banner94

banner77

banner69

banner88

Mantolamayla yapılarda yüzde 50 oranında tasarruf sağlayın

Enerji tasarrufu denince bugün hala ısı yalıtımı konusu, en son akıllara gelen bir konu. Oysa bir konutta enerjinin yüzde 40’ı duvarlardan kaybediliyor. Tüm konutlar üzerinden düşündüğümüzde bu enerji kaybı çok önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor.

YAPI MALZEMELERİ 27.10.2020, 18:54 27.10.2020, 19:09
Mantolamayla yapılarda yüzde 50 oranında tasarruf sağlayın
banner66

Rakamlar gösteriyor ki bireylerin yanı sıra şirketlerin de önemli derecede bu tasarrufu yapması gerekiyor. Avrupa’nın mantolama devi Baumit, doğru mantolamayla yapılarda yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlamanın mümkün olduğunu belirtiyor.

"Türkiye’deki mevcut binaların yüzde 85’inde yalıtım maalesef bulunmuyor"

Baumit Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, doğanın bize verdiği tepkilerin küresel ısınmanın günümüzde hangi boyutlara ulaştığının en önemli göstergesi olduğunu söyledi. Dinçer, “Küresel ısınmanın önüne geçmek için fosil yakıt kullanımı azaltılmalıdır. Bu da ülkemizde yalıtım kalınlıklarının artırılması ve sistem kullanımının teşvik edilmesi ile mümkündür. Enerjide dışa bağımlı bir ülke olarak yalıtımlı binalar üretmek ve mevcut binaları yenilemek hem ülke ekonomisine hem de tüketicilerin kendi ekonomilerine büyük katkı sağlamaktadır. Zira günümüzde Türkiye’deki mevcut binaların halen yüzde 85’inde yalıtım maalesef bulunmuyor. Dolayısı ile yalıtım konusunda bilinçlenmemiz oldukça önemli. Enerji tasarrufu dendiğinde ısı yalıtımının ilk akla gelen uygulama olması için farkındalık yaratmak öncelikli hedeflerimiz arasında” açıklamasında bulundu.

Binalarda kullanılan enerjinin yüzde 80’inin ısıtma ve soğutmaya harcandığını anımsatan Dinçer, "İç ortamı ısıtılması ya da soğutulması için harcanan enerjini içerde muhafaza edilebilmesi için, binanın en doğru şekilde mantolanması gerekmektedir. Çünkü binalarda çatılardan yüzde 7, dış duvarlardan yüzde 40, döşemelerden yüzde 6 ve kapılardan yüzde 17 oranlarında ısı kayıpları olmaktadır. Dolayısıyla şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki doğru mantolamayla yapılarda yüzde 50 oranında enerji tasarrufu sağlamak mümkün” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner89