banner94

banner77

banner69

banner88

ODE büyümeye devam ediyor

2016’da yatırımlarına devam eden ODE, Rflex üretimindeki İtalyan ortağının tüm hisselerini satın aldı.

YAPI MALZEMELERİ 31.03.2016, 16:50 31.03.2016, 16:50
 ODE büyümeye devam ediyor
banner66

1999 yılında L'ISOLANTE K-FLEX firmasıyla kurduğu ortaklık sonucu Türkiye’yi kauçuk köpüğü ilk tanıştıran ve üretimine ilk başlayan firma olan ODE, 17 yıllık ortaklığının ardından 2016 Mart ayında İtalyan ortağının tüm hisselerini satın alarak R-flex markalı ürünlerini üreten şirketin tek sahibi oldu. Bu satın almayla beraber ODE, 2016 yılında yatırımlar ve satın almalarla büyümeye devam edeceğinin de sinyallerini veriyor.

ODE, Çin’den İtalya’ya kadar en büyük kauçuk üreticisi oluyor.

ODE Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan yaptıkları bu atılımla ilgili, “2007 yılında İş Girişim’le gerçekleştirdiğimiz ortaklıktan, 2012 yılında tüm hisselerimizi geri satın alarak ve daha da güçlenerek çıkmıştık. O dönemde yönetim olarak aldığımız karar yolumuza %100 kendi sermayemizle devam etmek yönündeydi. Kauçuk köpüğü markamız R-flex’in üretici şirketindeki ortağımızın tüm hisselerini satın alarak da bunu gerçekleştirdik. Bundan böyle tüm markalarımızın üretiminde %100 kendi sermayemizle, 20 yıllık üretici kimliğimiz ve tecrübemizi kullanarak, kendi lisansımızla, kendi teknolojimizi üretiyor olacağız. 2030 yılının ihtiyaçlarına uygun olarak tasarladığımız Eskişehir’deki yeni üretim üssümüz bittiği zaman, toplam 150 bin m2 açık 100 bin m2 kapalı alanıyla Türkiye’de yalıtım sektörünün en büyük kapalı alana sahip üreticisi ve Çin’den İtalya’ya kadar olan coğrafyada teknik yalıtım sektörünün en büyük üreticisi konumuna geleceğiz. ” dedi.

Ngbahis 12px;">ODE’nin yeni tesisi Türkiye kauçuk pazarının 2 katı üretim kapasitesine sahip

2015 yılında yapımına başlanan Eskişehir’deki dev üretim tesisinin tamamlanmasıyla kauçuk köpüğü üretim kapasitesini 20bin tona çıkartacak olan ODE, halen R-flex markasıyla kauçuk köpüğünde pazar liderliğini koruyor. Pazarın ilk markası olma özelliğine sahip olan R-flex, İstanbul’daki yüksek binaların yaklaşık %70’inde kullanılıyor. Türkiye’de kauçuk pazarını 20 kat büyüten, verdiği eğitimlerle kauçuk köpüğü ürününün tanınması ve gelişmesinde %100 pay sahibi olan ODE, yeni tesisinin tamamlanmasıyla Türkiye kauçuk pazarının 2 katı üretim kapasitesine sahip olacak.

ODE bölgesel güç haline geliyor

Eskişehirdeki üretim üssünün tamamlanmasıyla yurtiçindeki liderliğini pekiştirerek yurtdışı büyüme hedeflerini de yükselttiklerini söyleyen ODE Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan sözlerini şöyle tamamladı: “Yalıtım sektöründeki 30 yıllık geçmişimiz ve sadece bu sektöre yoğunlaşmamızın bize kazandırdığı tecrübeyle bundan böyle yolumuza daha da büyüyerek ve hızlanarak devam edeceğiz. Teknik yalıtımda sektörün en tecrübelisi olan ODE, R-flex ile bu alanda en çok tercih edilen markaya sahip. Teknik yalıtım bizim için son derece önemli ve yatırımlarımızla birlikte kauçuk köpüğündeki liderliğimizi sürdürmeye kararlıyız. Sektördeki bu üstünlüğümüzü, yeni tesisimizle beraber artacak olan yüksek üretim kapasitemizle birleştirerek, ihracat rakamlarımızı 4 yıl içinde %100 arttırma ve ODE’yi bölgesel bir güç haline getirme hedefindeyiz.”

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
kapalı
banner61
banner62
banner89