banner94

banner77

banner69

banner88

Yapı sektörü İstanbul’da buluştu

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İMSİAD) üyeleri, 44. Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı’nı ziyaret etti.

YAPI MALZEMELERİ 25.04.2022, 23:05 27.04.2022, 17:27
Yapı sektörü İstanbul’da buluştu
banner66

Haber: Nagihan GÖRKEN/ Eşref AYDEMİR

Pandemi nedeniyle ara verilen ve salgın sonrası ilk fiziki fuar olan TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, 44. Yapı Fuarı- Turkeybuild İstanbul’a Türkiye'nin yanı sıra Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika'dan ziyaretçiler de ilgi gösterdi.

Sektörün gelişimi açısından fuarlar önemli

İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, fuarların her sektör için olduğu gibi inşaat sektörü için de önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu fuar ziyaretimize destek olan BTSO’ya teşekkür ediyoruz. İMSİAD olarak bütün fuarları takip etmeye çalışıyoruz. Sektörün gelişimi açısından fuarlar çok önemli. Her fuarda muhakkak yeni ürünler, uygulamalar tespit ediyoruz. Yapı Fuarı’nda da birçok standı özellikle de kentimizden gelen firmaların stantlarını ziyaret ettik. Fuar iyi geçti bu anlamda” diye konuştu.
İMSİAD Başkan Yardımcısı ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Şeref Demir de “2 yıl aradan sonra ilk fiziki fuar olması nedeniyle yoğun bir katlım ve ziyaretçi söz konusu. Sektörün içinden geçtiği bu dar boğazda bu şekilde bir talebin olması ileriye yönelik umut vaat ediyor. Peşi sıra emlak fuarları da olacaktır diye umut ediyoruz” dedi.

Bursalı firmalar 44. Yapı Fuarı’nı değerlendirdi
Konut Yapı Gazetesi olarak 44. Yapı Fuarı’na katılan Bursalı firmaların nabzını tuttuk. Görüşler şöyle:

Erkut Mercan
Rollpanel Fabrika Müdürü

Fuara katılma noktasında bazı tereddütler yaşadık ilk başta ama katılmakla çok doğru yaptığımızı şimdi anlıyoruz. Yurt dışından birçok misafiri standımızda ağırladık. Biz bu ziyaretlerden çok memnunuz. Yaptığımız görüşmeler ve sonradan alacağımız geri dönüşlerle bize fuarın çok faydası olacağı inancındayız. 2022 yılı savaş, pandemi ve ekonomide dalgalanma nedeniyle tatsız başladı. 2022’nin 2’nci çeyreğiyle beraber bir hareketlenme olacağı inancındayız. Bu yıl itibariyle ihracat kanallarımızı açtık. Yurt dışına ufak tefek ihracatımız var.

Erkan Yıldırım
Altın Bölme Genel Müdürü

Bursa’da 33 yıldan beri duvar sistemleri üretiyoruz. Pandemi nedeniyle yapılamayan fuarlarda boy göstermekten çok mutluyuz. Ofis bölme sistemleri üretiyoruz. Adliye sarayları, iş hanları, hastaneler ve üniversiteler gibi kurumlara hizmet veriyoruz. 2022’den umutluyuz, daha fazla iş yapabileceğimiz yıl olmasını temenni ediyoruz. Uzak Doğu ülkelerinin hepsine ihracat yapıyoruz. Kalitemiz ve alt yapımızla da Avrupa ülkelerine ihracat yapmaya hazırız. Yavaş yavaş ürünlerimizi o pazarda da boy gösterecek duruma getireceğiz.

Kadim Özyurt
Trimbox Satış ve Pazarlama Müdürü

Fuarda yerli firmalardan çok yabancı yatırımcı ve firmaları tanımak amacındayız. Dünyanın her yerinde katılımcı ve ziyaretçiler var. Fuar çok güzel. Firmamız, elektrik- elektronik sektöründe faaliyet gösteriyor. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika olmak üzere 52 ülkede, ürettiğimiz yerli ürünümüz ilk defa patent aldı. Yaklaşık 11 bakanlık tarafından onaylıyız. Topraklamanın hiç olmadığı yerde dahi yüzde yüz koruma sağlayabiliyoruz. Elektrik kopmalarına ve dalgalanmalarına karşı evinizi, fabrikalarınızı veya iş yerlerinizi koruyoruz. Bunların yanında gemi, GES projeleri ve güneş panelleri için çok özel ürünler geliştirdik. Ürünlerimize 2 yıl garanti veriyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner89