banner94

banner77

banner69

banner88

Yapı Fuarı sektöre moral verdi

İnşaat sektöründeki trendlerin masaya yatırıldığı, en son yapı teknolojileriyle yapı ürünlerinin sergilendiği Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’u Konut ve Yapı Gazetesi olarak ziyaret ederek fuarın nabzını tuttuk.

YAPI MALZEMELERİ 22.04.2021, 10:26 22.04.2021, 10:59
Yapı Fuarı sektöre moral verdi
banner66

Haber: Cüneyt ALKIŞ

 Bu yıl 14 ülkeden 248 profesyonel alıcıyı ağırlayan fuarı. 16.889 kişi ziyaret ederken 1 milyar Euroluk'ta iş hacmi yakalandı. Fuar boyunca süren etkinliklerin yanı sıra ülkemizin farklı illerinden alanlarında önemli pek çok firması açtığı stantlarda ürünlerini sergiledi.

Murat DAYIOĞLU 

Şahinler Ferforje İhracat Sorumlusu

Pandemide olmamıza rağmen beklediğimizden iyi bir fuar geçirdik. Ferforje üreticisiyiz. Bahçe çitleri, kapılar, balkonlar, iç mekan için merdiven trabzanları, kapı kolları, çeşmeler, posta kutuları gibi ürünler üretiyoruz. Yaptığımız bu ürünleri, iç piyasa yoğun olmak üzere 40 ülkeye ihraç ediyoruz. Avrupa, Afrika, Ortadoğu ağırlık ihracatımız oluyor. Proje bazlı çalışmıyoruz. Parça satışlarımız var. Parça fiyatları da sürekli değişkenlik gösterir. Sac fiyatı, hurda fiyatı ve demir fiyatına endeksliyiz biraz da. Piyasaya ve dövize bağlı olduğu için de günlük fiyatlar belirliyoruz.

Ufuk KAYA

 Nestavilla Satış Yöneticisi

Vefa Holding adı altında Nestavilla olarak fuarda Tiny House ürünümüzle yer alıyoruz. Yapı malzemesi ve teknolojisiyle birbirinden farklı konseptlere sahip Nestavilla olarak, hızlı kurulabilen, mevsimlik ya da kalıcı kullanıma uygun, farklı iklim bölgelerine göre tasarlanmış pratik hazır konutlar üretiyoruz. Taşınabilir olması, tapu vs. gibi bir işleme gerek olmaması bu yapıyı avantajlı kılıyor. Isı ve soğuğa karşı özel ürünler kullanıyoruz. Türkiye ikliminde pek çok bölgede kullanılabilir evler bunlar. Metrekaresine ve iç dizaynına göre fiyatları değişiyor.

Hamza BOZBIYIK

Stroton Firması Pazarlama Uzmanı

Ürün gamlarımız, ısı yalıtım sistemleri, mantolama sistemleri, yapı kimyasalları, EPS dekoratif yapı elamanları ve EPS yalıtım ürünlerinden oluşuyor. Yalıtım hem tasarruf hem de konfor açısından önemli bir uygulama. Son dönemde bununla ilgili bir bilinç gelişse de hala yeterli seviyede olmadığımızı düşünüyorum. Türkiye’de şu an ısı yalıtımı ile ilgili çözümler var. Ses yalıtımı ile ilgili bilinç henüz yetersiz, yangın yalıtımı da son 3 yıldır biraz daha önem kazandı. Ses yalıtımından pek çok daire sahibi mustaripken, maliyeti yükselttiği için yükleniciler tarafından uygulanmıyor. Son tüketici de bu maliyeti karşılamak istemediğinden henüz ses yalıtımı ile ilgili çözümler yeterli seviyede değil. Vatandaş daha çok lokasyonuna, mimarisine, metrekaresine bakıyor. Türkiye’de yüksek katlı konutlar çoğaldığı için mecburen ses yalıtımı ile olmak zorunda ve gelecekte bunun artacağını düşünüyorum.

Kadir İRFAN

SİBA Kimya Bölge Müdürü

2004 yılında inşaat, pvc-aluminyum, nalburiye-hırdavat, mobilya ve otomotiv sektörlerine çevre dostu ve yüksek teknoloji izolasyon, yalıtım ve yapıştırma ürünleri ile hizmet vermek amacıyla kurulan firmamız, Düzce Gümüşova Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 100.000 m2 açık, 40.000 m2 kapalı alanda faaliyetlerine devam ediyor. Azerbaycan’da da bir üretim tesisimiz var. Köpük, yapıştırıcı, silikon ve sızdırmaz mastikleri kendimiz üretiyoruz. 60 civarı ülkeye ihracatımız var. Bünyemizde yer alan Ar-Ge departmanımızda inovatif ürünler geliştirerek sektöre fayda sağlamaya çalışıyoruz. TÜBİTAK destekli çalışmalarımız oluyor, laboratuvarımızda yaklaşık 40 civarı mühendis çalışıyor. Yangına dayanıklı özel üretimler, mastiklerde esneklik kabiliyetlerini artırdık, fazla şişmeyen köpük geliştirdik. Eskiye oranla yalıtım konusunda bilinç arttı. Bu bilinç artışı bizlere de yeni üretimler yapma zorunluluğunu getiriyoruz. Ses yalıtımına özel köpükler ayrı bir kategoride, yangına ısıya dayanıklı köpükler ayrı bir kategoride. 30 kadar ana kalem ürünümüz var, bunun alt kırılımlarına indiğimizde 200 çeşit ürünümüz var. Ürün çeşitliliğimiz bilinçle birlikte arttı.

Hüseyin Bayır

Mertoğlu Kent Mobilyaları

Saha Satış Müdürü

Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin m2 kapalı fabrikamızda, iç ve dış mekan çöp kutusu, geri dönüşüm atık üniteleri, konteynerler, iç ve dış mekan oturma bankları, ahşap gazebo, ahşap pergole, ahşap kamelya, ahşap ve metal çocuk parkları, saksılıklar ve dış mekan fitness aletleri üretimleri konusunda üretimler yapıyoruz. Alışveriş merkezleri, dünya çapında otel zincirleri, inşaat firmaları, hastaneler, askeri kurumlar, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler, peyzaj firmaları ile iş birliği yapıyoruz. Bütün ürünleri kendimiz imal edip, montajını da bizzat biz uyguluyoruz. Yurt içi ve Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa’ya ihracat yapıyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
kapalı
banner61
banner62
banner89