banner94

banner77

banner69

banner88

“Bursa cazibesini koruyor”

Lik Yapı YK Başkanı Mehmet Kurt, Bursa’nın,cazibesini koruyan bir şehir olduğunu söyledi.

KONUT PROJELERİ 06.09.2019, 15:09 19.02.2020, 23:37
“Bursa cazibesini koruyor”
banner66

Bursa’nın, inşaat sektöründe başka illere göre cazibesini koruyan bir şehir olduğuna işaret eden Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, faiz indirimi kararlarıyla birlikte 2019’un son çeyreğinde gayrimenkul sektöründe ciddi bir ivme yakalanacağını söyledi.

23 Haziran’da gerçekleştirilen İstanbul seçimi öncesinde, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuk olduğu ve 100 kadar işadamının katıldığı toplantıda söz aldığını hatırlatan Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, “23 Haziran’da yapılan İstanbul seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanımız İstanbul’da 100 işadamıyla bir araya gelmişti. Ben de o toplantıya katılanlar arasındaydım. Soru-cevap kısmında söz alarak, inşaat sektörünün sorunlarını dile getirdim. Hem o dönemdeki konut kredilerinin faizlerinin yüksekliğinden bahsettim hem de mevduat faizlerinin aynı şekilde yüksek olduğunu söyledim. Mevduat faizlerinin yüksek olmasının bizleri daha çok sıkıntıya soktuğunu hatırlattım. O toplantıda inşaat sektöründe ciddi düzelmeler olacağını söylemişti ve görüyoruz ki başta faiz indirimleri olmak üzere birçok konuda önemli gelişmeler var. Faizlerin 1’in altına ineceği hayal gibi görülse de şuanda gerçek oldu” dedi.

“Sağlamlar ayakta kaldı”

Yaşanan bütün durgunluklara, krizlere rağmen gayrimenkulün doğru liman olmayı sürdürdüğünün altını çizen Mehmet Kurt, “Bugün firmaların yüzde 60’a yakın maliyetleri arttı. Bu gibi durumlardan ötürü zorlu bir dönem geçirildi denebilir. Bu dönemde gördük ki sağlamlar firmalar, güvenilir firmalar, güzel işler yapanlar ayakta kaldı ve kalmayı da sürdürecektir” diye konuştu.

“Yatırımlar gayrimenkule dönecektir”

2019 yılına ilişkin ve de faiz indirim kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mehmet Kurt, “Yılın ilk yarısı bitti. Son yarısında ve özellikle de son çeyrekte gayrimenkul sektörünün ciddi ivme kazanacağına inanıyorum. Mevduattaki, Dolardaki paraların gayrimenkule döneceğini, doğru-düzgün iş yapan, marka konut üreten, şuana kadar müşterisini üzmemiş olan firmaların ciddi bir satış yapacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mudanya yüzde 100 kazandırdı”

Lik Yapı olarak Mudanya’ya severek, aşkla, şevkle yatırım yapmaya devam ettiklerini anımsatan Mehmet Kurt, “Sağlık açısından reçeteye yazılan bir bölge, Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı Mudanya. Ulaşılabilir bir yer. Yatırımda yüzde 100 kazandıran bir bölge. Mudanya’ya baktığımızda cazibesini sadece Bursa için değil Türkiye için önemli. Bu şehirde sadece sağlığı için yaşayan binlerce insan var. Bu bölgenin değeri detaylı şekilde anlatılamadı. Mudanya cazibesini koruyor. Biz krizde hiç durmadık, gece-gündüz çalıştık. Doğal besleneyim diye düşünenler gibi doğal yaşayayım diyen insanlar bu bölgeyi tercih ediyorlar. Kuveyt, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden yatırımcılarımız var. Bunlar arasında seçici davranıyoruz. Bunların hepsi yatırım için buradalar. Şuanda 404 dairelik Seyirtepe Konakları’nda belli bölümler bitti. Dikilitaş projemiz başladı. Beştepe projemiz de başlayacak” şeklinde konuştu.

Gerçek alıcılar için son fırsat

Gerçek konut alıcıları için fırsatlarla dolu bir ortamın olduğunu söyleyen Kurt, “Belki 2-3 ay sonra bu konutları bu rakamlara bulamayacaklar. Gerçek konuta ihtiyacı olan insanlar da mevduata yöneldi, şüpheyle baktı konuta. Bugün de faizler düştü. Düzgün konutlar piyasada kalmadı. Bir konut stoku var diye söyleniyordu ama aslında konut stoku yoktu. İyi konutlar yoktu, marka konutlar yoktu, kötü projeler vardı, kötü yerlerde yapılan projeler vardı; iyiler zaten kendini korudu ve her zaman sattırdı. Şimdi onlar da az kaldılar. Şimdi mevduattan dönenler, dövize ve mevduata yönelmeyenler biran önce konuta yönelmeye niyetleniyor. Müteahhitler zam yapmadılar. Biz de yapmadık. Eski fiyatlarla satmaya devam ediyoruz. Satışlardaki fiyat uygulamamız bir süre daha böyle devam edecek” dedi.

Geç kalınan bir uygulama

Son olarak “Müteahhitlik Yasası”yla ilgili de görüşlerini açıklayan Mehmet Kurt, “Çok geç kalınmış bir şey. Yurtdışından gelen bir müşteri var mesela. Sınıflandırılmış müteahhitleri ya da sınıflandırılmış gayrimenkul firmalarına gitmek yerine herhangi birine gidip teslim oluyor, yanlış yönlendiriliyor ve çoğu zaman mağduriyetler oluyor. Bizim gibi sağlam firmalar da bunun bedelini ödüyor. Bu geç kalınmış bir şey. Herkes bu işi yapmamalı, bu işi gerçekten kendini ispatlamış olan insanların yapması lazım” diyerek sözlerini tamamladı

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
kapalı
banner61
banner62
banner89