banner94

banner77

banner69

banner88

Zemin sistemlerinde tercihler değişiyor

Alkent Yapı Genel Müdürü Gürsoy, yer döşeme sistemlerindeki trendler hakkında konuştu.

DEKORASYON 29.02.2020, 10:34
Zemin sistemlerinde tercihler değişiyor
banner66

Dekorasyon, asma tavan ve zemin sistemleri üzerine 20 yılı aşkın tecrübesiyle Bursa’da hizmet veren Alkent Yapı, uzman ekipleriyle kurumsal firmalara çözüm ortağı olmayı sürdürüyor. Amaçlarının insanların çalıştığı ortamlardan zevk almalarını ve ayrıcalıklı hissetmelerini sağlama olduğunu söyleyen Alkent Yapı Genel Müdürü Gökhan Gürsoy, firma ve sektör hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Alkent Yapı’nın, 1998 yılında asma tavan sistemleri yapan bir firma olarak kurulduğunu ifade eden Gürsoy, sektördeki gelişmeleri takip ederek asma tavanın yanı sıra bölme duvar ve zemin sistemlerine de yöneldiklerini belirtti. Alkent Yapı ve Alkent Parke olarak iki firmayla hizmet sunduklarına değinen Gürsoy, “Alkent Yapı dekorasyon ve asma tavan sistemlerine odaklanmış durumda. Alkent Parke ise zemin sistemleri, karo halı, PVC ve yükseltilmiş yer döşemeleri üzerine çalışıyor. Bu yaptığımız iş kollarını piyasada çok fazla firma yapmıyor. Bunlar özel hizmetler, takip ve uzman ekipler gerektiren projeler. Biz 22 yıllık tecrübemizle, her gün daha da üzerine koyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“YÜKSELTİLMİŞ YER SİSTEMLERİ AVANTAJ SAĞLIYOR”

Yüksek ürün çeşidiyle kurumsal firmalara hizmet verdiklerini söyleyen Gürsoy, “Geçmiş dönemde satmış olduğumuz ürünlerin numunelerini mimarlara, inşaat sahiplerine götürüp, bir sunum gerçekleştiriyorduk. Ancak şu anda hizmet verdiğimiz kurumlar, Mudanya Yolu üzerindeki showroomumuza gelip ürün çeşitlerimizi ve farklı uygulamaları gelip, yerinde inceleme fırsatı yakalıyor ve buna göre karar veriyorlar. Parke, karo halı, endüstriyel tip zemin kaplamaları, pvc, yükseltilmiş yer döşeme sistemleri gibi gelecek vadeden sistemler sunuyoruz. Özellikle yükseltilmiş yer döşeme sistemleri plazalarda, fabrikaların idari binaları ile pano ve sistem odalarında yoğun bir şekilde kullanılır oldu. Yükseltilmiş yer sistemi çok sayıda avantaj sağlıyor. Öncelikle bu sistemi uyguladığınız da, binaya vermiş olduğunuz beton yükünü yüzde 70’e yakın azaltıyorsunuz. Bunun yanı sıra ofisteki yer, masa değişimlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyorsunuz. Elektrik, data kablosu, ups gibi eski sistemlerde değiştirilmesi çok zor olan şeylerin yerlerini, bu sistemle çok rahatça değiştirebiliyorsunuz. Bu tamamen endüstriyel bir ürün ve özellikle yeni yapılan plazalarda çok kullanılıyor. Bankaların, finans kuruluşlarının çoğu bu sistemi kullanmak istiyor. Çünkü kendi sistemlerini yükseltilmiş yer sistemine entegre etmesi çok kolay oluyor. Böylelikle hem yer sahibi, hem de kiracı kazanmış oluyor” ifadelerini kullandı.

ALKENT YAPI'NIN GELECEK HEDEFLERİ

Bursa’da bu sektördeki tüm kalemleri bir arada toplayan tek firma olduklarına dikkat çeken Gürsoy, talep gelmesi halinde şehir dışında da iş yaptıklarını söyledi. Alkent Yapı olarak gelecek hedeflerinden de bahseden Gürsoy, “Ülke ve sektör olarak son yıllarda ekonomik bir durağanlığın içinden geçiyoruz. Bu durum yapmayı planladığımız şeyleri ertelememize sebep oldu. Bu durum düzelince yapmak gerçekleştirmek istediğimiz hayallerimiz var. Kendimizi geliştirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Çünkü durağan olursak başka firmalar. Bu bilinçle yurtdışındaki fuarları, projeleri, imalatları ve ürünleri iyi bir şekilde takip ediyor ve yenilikleri ülkemizde uygulamaya gayret gösteriyoruz. Firma olarak öncelikli hedeflerimiz arasında kendi üretimimizi yapmak ve şubeleşmek geliyor. Uygun ortam oluştuğunda bu hedeflerimize yönelik adımlar atacağız” diye konuştu.

GÜRSOY DEĞİŞEN TRENDLERDEN BAHSETTİ

Yer döşeme sistemlerindeki trendlere de değinen Alkent Yapı Genel Müdürü Gökhan Gürsoy, “Eskiden laminant parkeye çok talep oluyordu. Bu trendler dönem dönem ve kullanım alanlarına değişiyor. Şimdi lamine parke, marküteri parke, balıksırtı ve Macar parke gibi çok fazla çeşit var. Bu çeşitleri de bünyemizde bulunduruyoruz. Hastane ve okullarda yoğun şekilde kullandığımız hijyenik ve anti-bakteriyel PVC ürünlerimiz var. Son zamanlarda bunun alternatifi olarak 52 PVC’ler çıktı. Bu ürünler tek tek döşeniyor ve desen sınırlaması yok, göze hitap eden, sonsuz şekilde desen uygulamasına izin veriyor. Yaklaşık 5 yıldır karo halı üzerine de çalışmalarımız oluyor. Biz endüstriyel tip halılar kullanıyoruz. Hava alanı trafiğine dayanabilen, günlük 10 bin kişinin üzerinde yürüyebileceği, mikrop ve leke barındırmayan ürünlerimiz var. Bu kullanışlı ürünleri piyasaya ve Bursa’ya yerleştirmeye çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Alkent Yapı olarak bizim esas amacımız insanların çalıştıkları yerlerde mutlu ve ayrıcalıklı hissetmelerini sağlamak. İnsanlar günlerinin yarısını ofislerinde geçiyorlar ve biz de yaklaşık 30 kişilik ekibimizle, buraları güzelleştirecek, işlerini kolaylaştıracak sistemler yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89