banner94

banner77

banner69

banner88

Balkan Mahallesi, şehrin yeni merkezi olacak

Bursa’da son dönemde çok sayıda inşaat firmasının ilgi odağı haline gelen Balkan Mahallesi, nitelikli konut projeleriyle ve vatandaşların her geçen gün artan ilgisiyle dikkatleri üzerinde topluyor.

DİĞER 14.02.2023, 16:50 08.03.2023, 15:07
Balkan Mahallesi, şehrin yeni merkezi olacak
banner66

RÖPORTAJ: Eşref AYDEMİR
Yeni bir ‘Özlüce’ ve ‘FSM’ olma yolunda yapılaşması süren Balkan Mahallesi; Kayapa ile Hasanağa arasında kalan İrfaniye, Dumlupınar, Başköy, Kurtuluş, Kızılcıklı Mahalleleri ile komşu olmasının yanı sıra merkezi konumda yer alması bakımından da kısa zamanda yatırımcıların gözdesi haline geldi.

İnşaat sektörünün temsilcileri ve yatırımcılar, Balkan Mahallesi’nin 2.2 km uzunluğundaki Naim Süleymanoğlu Bulvarı’yla Özlüce ve FSM’yle yarışarak, Bursa’nın yeni merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade ediyorlar. Metro hattı, illere ve ilçelere bağlanan otobana yakınlığıyla vatandaşlar tarafından da büyük ilgi gören Balkan Mahallesi’ni “Bölge Analiz” sayfamızda mercek altına aldık.

Şeref Demir

Akyükselen İnşaat YK.BŞK.YRD

Bursa’da son yıllarda gözde bölgelerden biri haline gelen Balkan Mahallesi, bizim de firma olarak tercih ettiğimiz çok güzel bir yer. Kayapa ile Hasanağa arasında kalan bölgenin ulaşım imkânları da gün geçtikçe gelişiyor. İmarlı yapılaşmaya hazır bir bölge olması da bizleri orada konut inşa etmeye iten başka bir etken. Bölgenin en önemli özelliklerinden bir tanesi alanda eski yapıların olmaması. Yapıların planlı, sosyal donatı alanlarının yeteri miktarda olması ve uygun yerlerde bırakılması, yolların düzenli planlanması bölgeye değer kazandırmaktadır. İrfaniye, Dumlupınar, Başköy, Kurtuluş, Kızılcıklı Mahalleleri ile komşu oluşu mahallenin değerini arttırıyor. Özellikle Naim Süleymanoğlu Bulvarı bu bölgenin ana arterlerinden birini oluşturacak. Bulvarın, FSM ve Özlüce’ye alternatif olacağı ön görülüyor. Akyükselen İnşaat olarak yakın zamanda temellerini attığımız Yükselenpark Balkan projemiz ile Balkan Mahallesi’nde yerimizi alıyoruz. Ailelerin keyifli ve konforlu bir yaşam sürebilmeleri için yüzme havuzu, fitness, sauna, kafeterya, basketbol, voleybol, tenis sahası gibi spor sahalarının da bulunduğu projede her daire için kapalı otopark tasarladık. Çocuklar için ise güvenli vakit geçirebilecekleri çocuk oyun alanları projede mevcut. Alanın yüzde 65’lik kısmı sosyal ve yeşil alana ayrıldı. 14 blokta, 3+1 ve 4+1 daire tipleri olmak üzere toplam 264 daire var. Yükselenpark Balkan projesi 50.000 metrekarelik geniş ve ferah alana sahip. Ek olarak bünyesinde bulunan ticari alanları ile de yatırımcılara iş fırsatı sunmakta. A sınıfı İnşaat Yetki Belgesine sahip olan firmamız bugüne kadar inşa ettiği tüm projelerinde olduğu gibi Yükselenpark Balkan projesinde de kalite, yenilikçilik, güven ve istikrar değerlerini ön planda tuttu. Kamera sistemi ile çevre alanı sürekli izlenen ve güvenlik noktalarıyla giriş-çıkış kontrolleri yapılan projemizde şehrin içinde ama gürültüden uzak bir yaşam mümkün. Bölgenin bir diğer güzel yanı ise blokların çok yüksek katlı olmaması. Projemizdeki daireler kot farkından dolayı önü açık cepheye sahiptir. Yükselenpark Balkan projemiz 18 ay gibi bir sürede yeni bir yaşam için hazır olacak.

