banner94

banner77

banner69

banner88

Yapı malzemeleri sektörüne yeni soluk: estown

Yapı malzemeleri sektörüne yeni bir soluk getiren Estown, Ege Seramik ve Ege Vitrifiye başta olmak üzere alanının önemli markalarıyla Bursa’ya hizmet vermeye başladı.

YAPI MALZEMELERİ 28.11.2021, 17:40
Yapı malzemeleri sektörüne yeni soluk: estown
banner66

Eylül ayı başlarında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde 21 yaşındaki genç girişimci Öykü Zeynep Şarlı tarafından açılan Estown, geniş ürün yelpazesiyle tüm üretim süreçlerinde gerçekleştirdiği birebir çalışmalarla müşteri beklenti ve ihtiyaçlarına özel çözümler üretiyor.

Tasarıma ağırlık veren yapısıyla butik ve info bir mağaza olan Estown, sadece ürün satmak değil doğru ürünü iyi kombin yaparak satmanın önemine inanıyor. Başarılı bir iş kadını olmak için önemli bir yola çıkan Öykü Zeynep Şarlı’dan Estown’u ve gelecek hedeflerini dinledik.

Genç bir girişimci olarak sizi biraz tanıyabilir miyiz?

İsmim Öykü Zeynep Şarlı. 21 yaşındayım, Bursa’da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimi şehrimde tamamladım. Üniversite eğitimime Koç Üniversitesi’nde sürdürüyorum. 3 yabancı dilim var, eski profesyonel sporcuyum. Üniversite hayatımla profesyonel spor hayatımı maalesef bir arada sürdüremediğim için amatör olarak devam etmek zorunda kalsam da spor, hayatımın vazgeçilmez bir parçası. Eğitimin tüm yaşantı boyunca bitmeyeceğini bilsem de akademik olarak edeceğim gelecek planlarımda yurtdışı var.  Oraları da tecrübe etmek istiyorum. Ayrıca sektörümüzle ilgili ek bir yüksek eğitim alma arzusundayım.

Bursa’ya yeni bir soluk getiren Estown’un kuruluş fikri ve süreci nasıl gelişti?

Kendimi bildim bileli çatı kuruluşumuz olan Öykü Yapı’nın bir ferdiyim. Ancak bu sektörün içerisinde kendi ayakları üzerinde durabilme isteği Estown’un kuruluş fikri oldu. Annem bu kararımda bana hem cesaret verdi, hem de en büyük motivasyon kaynağım oldu. Pandemi sürecinde de bolca düşünme araştırma fırsatı yakaladım. Nihayetinde kendimi hazır hissettim ve Ege Seramik’le başlayan yolculuğa büyük bir heyecanla çıktım.

2021 Eylül ayının başlarında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde hizmete girdik. Ekip konusunda çok şanslı bir yöneticiyim. Mağaza Müdürümüz Güney Ayan ve Mimarımız Ebru Karalar’dan oluşan çekirdek bir ekibimiz var, her biri inanılmaz tecrübeli ve başarılı arkadaşlarımız. Bu ekip olarak mutlu ve mantıklı kararlar alabiliyoruz. Dolayısıyla böyle bir ekip, müşterinin de doğru kararlar vermesinde onlara yardımcı oluyor. Yaklaşık 2 aydır faaliz. Yeni açılmış bir yer olmamız rağmen işler beklediğimizden çok iyi ilerliyor.

Malzeme portföyünüzde hangi markalar, ne gibi ürünler yer alıyor?

Çocukluğumdan bu yana sektörün içerisinde olduğum için ulusal ve uluslararası pek çok fuara katıldım. Dolayısıyla bu süreçte kendi stilimi oluşturmaya çalıştım. Ege Seramik ve Ege Vitrifiye başta olmak üzere Newarc, Artemis, Mapei, Franke, Badella, Cresta, AKS banyo, Orka gibi pek çok çözüm ortağı olacak markalarımızla güzel Bursa’mıza hizmet vermeye başladık. Değerli müşterilerimize; mutfak, banyo, salon, koridor, duvar, kısacası evin her bölümünde bitmeyen heyecanımızla yardımcı olabiliyoruz. Geniş bir ürün yelpazemiz var. Ben ve ekibim tarzını beğendiğim, estetik anlayışımıza uygun ürünleri satmayı seviyoruz. Burası info Ege Seramik mağazası. Bu yüzden biz rotamızı daha spesifik bir yöne çevirmeye, daha çok mimarlarla ve özel projelerle ilgilenmeye başladık. Perakende satışlarımız da var ancak dediğim gibi daha çok tasarıma ağırlık veren bir yapımız var. Butik bir mağazayız, amacımız ürün satmak ama doğru ürünü iyi kombin yaparak satma hedefindeyiz.

Pandemi sürecini ve ekonomik atmosferi düşünürsek oldukça cesur bir girişim yapmışsınız. Tebrik ediyorum. Pandemi süresince fikrinizi erteleme düşünceniz oldu mu, ne olursa olsun devam mı ettiniz?

