banner94

banner77

banner69

banner88

Yalıtım uygulamaları devlet tarafından teşvik edilmeli

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), 27. kuruluş yıldönümü kapsamında internet üzerinden gerçekleştirdiği etkinlikte yalıtım sektörüyle buluştu. İZODER Başkanı Levent Gökçe, “Bugün minimum uygulanan yalıtımın iki katına çıkması halinde yatırımın 3- 4 yılda geri dönüşünün olduğunu daha iyi anlatmamız gerekiyor” dedi.

YAPI MALZEMELERİ 27.07.2020, 16:45
Yalıtım uygulamaları devlet tarafından teşvik edilmeli
banner66

Etkinliğin konuk konuşmacısı Prof. Dr. Özgür Demirtaş ise, “Bugün sanayicilere, kendini 3 yılda amorti eden bir iş var desem, o iş için kuyruk olur. Koronavirüs süreci telekomünikasyon, sağlık ekipmanları, online eğitim ve yalıtım sektörlerini olumlu etkiledi” ifadelerini kullandı.

YALITIMI ÇOK DAHA İYİ ANLATMALIYIZ

İnşaat sektöründe 2018'in sonundan başlayan kötü gidişatın yerini 2020'nin ilk çeyreğinde normale dönüşe bıraktığını anlatan İZODER Başkanı Gökçe, “Fakat mart ayı itibariyle korona çıktı. Haziran ayına geldiğimizde hızlı bir canlanma yaşadık. Bu ertelenen talebin hayata geçmesinden kaynaklanıyor. Temmuz ayının çok kötü olmayacağını görüyoruz ama yılın tamamının böyle gitmeyeceğini düşünüyoruz. 2018'den bu yana biz sanayiciler için en iyi konu ihracat odağımızın artmış olması” dedi.

Koronavirüs sürecinde insanların evdeki konfor ile ilgili ses ve ısı yalıtımının ne kadar önemli olduğunu gördüklerini belirten Gökçe, “Şu an minimum yapılan yalıtımın 2 katına çıkması halinde maliyet yüzde 25 artıyor. Biz yalıtımı 5- 6 senede geri dönüşü olan bir yatırım olarak ifade ediyoruz. Yalıtımın iki katına çıkması halinde geri dönüşü 3- 4 yıla iniyor. Bize düşen görev bunu çok daha iyi anlatmak. Hane halkının yalıtım konusunu sadece uygulayıcılara bırakmayıp, bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Sadece renovasyonda değil ev alırken de bunun sorulması lazım” diye konuştu.

YALITIM KONFOR SEVİYESİNİ ARTIRIYOR

Koronavirüs salgını nedeniyle insanların daha önce hiç olmadığı kadar evde ve aileleriyle zaman geçirdiğini kaydeden Gökçe, şöyle devam etti: “Bizim konfor ihtiyaçlarımız da değişiyor. Hayat 50 yıl öncesine göre o kadar zorlu hale geldi ki evdeki konfor ihtiyacımız da buna paralel olarak arttı. Yalıtımın önemi burada ön plana çıkıyor. Sağlıkla da yakın ilişkisi var. Isı yalıtımsız bir binada, hızlı soğuma ve hızlı ısınma insan vücudunu çok yoran bir unsur. Su yalıtımı özellikle korozyonun sebebiyle bina donatılarının hasar görmesinden dolayı deprem güvenliği açısından ve ev içinde yarattığı nemlilik nedeniyle çok önemli. Yangın yalıtımı da önemli bir nokta. Yangın yalıtımıyla binada tahliye süresini uzatacak güvenli kaçış koridorlarını oluşturmak hayati önem taşıyor” dedi.

KORONAVİRÜS YALITIM SEKTÖRÜNÜ OLUMLU ETKİLEDİ

'Pandemi Sırası ve Sonrasında Ekonomik Durum' başlığı altında, değerlendirmelerini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, şunları söyledi: “Koronavirüs süreci telekomünikasyon, sağlık ekipmanları, online eğitim ve yalıtım sektörlerini olumlu etkiledi. Koronavirüsün geride kalması için ya aşı bulunacak ya da sürü bağışıklığı kazanılacak. Sürü bağışıklığı için toplam dünya nüfusunun yüzde 60'ının virüsü kapması gerekiyor. Bu da 5 milyar insan demek. Şu an ilk tepe noktasını geride bıraktık, ikinci tepeyi yaşıyoruz. Korona döneminde ısı yalıtımının, ses yalıtımının önemini test etti insanlar. Ben insanlara bir iş var kendini 3 yılda amorti ediyor desem, sıraya girerler. Yalıtımının en üst düzeyde lobisinin yapılması gerekir. İZODER olarak insanlara da farklı kanalllardan ulaşarak, yalıtımın anlatılması gerekir.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89