banner94

banner77

banner69

banner88

İnşaat Sektöründe “Bilekler” Gücü

Bilekler Makine, hizmetleriyle hem Türkiye hem de Dünya’da sektöründe öncü firmalar arasında yer alıyor.

GÜNDEM 28.06.2014, 14:03 28.06.2014, 14:03
İnşaat Sektöründe “Bilekler” Gücü
banner66

Saim Bilek tarafından 1957 yılında otomobil yedek parçası üretmek amacıyla kurulan Bilekler Makine, 1959 yılında Saim Bilek’in babası inşaatçı İbrahim Bilek’in inşaat makinesi ihtiyacını karşılamak amacıyla kendi segmentinde dünyada ilk elektrikli inşaat vincini üretti. Daha sonra gelen talepler doğrultusunda seri üretim ve diğer inşaat makinalarının üretimine başlayan Bilekler Makine, 1992 yılında 800 metrekarelik atölyesinde üretime devam etti. 1999 yılında Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde 4 bin 800 metrekare kapalı, 8 bin 200 metrekare açık alanda yeni fabrika binasında üretime başladı. Bugün 3’üncü kuşakta olan Bilekler Makine, Bursa Serbest Bölgesi’ndeki 2 bin metrekarelik fabrikada üretim ve ithalat-ihracat yapıyor. Sektörde en büyük tesis ve en eski firma olma özelliğini taşıyan Bilekler Makine, gün geçtikçe daha da büyümeye devam ediyor. Hafif inşaat makineleriyle sektörde adından söz ettirmeye devam eden Bilekler Makine, Türkiye’de ilk defa asfalt kesme makinesi, monofaze vinç, çok işlevli kompaktör ve vibrasyon ekipmanları üretimini gerçekleştirdi. Büyük iş makinalarının üretimine de başlayan Bilekler Makine, Türkiye’de ilk yerli üretim olan operatörlü asfalt silindiri üretimine sahip. Aynı zamanda beton aktarıcıların da üretimine devam eden Bilekler Makine, büyük iş makinelerinin üretimini geliştirerek kendilerinden sonraki kuşaklara da aktarmayı amaçlıyor.

SES GETİRECEK PROJELERİMİZ VAR

Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olduklarını belirten ve dünyada da en büyük firmalar arasında yer almayı hedeflediklerinin altını çizen Bilekler Makine ortaklarından ve dış ticaret sorumlusu Burak Bilek “Ar-Ge çalışmalarını 2002 yılından beri gerçekleştiriyoruz. O yıllarda pazar bu kadar karışık değildi. Şu anda yürüttüğümüz çok ses getirecek projelerimiz de var. Türkiye’nin batısında satışlarımız aktif durumda. Doğu bölgelerine de bayiler kanalı ile ulaşıyoruz. Genel olarak Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz olmak üzere bölgelere perakende ürün dağıtımımız bayiler üzerinden oluyor. Bölge bayilerimiz de şehir bayilerine dağıtıyor. Bu şekilde ürünlerimizi son kullanıcıya ulaştırıyoruz. Ürünlerimizde gereken tüm kalite sertifikaları mevcuttur. Müşterilerimiz bizden temin ettikleri ürünlerde herhangi bir sorun olduğunda 2 yıl içerisinde nasıl bir alaka göreceklerini biliyorlar” dedi.

YÜZDE 60 İHRACAT GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Yurtdışında da satışlarına aktif bir şekilde devam ettiklerini kaydeden Burak Bilek “Şu anda  üretimimizin yüzde 60’ı oranında ihracat yapıyoruz. Kazakistan’da kendi ofisimiz var. Türki  Cumhuriyetlere ürün dağıtımını bu bölgeden yapıyoruz. Rusya’da bir ana bayiliğimiz var. Eski Sovyet ülkelerine de bu bölgeden dağıtım yapıyoruz. Kuzey Afrika’da Fas, Lübnan, Cezayir, Katar ve Umman gibi ülkelere de ihracat yapıyoruz. Güney Amerika ile yürüttüğümüz görüşmelerimiz var. Yakın zamanda bu bölgeye de ürünlerimizi ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

Üretim dışında büyük iş makinelerinin temsilciliğini de yapan Bilekler Makine, Hanix Markası ile ekskavatör sektörüne de el attı. Enar firmasının 19 yıldır Türkiye distribütörlüğünü üstlenen ve BAWOO marka skid loader’ın Türkiye temsilciliğini yapan Bilekler Makine, aynı zamanda Brinkmann firmasının Güney Marmara temsilciliğini ve de yapıyor.

İNTERNET İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ DE KAPSAYACAK

İnternet üzerinden online satışların önemine de değinen Bilek “Şu anda internet üzerinden satışlar aktif durumda değil. Müşterilerimiz ürünlerimize öneriler sayesinde ulaşıyor. Önerilmemiz bizim için gurur kaynağıdır, yaptığımız işlerin doğruluğu sayesinde müşterilerimiz bizi başkalarına öneriyor ve böylelikle reklamımız gerçekleşiyor. İnternet satışlarının talep edilmemesi sebebi ile biz de web sitesi üzerinden satış gerçekleştirmiyoruz. Ancak inşaat sektöründe de internet üzerinden satışların geliştirilmesi gerekiyor. Çağımızın önemli bölümünü kapsayan internetin, ileriki yıllarda inşaat sektörünü de içine alacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

İnşaat sektörünün her türlü modern makine ihtiyacını karşılayan Bilekler Makine, satış sonrası destek ve yedek parça hizmetleriyle hem Türkiye hem de Dünya’da sektöründe öncü firmalar arasında yer alıyor.


Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89