarının çıkartılmasında ciddi emekleri olan kişilerden biri olarak, doğru ve vizyoner bakış açısına sahip inşaat sektörünün güvenilir ve kaliteli temsilcileri tarafından şekillendirilmesini arzu ediyoruz. Doğanköy’ün marka değerinin Balat bölgesinin üzerinde olacak şekilde konumlandırılması için yüklenici firma seçimlerinde bölgedeki arsa sahipleri olarak daha dikkatli hareket etmekteyiz. Doğanköy bölgesinin ilk ve en büyük projesi, 5 büyük parselin birleştirilmesi ile oluşan 41.000 m2’lik alanda hayata geçirilecek. Doğanköy, yeni Balat olma yolunda.

Fikri Araz

Doğanköy Mahallesi Muhtarı

Doğanköy’ün nüfusunun çok artacağı ortada. Doğanköy’ü 3 – 5 yıl içerisinde çok faklı bir yer olarak göreceğiz. Mahallemiz, zamanla Bursa’nın içinde kaldı. Şehir Hastanesi’ne yakın olması, Uludağ Üniversitesi’ne konumu ile ulaşım sorunu olmayan bir mahalle. Mahallemizin imarını bitirdik hayırlısıyla, emsal bir olması birçok avantaj sağlıyor, yeşil alana önem verileceği anlamına geliyor. Binalar iç içe değil ferah binaların ortaya çıkacağına inanıyorum. Deprem fay hatlarından uzak olması, zeminin güvenilir derecede sağlam olması herkesi cezbeden unsurlar. Doğanköy Mahallesi’nin tercih edilmesinin başka bir sebebi ise ulaşım sorunu olmaması ve sanayi işletmelerinin yakın olması.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
açık
banner61
banner62
banner89