banner94

banner77

banner69

banner88

Kentin Tarihi Kimliği Ortaya Çıkarılmalı

Halil İbrahim Akarsu, "tarihi dokunun öne çıkarılmalı" dedi.

GÜNDEM 30.11.-0001, 00:00 30.11.-0001, 00:00
Kentin Tarihi Kimliği Ortaya Çıkarılmalı
banner66

Haber: N. Nuri Yavuz



Akarsu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Akarsu, Bursa'nın sahip olduğu tarihi kimliğin ortaya çıkartılması gerektiğini belirtti.

Osmangazi ilçesinde yaptıkları restorasyon çalışmaları ile Akarsu İnşaat olarak Bursa'nın tarihi niteliklerinin zenginleştirilmesinde önemli rol oynadıklarını belirten Halil İbrahim Akarsu, Türkiye'nin dördüncü büyük ilçesi konumundaki Osmangazi’nin kentsel dönüşümde tarihi hassasiyetleri gözetmesi gerektiğini vurguladı.

Bahis Siteleri initial; background-clip: initial; background-position: initial; background-repeat: initial;">Aile şirketi modeliyle çalıştıklarını belirten Halil İbrahim Akarsu, firmalarının hayata geçirdiği projeler ile birlikte tarihi yapıların kazanılması konusunda önemli bir tecrübeye sahip olduğunu söyledi. Bitişik nizam ve çok katlı yapılaşmanın kent dokusuna bir katkı sağlamayacağını ayrıca bu projelerin tüketici nezdinde de bir değerinin kalmadığının altını çizen Akarsu, “Projelerimizdeki amacımız şehrin turizmde göstereceği gelişmeye katkı koymaktır. Biz, şehrin sahip olduğu tarihi yapılara hak ettiği saygının gösterilmesi ve bütünlüğü bozmayacak projelerin geliştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktadan hareketle Akarsu İnşaat olarak yılsonuna doğru Osmangazi’de tarihi hassasiyetleri gözeten bir kentsel dönüşüm çalışmasına başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
açık
banner61
banner62
banner89