banner94

banner77

banner69

banner88

Tuna Boya'nın hedefi Irak

Tuna Boya, Redacril Koza markasıyla Bursa’yı renklendirmeye devam ediyor.

YAPI MALZEMELERİ 19.04.2012, 17:17 19.04.2012, 17:17
Tuna Boya'nın hedefi Irak
banner66

 Teknolojik altyapısını sürekli yenileyerek Bursa’nın boyacısı olma yolunda hızla ilerleyen Tuna Boya, Redacril Koza markasıyla Bursa’yı renklendirmeye devam ediyor.

 
Redacril Koza ile 2008 yılında kendi ürünlerinin satışını yaparak markalaşma yolculuğuna başlayan Tuna Boya, bugün 40 çalışanı ve yıllık 4 bin ton üretim kapasitesi ile sektörde emin adımlarla ilerliyor.
 
Bursa ve bölgenin boya ihtiyacını karşılamak için kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalara ağırlık veren Tuna Boya’nın hedefinde ise Irak pazarı var.
 
Tuna Boya’nın 1968 yılında kurulan bir şirket olduğunu, ilk olarak boya ticaretinin yanında oto çelik macunu da ürettiğini belirten Tuna Boya Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Tuna, 2008 yılında Redacril Koza markası ile kendi ürünlerinin satışına ve markalaşma yolculuğuna başladıklarını söyledi. Doğru adımları doğru zamanda atmanın önemine işaret eden Cemal Tuna, 2012 yılına kadar olan süreçte ürün yelpazelerini sürekli geliştirerek üretim potansiyellerini yükselttiklerini ifade etti.
 
Redacril Koza’nın geçmişi kısa olmasına rağmen pazarda adından söz ettiren bir marka haline geldiğini aktaran Tuna, “Üretim seviyemizi daha üst noktalara taşımak için yatırımlarımız sürüyor. Şuan ihracat yapmamakla birlikte Irak pazarıyla ilgili araştırmalarımız ve görüşmelerimiz mevcut. Üretimin oluşmadığı Irak bizim için önemli bir pazar” dedi.
 
Bugün Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 7000 metrekare kapalı alandaki üretim tesislerinde faaliyetlerine devam ettiklerini kaydeden Cemal Tuna, müşteri odaklı çalışmalarında kendilerini sürekli geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Redacril Koza olarak su bazlı sistemde Bursa ve çevre ilçelerine dağıtım yaptıklarını kaydeden Cemal Tuna, bu bölgelerde 200 civarında alt bayilerinin olduğunu Eskişehir, Kütahya, Bandırma, Balıkesir illerinde bayiliklerinin yer aldığını bildirdi.
 
SEKTÖRÜN SORUNLARI
 
Tuna, sektöre ilişkin de şu değerlendirmeleri yaptı:
 
“Toplu konut uygulamalarında küçük üreticiler ve yerel firmalar, büyük üreticilere oranla fiyat aralıklarından ötürü daha çok tercih ediliyor. Böylelikle büyük üreticiler kadar malını tükettiren ve markasını oluşturan yerel firmalar oluşuyor. Biz de Bursa’da bunlardan biri olduğumuzu düşünüyoruz. Büyüklerle aynı kategoride yarışıyoruz. Bu bölgeden üretip sattığımız ürün miktarı tonaj bazında bazı büyük oyuncuları geride bırakabiliyor. Ancak fiyat anlamında düşük olduğumuzdan cirolarımız da düşük seyrediyor.”
 
ÜRÜNLERDE ÇEŞİTLİLİK ÖNEMLİ
 
Boyada renk tutmasının ve kalitenin süreklilik isteyen en önemli konulardan olduğunu belirten Tuna “Ürün ortaya çıktıktan, sona erene kadar aynı özelliklerini korumalı. Yani rengin tutması önemli bir özellik. Dış cephelerde renk tutmadığı zaman dalgalanmalar olabiliyor. Bu durumun yaşanmaması gerekir. Üst kalite malzemelerle, kaliteli ürünü küçük üretici fiyatına satmaya çalışıyoruz. Ürünlerde çeşitlilik ön planda olmalı. Su bazlı boyanın iç cephesi dış cephesi, endüstriyel grubumuz, selülozik grubumuz tüm gruplarda üretim yapıyoruz. Bu kavramda üretim yapabilen firma noktasında büyük şirketler bile bazen bu kadar çeşide giremiyor. Sektörün ihtiyacı neyse onu yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89