banner94

banner77

banner69

banner88

İç Mimarlar Odası’nda Ali Gözütok dönemi

TMMOB İç Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin yeni başkanı Ali Gözütok oldu.

DİĞER 18.01.2022, 00:41
İç Mimarlar Odası’nda Ali Gözütok dönemi
banner66

TMMOB İç Mimarlar Odası Bursa Şubesi, 3. Olağan Genel Kurulu’nu BAOB Yerleşkesi’nde gerçekleştirdi. Genel kurul Ali Gözütok adaylığında tek listeyle yapıldı.
TMMOB İç Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin kurucu başkanı olan ve iki dönemdir görevde bulunan Nur Gül Arslan’dan bayrağı devralan Gözütok, pandemi nedeniyle Türkiye’nin ve dünyanın ekonomik anlamda sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ve maliyetlerin artmasının inşaat sektörüne de yansıdığını söyledi. Gözütok, “İç mimarlık sadece villa ve lüks konutlar yapmak olarak algılanıyor. Günümüzde metrekareler küçüldü. İnsanlar küçük alanları çok amaçlı değerlendirmek adına iç mimarinin önemini daha da anladı. Bu bilinç artıyor ve artık insanlar iç mimarlar ile çalışmak istiyor. Çünkü iç mimarla çalışmak hem yapı maliyetlerini düşürüyor hem de yaşam konforunu artıyor. Özel sektör kadar kamuya ait binalarda da görev almak istiyoruz. Geçmiş dönemde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokolleri Bursa ve Türkiye genelinde de yaygınlaştırmak istiyoruz. Böylece daha fonksiyonlu ve kalıcı yapılar ortaya çıkacaktır. Bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Oda olarak Bursa’da 250, Türkiye’de yaklaşık 7 bin üyeleri bulunduğunu aktaran Gözütok, “En büyük sorunlarımızdan biri de bu. Yaklaşık 80 bin mezunumuz varken sadece 7 bin üyemiz odaya kayıtlı” dedi.

Ali Gözütok başkanlığındaki yeni yönetim şu isimlerden oluştu:

Asıllar: Ali Muhsin Take, Nur Tezişçi, Aylin Aras, Mahir Bayram, Tuğçe Gönülsüzgil, Cengizhan Cengiz.

Yedekler: Şükrü Erman Üsel, Buket Efendioğlu, Niyazi Özçakar, Aslıhan Sevde Bayrak, Ahmet, Tuna Muhtar, İrem Çelik, Begüm Gülşeker.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89