İnsan hata yapmaya meyilli bir canlı. Ben de hata yapmaktan ilk başlarda çok korktum. Çünkü tüm dünyayla birlikte ülkemiz de sıkıntılı bir pandemi sürecinden geçiyordu ki hala tam anlamıyla sona ermedi. Yoğun bir belirsizlik hâkimdi. Doğru bir zaman mı diye kendi kendime çok sordum. Koç Üniversitesi’nde de ağır bir eğitim görüyorum. Acaba zaman ayırabilir miyim, ikisini aynı anda yürütebilir miyim diye düşündüm. Daha sonra ailemle yaptığım görüşmelerde fikrim değişmeye başladı. Ailem de bu konularda tecrübeli, başarılı ve disiplinli bir aile. Onlar da benim üstesinden gelemeyeceğim bir işin altına girmeme ve başarısız olmama izin vermezler. Onların onayı çok önemliydi, bu onay beni biraz daha rahatlattı. Özgüveni yüksek bir insanım. Ben de bu süreçte gerekli hesapları yaptım, bol bol düşündüm, bu işlerde hep risk payı vardır ama cesaretli olmak gerektiği kanısına vardım ve vazgeçmeyip cesaretli olmayı tercih ederek bu işe girdim.

Kısa ve uzun vadeli gelecek planlarınızda ve hedeflerinizde neler var?

Kısa vadeli ilk hedefim eğitimim. Bunun yanı sıra Estown’daki kaliteli hizmeti daha da yükselterek devam ettirmek istiyorum. Profesyonel iş hayatıma, doğru kararlarıyla anılan dürüst bir iş kadını olarak devam etmek istiyorum. Estown’u da ilk göz ağrım olarak ve gelecek zamanlardaki yöneticilik pozisyonumda, temelini sağlam oluşturmamı sağlayacak bir yer olarak görüyorum. Ayaklarımı yere sağlam basan bir yönetici olmam için Estown bana çok şey katacak. Bu yüzden kendimi burada geliştirmek ve hem kendimi hem de firmamı sektörün önemli oyuncularından biri yapmak istiyorum.

Maliyet artışlarından dolayı konut fiyatları arttı. Bu durum insanların mevcut evlerinin iç dekorasyonuna daha çok ağırlık vermesine sebep oldu. Bu durum yapı malzemesi satan sizin gibi firmaların işlerine olumlu yansıyacak mı?

Evet maalesef maliyetlerimiz çok arttı. Üreticilerimizden gelen her telefon artık bizleri tedirgin ediyor, acaba yine hangi ürüne zam geldi diye düşünüyoruz. Gelen zammı en uygun bir şekilde fiyata ve müşteriye yansıtmaya, bu durumu müşterimize aktarmaya çalışıyoruz. Herkes gibi biz de çok zorlanıyoruz. Ama bu süreçte pes eden kaybeder.

Ben bardağın boş tarafından bakmayı seven biri değilim. Pandemi çok zor bir süreç yaşattı herkese hala da devam ediyor ama bazı sektörlerde ekstra durumlar ortaya çıktı. Onlardan biri de bizim sektör. Pandemide insanlar evde çok vakit geçirdi. Bu yüzden evlerdeki bazı aksaklıklar daha çok göze batmaya başladı. İlk açılma sürecinde de insanlar yaşam alanları değiştirmek/yenilemek için bizlere geldiler. Bu süreçte herkes mantıklı yatırımlar ve mantıklı harcamalar yapmaya çalışıyor. Evlerini yenileyenler de uzun ömürlü ve kaliteli ürünleri tercih ediyor. Bu yüzden Estown olarak bu arayışlara yardımcı olabiliyoruz. Butik bir firma olduğumuz için müşterilerimizle birebir iletişime geçip onlara daha detaylı çözümler sunabiliyoruz. Bu da bizi diğer firmalardan farklılaştıran bir özelliğimiz. Onun yanı sıra ekip olarak hepimiz hırslı, yeniliğe açık ve disiplinliyiz. Bu sektörde inovatif olmak çok önemli. Dünya gelişiyor ve değişiyor. Bunlara iyi uyum sağladığımızı düşünüyorum. Birebir ilgilenme ve hizmet konusunda çok iddialıyız.

Konut alan kişiler, ev satışı yapılırken müteahhitin kullandığı malzemelerin marka ve kalitesine önem veriyor mu sizce? Bu durum ev alacak kişinin tercihlerini etkiliyor mu?

İnsanlar önemli bütçelerle yatırım yapıyorlar ve aldıkları konutu yatırım için de alsa kendi oturması için de alsa her zaman kendileri için en doğrusunu almaya çalışır. Bu da doğaldır çünkü amaç ne olursa olsun en rahat ve konforlu bir yuvada yaşama arzusu, her ailenin değişmeyen gerçeğidir. Evlerimizi mutlu yuvalar yapan da aile bireylerinin sağlığı ve bağlılığının yanında, lokasyonu, mimarisi ve kullanılan malzemeleridir. Dolayısıyla müteahhitlerin evlerini yaparken kullandığı malzemeler, satış esnasında onlara büyük avantaj sağlamaktadır. Kullanılan doğru ve kaliteli malzemenin, insanların konut tercihlerine olumlu katkısı olduğunu düşünüyorum.

Bu yılın trendleri nelerdir?

Alanında dünyanın en önemli fuarlarından biri olan UNICERA 2021’e ziyaretçi olarak katılım sağladık. Küçük yaşlarımdan beri, yurt için ve yurt dışı fuarlarda katılımcı veya ziyaretçi olmayı çok seviyor, bunu da çok önemsiyorum. Gözlem yapma, yerli ve yabancı ziyaretçi ve alım heyetleri ile tanışıp network genişletme, son trendleri yerinde takip etme gibi önemli kazanımlar kazanmama vesile oldu. Bu yıl doğaya dönüş ile birlikte, trendler arasında çiçek motifleri, yapraklar, toprak tonlarının öne çıktığını söyleyebiliriz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89