banner94

banner77

banner69

banner88

Karacabey gelecek vaat ediyor

Bu sayımızda Bölge Analiz konseptimizde Karacabey'i işledik.

KONUT PROJELERİ 26.07.2016, 15:00 03.02.2017, 14:49
Karacabey gelecek vaat ediyor
banner66

3T formülüyle kalkınma hamlesi başlatan Karacabey, İstanbul-İzmir ve TEKNOSAB projesiyle şimdiden cazibe merkezi halini aldı.

Türkiye’nin tarım üssü olan Bursa’nın şirin ilçesi doğal güzellikleriyle turizme yelken açarken otoyolun tamamlanmasıyla da gıda sanayinin merkezi olmayı planlıyor. Verimli toprakları, ünü ülke sınırlarını aşan tarım ürünleri, turizm potansiyeli ve gıda sanayindeki dev markalarıyla Bursa’nın üretim üssü konumunda bulunan Karacabey, Türkiye’nin en büyük yatırımlarından İstanbul-İzmir Otoyolu ve yaklaşık 13 milyon metrekarelik bir alanda kurulacak Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi (TEKNOSAB) ile sıçrama yapmaya hazırlanıyor.

Dev projelerle şimdiden cazibe merkezi halini alan Karacabey, mevcut yerel yönetimin 3T Formülü olarak adlandırdığı tarım, turizm ve teknoloji yatırımlarıyla yeni bir kalkınma hamlesi başlatmayı hedefliyor.  İlçenin ekonomik ağırlığını daha da artırmak için 3T formülünü devreye soktuklarını söyleyen Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bu çerçevede Karacabey’i önce Bursa sonra da Türkiye’ye tanıtma gayreti içerisindeyiz. Hükümetimizin en büyük yatırımları arasında yer alan İstanbul-İzmir otoyolunun ilçe sınırlarımızdan geçmesi de bizim hedeflerimiz gerçekleştirmemizi kolaylaştıracağını düşünüyoruz” dedi.

 

ÖZKAN: KALKINMAYI YERELDEN BAŞLATACAĞIZ

Karacabey’in longoz ormanı, ıhlamur, kestane ormanları, Bursa’nın en uzun sahili gibi doğal güzelliklerle dolu olduğunu kaydeden Özkan, “ Uluabat, TİGEM gibi önemli merkezlerle birlikte bir turizm paketi oluşturduğumuzda Karacabey ciddi manada bir cazibe merkezi olacaktır. Karacabey’in doğal güzellikleriyle ilgili birçok proje hazırladık ve hazırlıyoruz. İstanbul’daki Şile, Ağva gibi bir konsepti Bursa’ya kazandırmayı düşünüyoruz. Uluabat Gölü kenarında çalışmalarımız var. Bunun yanında Eskikaraağaç Leylek köyümüz uluslararası leylek ağına sahip Türkiye’deki tek köy. Yapacağımız sosyal tesislerle kalkınmayı yerelden başlatacağız” ifadelerini kullandı.  

ÖZKAN: KONAKLAMA SORUNUNA NEŞTER

Kentin yüksek turizm potansiyeline rağmen konaklama konusunda yetersizlikler olduğunu vurgulayan Özkan, şöyle devam etti:

“Bu sorunla ilgili de çalışmalarımız var. Eski Karacabey Devlet Hastanesi’nin olduğu yere bir 4 yıldızlı otel kazandırmak için çalışma yürütüyoruz. Ayrıca bungalov evlerle ilgili de projemiz devam ediyor. Yeniköy-Boğaz bölgesi sakinlerini de pansiyonculuğa özendirerek konaklama sorununu sona erdireceğiz. Ayrıca Seyran köyünde yer alan Osmanlı’nın ilk mimari örneklerinden biri olan Issız Han’da da konaklama imkanı olacak.”

ÖZKAN: İSTANBUL-İZMİR OTOYOLU KARACABEY’İN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Başkan Özkan, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun da Karacabey’in kaderini değiştireceğini söyledi. İlçe ekonomisinde tarım ve hayvancılığın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Özkan, “Bölgemizde üretilen ürünler, başta İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin yarısına daha çabuk ulaşacak. İlçemizin mevcut pazarı genişleyecek. Hem hız hem maliyet birlikte değerlendirildiğinde Karacabey, tarıma dayalı sanayi yatırımını düşünen firmaların odaklanacakları bir merkez olacak” diye konuştu.

ÖZKAN: TEKNOSAB’LA KARACABEY MODERN KONUTLARLA TANIŞACAK

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın TEKNOSAB projesinde müteşebbis heyette yer aldıklarını belirten Özkan, TEKNOSAB’ın devreye girmesiyle birlikte istihdam imkânlarının artacağını belirterek tersine göçe yol açacağını ifade etti. Genç nüfusun zaman içinde yerleşim birimlerini terk ederek daha iyi iş için büyükşehirlere dağıldığının altını çizen Özkan, TEKNOSAB’ın sadece sanayi bölgesiyle sınırlı kalmayacağını yaşam alanlarının da oluşturulacağına dikkat çekerek şöyle devam etti: “Dolayısıyla bu proje Karacabey’e ayrı bir kimlik kazandıracak. Bir tarafta göl, gölün karşısında da modern konutlarla bambaşka bir Karacabey ortaya çıkacak. TEKNOSAB nedeniyle yapılan kamulaştırmalar şimdiden Karacabey’e bir hareketlilik kazandırdı. İnşaat sektörünü canlandırdı. Bu bölgedeki vatandaşlarımız ilçe merkezinde konut ve iş yatırımı yapmalarını da sağladı.”

ÖZKAN: CİDDİ BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM İHTİYACI YOK

Karacabey’in eski yapı stokunu yenileme bakımından oldukça mesafe kat ettiğini de sözlerine ekleyen Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kendimizi Karacabey ölçeğindeki diğer ilçelerle mukayese ettiğimizde binaların yüksek oranda yenilendiğini görüyoruz. Şu anda kentsel dönüşümle ilgili ciddi bir ihtiyaç olmadığını söyleyebilirim. Biz, vatandaş ve müteahhit eliyle yapılan kentsel dönüşümün daha sağlıklı sonuçlar verebileceğini düşünüyoruz.  Şu an Karacabey’deki en büyük sıkıntı binaların bitişik nizam inşa edilmesi. Bunun da zaman içinde doğurduğu sonuç otopark sorunu. Bu sorunu da çözmek için kısa ve uzun vadeli projelerimiz var. İlk etapta birçok açık alanı otopark olarak kentimize kazandırdık. Bununla birlikte katlı otopark projeleriyle bu soruna da çözüm getireceğiz.”

EROL: İNŞAAT SEKTÖRÜ KARACABEY’İN BELKEMİĞİ

Karacabey’de 23 yıldır elektrik taahhüt işleri yapan Kar-El firmasının sahibi Murat Erol, Karacabey’deki inşaat sektörünün son birkaç sene içinde inanılmaz bir şekilde ivme kazandığını söyledi.

İnşaat sektörünün, Karacabey’in belkemiği haline geldiğini söyleyen Murat Erol, ”Karacabey’de 23 yıllık bir esnaf olarak, inşaat sektörünün Karacabey’de sürekli artış gösterdiğini söyleyebilirim. İnşaat sektörü Karacabey’in belkemiği oldu. Sektör, son birkaç sene içinde inanılmaz şekilde hız kazandır ve sektör bu dilim içerisinde kendisini göstermeye başladı” dedi.

İnşaat sektöründe yaşanan gelişmeleri olumlu karşıladıklarını belirten Erol, bu alanda yaşanan gelişmelerin birçok alt kalemi de pozitif yönde tetiklediğine dikkat çekti. Murat Erol, “İnşaat sektöründe yaşanan gelişmeler yanında birçok kaleme malzeme ve ustasıyla birlikte iş doğuruyor. Karacabey’deki inşaat sektöründen şahsım adına memnunum. Yalnız Karacabey şehir içinde inanılmaz derecede eski yapılaşma ve aynı zamanda sektörde inanılmaz bir sürat var. Ben inanıyorum ki bu eski yapılaşma kısa vadede yenilecek ve Karacabey, daha modern bir çehreye kavuşacak” diye konuştu.

 

---PROJELER---



VİLLA PARK: Karacabey’in en görkemli projesi

Bezek Mimarlık tarafından “Yeni Bir Hayat İçin”  mottosuyla Karacabey’in girişinde 19 dönüm üzerine inşa edilen Villa Park, mimarisi, güvenliği ve diğer özellikleriyle göz dolduruyor. 26 villa ve 24 daireden oluşan proje Karacabey’in en yeni ve görkemli projesi unvanını da elinde bulunduruyor.











Tez İnşaat’tan yeni projeler

Karacabey’de birçok noktada projeler üreten Tez İnşaat, yeni projeleriyle Karacabey’e değer katmayı sürdürüyor. 3+1 ve 2+1 dairelerin yer aldığı projeler, dış mimarisiyle ve lokasyonlarıyla da dikkat çekiyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
açık
banner61
banner62
banner89