banner94

banner77

banner69

banner88

Sanayi bölgeleri depreme odaklanmalı

Uyarıları yapılan olası Marmara depreminin ülke ekonomisinin lokomotif şehirlerinden Bursa’daki organize sanayi bölgelerini etkilememesi amacıyla yapılması gerekenler, Bursa OSB’de yapılan “Sanayide Deprem Hazırlıkları” seminerinde tüm detaylarıyla masaya yatırıldı.

DİĞER 20.12.2023, 23:58
Sanayi bölgeleri depreme odaklanmalı
banner66

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB), Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (BOSİAD) ve Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) iş birliği ile ‘Otomotiv Sanayiinde İSG İyi Uygulamaları/Sanayide Deprem Hazırlıkları’ semineri düzenlendi. Gemlik Körfezi’nde yaşanan depremin ardından gerçekleştirilen seminer büyük ilgi gördü.

BTSO Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Bursa OSB Bölge Müdürü Osman Yıldırım, depremlerin sebep olduğu yıkımlarla endüstriyi de etkilediğini dile getirerek, “17 OSB’nin bulunduğu, ülkemizin üretim, istihdam ve ihracat merkezi durumundaki Bursa’da bizlerin de depreme karşı tedbir almamız zaruri hale gelmiştir” dedi.

BOSİAD Başkanı Rasim Çağan da depremin Türkiye’nin gerçeği olduğunu dile getirerek, “Depremde konutların yanı sıra sanayi tesislerinin de depreme dayanıklı olması ülke ekonomi açısından büyük önem arz ediyor. Ekonominin merkezi olan Marmara bölgesinde yaşanacak büyük depremde sanayi tesislerinin zarar görmesi ekonomimizi durma noktasına getirebilir” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından seminerde oturumlara geçildi. Diğer yandan ilk oturumda; TOFAŞ İş Güvenliği Yangın Riski Uzmanı Sinan Yazıcı ‘Acil Durum Yönetimi ve Arama Kurtarma Ekibi’, Toyota Sağlık ve İş Güvenliği Bölüm Müdürü Adil Taşkın ‘Acil Durum Yönetimi’, Ford Otosan Yangın Güvenliği ve Acil Durum Koordinasyon Lideri Halil Zeybek de ‘Deprem Güvenliği İçin Alınması Gereken Yapısal ve Yapısal Olmayan Önlemler’ başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler.

Seminerin 2. oturumunda ise, Karsan İş Güvenliği Lideri Samet Turhan, ‘Çalışan Farkındalığının Oluşturulması ve Acil Durum Tatbikat Uygulamaları’, Anadolu Isuzu İSG Yöneticisi Bahadır Büyükyörük ile Anadolu Isuzu Acil Durum ve Yangın Sorumlusu Ufuk Aktaş da ‘Deprem ve Acil Durum İyi Uygulamaları’ başlıklı sunum gerçekleştirdiler.

Soru-cevap bölümü ile sona eren seminer boyunca, OSD üyesi firmaların arama kurtarma araçları da otoparkta sergilenerek, katılımcıların soruları cevaplandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
kapalı
banner61
banner62
banner89