banner94

banner77

banner69

banner88

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi vatandaşla buluşuyor

Başkan Dündar Çiftehavuzlar mahallesi’nde vatandaşlarla sohbet etti, Soğanlı Kentsel dönüşüm Projesi hakkında vatandaşın sorularını cevapladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 22.04.2015, 13:23 22.04.2015, 13:23
Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi vatandaşla buluşuyor
banner66
Soğanlı kentsel dönüşüm uygulama alanının karşısında bulunan Meşeli Camiinde kıldığı Cuma namazı sonrası vatandaşlarla sohbet eden Başkan Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili kendisine yöneltilen soruları cevaplayıp, vatandaşlara proje hakkında bilgi verdi.



Osmangazi Belediyesi’nin, kentsel dönüşüm konusunda kurumsal tecrübeye sahip bir belediye olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yalnızca Osmangazi ve bu bölgeye değil, Bursa’ya değer katacak örnek bir proje. Nüfus ve bina yoğunluğu bakımından son derece dengeli hazırlanan ve bölgede bu yönüyle bir artışa yol açmayacak proje, aynı zamanda zemin artı 5 kat olarak planlanan konutları, sosyal donatı alanları ve yeşil alanları ile örnek bir çalışma. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan projemiz için son hazırlıklarımızı da tamamladık. Kısa süre içerisinde temelini atacağız” dedi.



Dönüşüm iki etapta uygulanacak

İki etap şeklinde uygulanacak projenin ilk etap çalışmalarının 35 hektarlık rezerv alanında başlayacağını, ardından riskli alanda bulunan hak sahipleri ile yapılacak anlaşmalar doğrultusunda ikinci etap çalışmalarının yürütüleceğin ifade eden Dündar, isteyene birinci etap projesinden konut, isteyene parasını vererek uygulamanın hayata geçirileceğini söyledi. Vatandaşların, mağdur edilmelerine ilişkin endişelerini dile getirmeleri üzerine Başkan Dündar, “Bu proje, kimsenin mağdur edilmeyeceği, birilerinin rant sahibi yapılmayacağı, ortaya çıkacak rantın yine vatandaşlar tarafından paylaşıldığı örnek bir proje olacak. Projenin ilk etabı, 70-200 metrekare aralığında 2+1’den 4+1’e kadar seçeneğin olduğu 1.342 daire, 168 metrekare ile 580 metrekare aralığında 135 işyerinden oluşacak. İkinci etap riskli alanda ise, 213 daire ve 40 işyeri bulunacak” dedi.



Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesini örnek proje yapan özelliklerinin başında, uygulama alanındaki konut yoğunluğunun minimum düzeyde tutulmuş olmasının geldiğini belirten Başkan Dündar, “Son derece titiz bir çalışma sonucu hazırlanan ve bakanlık tarafından da onaylanan imar planı ve hazırlanan Kentsel Tasarım Projesine bakıldığında, yapılacak binaların toplam taban alanının planlama alanında, yüzde 15’lik bir yer kapladığını görebilirsiniz. Toplam alanın 139 bin metrekarelik bölümü konut ve ticaret alanı olarak planlanırken, 42 bin metrekare sosyal, açık ve yeşil alan, 107.000 metrekare araç, yaya bisiklet yolu ve açık otopark bulunuyor” dedi. 
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner92
banner89