banner94

banner77

banner69

banner88

Mekânın ruhunu ortaya çıkaran bakış

Projeye başlarken öncelikle, kullanıcı ihtiyaçlarını çok iyi analiz etmek gerekiyor. Mekân tasarımlarında bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak tasarım sürecine başlamak, sürece oldukça fazla katkı sunuyor.

DEKORASYON 17.01.2023, 17:20
Mekânın ruhunu ortaya çıkaran bakış
banner66

Tasarım ve Yazı : Tuğçe Gönülsüzgil
Proje Adı : Konut Projesi

İşte bu bakıştan hareketle tasarlanmış bir projeyi sayfalarımıza taşıyoruz: Bademli Mahallesi‘nde, site içerisinde 4+1 dubleks bir daire.

Mekânları kendi amacına uygun olarak önemseyip, projelerini oluşturdum. Her mekânın kendi kurgusunda ön planda olduğunu söylemek mümkün. 

Evin tarzını genel olarak, neo klasik ve art deco öğelerin modern çizgilerle birleştiği eklektik bir tarz olarak tanımlayabilirim. Çocuk odalarında ise modern tarzın ön plana çıktığını görebilirsiniz. Evin önceki haliyle, şimdiki hali arasında hem planlama olarak hem de tabi ki tasarımsal olarak farklılıklar var.

Örnek vermem gerekirse alt katta mevcutta bir adet banyo planlanmıştı. Bu banyo alanından, misafirlerin kullanacağı holden girişi olan bir tuvalet ve yandaki odaya özel olan bir banyo planladım. Böylece misafir odasının içinden girilen odaya ait bir banyo oldu. Mekân, daha da kullanışlı hale geldi.  Üst katta merdiven kovasının yan duvarları tavana kadar yapılmıştı. Bu duvarlardan gereksiz gördüklerimi kaldırınca merdiven çıkışı; daha ferah, daha ışık alan bir mekân haline geldi. Yine üst katta yatak odalarının odaya giriş kapılarının yerlerini değiştirerek, hem odayı koridorun alanından biraz alarak büyütmüş oldum, hem de üst kat holde, mevcutta var olan uzun koridor etkisi böylece azalmış oldu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89