Mustafa Altın

Makaza Altın İnşaat YK Başkanı

mahallesi, 2015 -2016 yıllarında imara açılan Hasanağa ve Kayapa’daki özel toplu konut yapımlarıyla beraber 2009 yılında hayata geçen TOKİ konutlarının 2. ve 3. Etapları ile çok hızlı bir gelişim gösterdi. Balkan mahallesi ve özellikle Naim Süleymanoğlu Bulvarı bu bölgenin ana arterlerinden birini oluşturacağını, Ahmet Taner Kışlalı, FSM Bulvarı gibi bir bulvar olacağını bize gösterdi. Önümüzdeki süreçte tamamlanan projeler ile de hızlı bir şekilde aktif hale geleceğini öngörmekteyiz. Balkan mahallesi, hızlı yapılaşması ve taşınılabilir yeni kentleşme konusundaki gelişimi ile kendisini ispat etti. Yatırımcılar için diğer bölgelerden daha avantajlı ve talep göreceği kesin bir bölge. Yakın gelecekte nezih bir bulvar göreceğimizi düşünüyoruz. 2015 yılından beri inşaat faaliyetlerimizi sürdürdüğümüz bu bölgede kentin batıya büyüme potansiyeli ile yaşanabilir bir alan oluşabileceği öngörülerimizdendi. Bu nedenle de bölgede faaliyetlerimize başladık. Çok geçmeden vatandaşlarımızın ve meslektaşlarımızın bölgeye gösterdiği yoğun talep ile öngörülerimizin beklediğimizden de kısa bir sürede gerçekleştiğini gördük. Böylece bu bölgede; Gold Life Bir, Gold Life İki, Gold Life Butik, Gold Life Bulvar, Gold Life Bulvarı Elite, Altın Bahçe ve Altın Yaşam olmak üzere 500’ün üzerinde konut, 20’nin üzerinde ticari alan barındıran toplam 7 projeye imza atmış olduk. Projelerimizin hepsini kat mülkiyetleri alınmış bir şekilde tamamladık. Projelerimizin kalite ve verimlilik üstünlüğü ile firmamızın ayrıcalığını müşterilerimize hissettirmek hep önceliğimiz oldu. Bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Bölge ile alakalı ek olarak sektörümüz açısından da önem arz eden konut kredilerinin verimliliği ve kullanılabilirliği hem yeni gelişen bölgemiz, sektörümüz, hem de konut almayı amaçlayan vatandaşlarımız açısından çok büyük önem arz etmekte. Umarız ilerleyen süreçte kredi konusunda da müşterilerimize fayda sağlayacak olumlu kapılar açılacaktır.

Bünyamin Kaya

Yönetim Kurulu Başkanı

İpekoğullari Gayrimenkul Yatırım A.Ş.

Balkan mahallesinin önümüzdeki 10 yıl içerisinde Bursa’nın yeni yüzü olacağına inanıyorum, kendi içerisinde sosyal ve ticari bir merkeze sahip olacaktır. Balkan’ın en büyük özelliği yenilebilir enerji ve gri su tesisat sisteminden dolayı doğa dostu projelere ev sahipliği yapıyor olması. Sosyal alanları, çocuk parkı, kamelya, kafeterya, yüzme havuzu, fitness salonu, spor alanları , futbol sahası, basketbol sahası , kapalı otopark , 7/24 özel güvenlik personeli , 7/24 kamera sistemi, site görevlisi ve bol miktarda yeşil alan bulundurmaktadır. Balkan mahallesi, konum olarak kilit bir noktada olduğu için, Şehir Hastanesi, şehirlerarası otobanı ve TEKNOSAB (Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi) ulaşım ve yakınlığı ile gelecek vadediyor. Balkan mahallesi ayrıca, şehrin çarpık yapılaşmasının önüne geçebilmek için planlı, modern ve sağlam yapılar tesis etmek adına tercihimiz oldu. Bu bölge, Bursa’nın adeta yükselen değeri, şirketimizin Balkan’da 1 adet devam eden projesi bulunmaktadır. Çınar Park Evleri projemiz, 9.100 m2 alan üzerine projelendirilmiş olup, 8 bloktan oluşmaktadır. Projemizde (3+1 ) 88 daire, (3+1) 32 dubleks ve 14 mağaza olmak üzere toplam 134 bağımsız bölüm mevcuttur. Sosyal donatı alanları ve kapalı otopark vardır. Projemiz, Bursa halkı tarafından çok beğenildi. Özellikle pandemi sonrası sosyal donatılı bu projelerimiz çok fazla talep görmekte. Yeni Konut Finansman Modeliyle Yeni Evim Kampanyası için kolları sıvadık ve % 0,69 kredi oranıyla başlatılan kampanyaya devlet bankası ile sözleşme imzalayarak biz de katıldık.

Ahmet Yentürk

Yentürk – Kartal YK Başkanı

Balkan mahallesi Bursa’nın gözde bölgelerinden biri konumunda. Çok kısa sürede çok iyi firmaların bir arada olup, iyi projeler ürettiği ve bina kalitesi yüksek bir mahallemiz. Ciddi anlamda Bursa’ya değer katan bir yer. Balkan mahallesi, bina yüksekliğinden cadde genişliklerine, Naim Süleymanoğlu Bulvarı’ndan tutun da metroya kadar pek çok imkânı barındırıyor. Lokasyon bakımından çevre yoluna bağlantısı çok kolay, Hasanağa ve Kayapa gibi sanayi bölgelerine ulaşımı rahat bir yer. Ulaşımda trafikten uzak oluşu, sessiz oluşu ile gerçekten nezih bir ortam sunuyor. Bölge, 3 yıl içinde parladı. Özlüce ve Ertuğrul mahallelerini geçecek. Bu da önümüzdeki yıl daha da net olarak ortaya çıkacak. Öyle görünüyor ki yıl sonunda ticari alanlar da açılacak. Kayapa’yı şu anki haliyle bile geçmiş durumda. Balkan mahallesi bitmeden Kayapa tam anlamıyla bitmez. Yentürk – Kartal ailesi olarak bu bölgede 28 aydır çalışıyoruz, imalat yapıyoruz. 725 daire ve 30 bin metrekare bir AVM’den oluşan projemiz var. Bölgenin sayılı projeleri arasındayız. Konut kısmında hemen hepsini bitirdik. AVM’nin ise yüzde 40’ını bitirmiş durumdayız. Bölge gerçekten çok güzel, bina yükseklikleri aynı sayılır. İnsanların yoğunluktan ve trafikten kaçabileceği yer. Burası bu imkânları fazlasıyla sunuyor. Balkan, Bursa’nın geleceği parlak mahallelerinden bir tanesi.

Necati Güler

NG Güler YK Başkanı

Balkan mahallesinde Ekol 1 ve Ekol 2 adı altında iki proje yaptık. Heyecanlı bir giriş yaptık. O bölgeye imar izni açılınca biz de yatırım olanaklarını değerlendirdik. Sadece Naim Süleymanoğlu Bulvarı üzerinde projeler yapalım diye kolları sıvadık fakat talebin çok olması nedeniyle yeni projeler de inşa ettik. 1999 yılından beri inşaat sektöründe olan biri olarak Nilüfer’in dışına pek çıkmadım. Görükle’de projeler yaptık. Balkan mahallesinde tam anlamıyla bir bulvar oluşumundan söz etmek doğru değil. Sadece bulvar kısmında ticarethanelere izin verilecekti fakat 3 yıl sonra plan değişikliğiyle her bölgeye dükkân ve ticarethane izni verilince bulvarın pek bir anlamı kalmadı. İlk başta beklediğimiz ile şu an gördüğümüz ve karşılaştığımızla uyuşmuyor. Yıllarca merayı bekliyorduk. Meranın da planları onaylandı, artık yeni bir kentten söz edebiliriz. Değeri de o oranda artıyor diyebiliriz.

Kenan Doğan

BUTEMDER Başkan Yardımcısı

Balkan mahallesi, Görükle’nin ihtiyacı olan mahallelerinden biriydi. FSM’ye veya Özlüce’ye alternatif bir mahalle oldu. Bu kadar rağbet göreceğini ve taleplerin yüksek olacağını düşünmüyorduk. Sosyal alanları ve sessizliği ile insanlara konforlu yaşama fırsatı sunuyor. Geleceği parlak olan bir bölge, şimdiden belli oluyor. Naim Süleymanoğlu Bulvarı gibi önemli bir bulvarın oluşturulması Balkan mahallesini çekici kılıyor. Hasanağa ve Kayapa Organize Sanayi Bölgelerine yakın, yeşil alanın bol, şehrin trafik ve stresinden uzak, otoyol bağlantıları bulunan bu bölge, Görükle’ye gelecek metro hattı ile daha da cazip hale geliyor. Herhangi bir ulaşım sorumuz yok. İmkânı olanların bu bölgeden konut almalarını tavsiye ederim.

Bayram Özgür

PROAS Gayrimenkul Danışmanlığı

Geleceğin Özlüce’si olarak bakılan bir mahalle diyebiliriz. Şehir batıya doğru kayıyor. Popüler olan FSM’ydi ama artık yavaş yavaş o popülerliğini yitirdi. Balkan mahallesinde bulunan Naim Süleymanoğlu Bulvarı ve metro hattı da bu bulvarın içinden geçiyor. Çok popüler bir yer olacak. Bölgede şu an için sadece yüzde 25’lik bir boşluk var. Tam anlamıyla doluluk oranına ulaşması 3 yıl olarak öngörülüyor. 3 – 5 yıl içerisinde burası Özlüce gibi yoğunluğa ulaşacaktır. Bugün için makul fiyatlara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Diğer merkezlere göre şu an daha uygun. Geleceği parlak olan bir bölge. Bugün ucuz ama bugün alanlar için yarından daha ucuz olacaktır. Çünkü her geçen gün fiyatlar artıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89