banner94

banner77

banner69

banner88

Kuzey Kıbrıs’taki fırsatlar sizi bekliyor

Gayrimenkul yatırımlarında son dönemin parlayan yıldızı Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen firmalarından Cyprus Constructions’ın Satış Koordinatörü Mustafa Tezel, Türkiye’deki yatırımcıları ülkeye davet etti.

KONUT PROJELERİ 16.04.2024, 15:22 16.04.2024, 13:27
Kuzey Kıbrıs’taki  fırsatlar sizi bekliyor
banner66

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz ?

Herkese merhabalar. Ben Mustafa Tezel. 1986 Londra doğumluyum. 2000’li yılların başından beridir Kıbrıs’tayım. Evliyim ve 1 kızım var. 2022 aralık ayından itibaren Cyprus Constructions’da Satış Koordinatörü olarak görevimi sürdürmekteyim.

Firmanızı kısaca tanıtır mısınız ? Firmanızın faaliyet alanları nelerdir ?

Firmamız 27 yılı aşkın süredir inşaat sektöründe en iyi şekilde hizmet vermektedir. İnşaat sektörünün yanı sıra restoran, catering, gıda ve enerji sektöründe de yıllardır ismimizi duyuruyoruz.

Projelerinizle Kuzey Kıbrıs’ta fark yaratan, tarzı olan bir firmasınız. Projeleriniz aşama aşama nasıl ortaya çıkıyor ? Konsept olarak daha çok hangi tür projelere imza atıyorsunuz? Projelerinizin öne çıkan özellikleri nelerdir? Bir proje hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz ?

Projelerimiz öncelikle potansiyel arazimizin kullanım alanına göre düşünülüp tasarlanır. Her projede farklı bir konsepti hedefliyoruz. Dünyanın farklı bölgelerinden çizgileri bir araya getirip Kıbrıs şartlarına entegre ediyoruz. Projelerimizin en önemli özelliği hepsinin tarz olarak birbirinden farklı, sürdürülebilir ve kalite açısından dünya standartlarında olmasıdır. Bu noktalara özellikle dikkat etmekteyiz.

Kuzey Kıbrıs’ta hangi bölgelerde projeleriniz var? Buraları tercih etme nedeniniz nedir?

Yoğun olarak Esentepe Tatlısu bölgesindeyiz. Esentepe KKTC’nin en yeşil ve en güzel bölgelerinden biridir. Sadece iki kat sınırlı olusu da ayrıca büyük bir avantaj. Arazilerin en fazla yüzde 35`i inşaat için kullanılabilirliğinden dolayı, bolca peyzaj ve ortak kullanım alanları mevcuttur. Denize yakın oluşu ve doğanın korunması bizler için bir artıdır. Bunun dışında Edremit bölgesinde de, lüks bir villa projemiz bulunmaktadır.

Şu ana kadar kaç proje tamamladınız ? Kaç bağımsız birim oldu ?

Şu ana kadar 5 projemiz tamamlandı, 2 projemiz yapım aşamasındadır, 2 projemizin de bu yıl inşaatına başladı.

Şu an satıştaki projeleriniz hangileri ?

Şu an satışta; 3 fazdan oluşan Phuket projemiz, 2 fazdan olusan Aloha Beach Resort projemiz yoğun olarak tercih ediliyor.

Satışta olan projelerinizin fiyatları ne kadar, ödeme koşulları nasıl ?

Fiyatlarımız 140 bin STG’den - 2 milyon STG`ye kadar çıkmaktadır. Ödeme koşullarımız genellikle 2000 STG depozit, ardından yüzde 35 peşinattır. Geriye kalan yüzde 65`i anahtar teslimine kadar sıfır faiz ile taksitlere bölüyoruz.

Önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladığınız projeler var mı?

Bu yıl ve önümüzdeki yıllar için planlanan projelerimiz vardır, “sürprizlere hazır olunuz” diyoruz.

Son dönemde Kuzey Kıbrıs’ta en çok tercih edilen daire tipleri hangileri ?

Son dönemlerde studio ve 1+1 daireler yatırımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Tatil evi amaçlı yatırım yapanlar daha çok villa tipi evleri tercih ediyorlar. Projelerimizin tümünün denize şeridine sıfır oluşu da ayrıca yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Projeleriniz dünyanın dört bir yanından büyük ilgi görüyor, hangi ülkelerden müşterileriniz var ?

50’i aşkın ülkeden yatırımcılarımız var. Son zamanlarda Almanya, İskandinav ülkeleri, Macaristan, Kanada, Avustralya ve İran’dan yoğun ilgi görmekteyiz.

Türkiye’den gelen müşterilerinizle ilgili bilgi verir misiniz. Türkler daha çok hangi tür projelere ilgi gösteriyor ?

Türkiye’den gelen yatırımcılarımız için döviz geliri her zaman bir önceliklidir. Tabi ki bundan daha önemlisi, mülkün değer kazancının da yine ayni şekilde döviz oluşudur. Ada ülkesi olmamızdan kaynaklı denize yakın olan projelere ilgi daha yoğundur.

Kuzey Kıbrıs’tan mülk edinen yatırımcılar mülklerini nasıl değerlendiriyor ?

Mülk edinen yatırımcılarımız döviz geliri açısından ve her geçen yıl aldıkları mülkün değerinin artmasıyla yatırımlarının karşılığını alıyorlar. Topraktan alınan ünitenin, projenin ilerlediği noktalarda tekrar satışını yaptıkları da görülmektedir.

Türkiye’deki yatırımcılara çağrınız nedir ?

Türkiye’deki yatırımcılara çağrım geç kalmadan mutlaka bu fırsatları değerlendirmeleridir. Gayrimenkul Yeri firması ile bize hemen ulaşın, sizi Ercan Havaalanı’nda karşılayıp, bitmiş projelerimizde konaklatmayı dört gözle bekliyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89