banner94

banner77

banner69

banner88

Salon kararı Bursa’yı sevindirdi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir haber sitesinde katıldığı yayında, Atatürk Spor Salonu ile ilgili önemli konulara değindi. Programda “Atatürk Spor Salonu salon yıkılacak, yerine yeni salon yapılacak. O salonu uluslararası kritere göre yapacağız” açıklamasında bulunan Başkan Aktaş’a İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden destek geldi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 27.07.2020, 15:26
Salon kararı Bursa’yı sevindirdi
banner66

Bir haber sitesinin yayınında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Atatürk Spor Salonu’nun çürük raporu olduğunu ve yıkılması gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Aktaş şunları söyledi, “Spor salonu yıkılacak evet 50 yıllık ama çürük raporu var. Ben demiyorum, mühendisler diyor. Altına otopark yapıp modern bir salon yapacağım. Adını da törenle Atatürk Spor Salonu koyacağım. Bundan da şeref, onur duyacağım. Ben anlamıyorum eski bir yapıyı yıkıyoruz. Federasyon kararları var. O salonu uluslararası kritere göre yapacağız. Spor salonu konusunda ‘Atatürk’ün ismi tek, tek kaldırılıyor’ algısı var. Nasıl böyle bir şey yapalım? Bu stadyumun adı da değişir Atatürk Stadyumu olur. Olayı farklı boyutlara çekmek için yapılan matadorbet giriş hamleler var.”

Başkan Aktaş’ın bu açıklamalarından sonra İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Mehmet Albayrak ve Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek’ten değerlendirme geldi.

“AMACIMIZ KENTİN DAHA FAZLA DEĞER KAYBETMEMESİ”

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Atatürk Kapalı Spor Salonu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın bir haber sitesinde yaptığı açıklama, kentimiz için doğru bir karardır. Atatürk Kapalı Spor Salonu kentimiz için bir değerdir. Gerek yeri, fiziki konumu ve ulaşım ağına yakınlığı ile işletilebilmesi kolay olan; ayrıca gençlerimizin yaya dahi ulaşabildikleri önemli bir noktadadır.

Bizim amacımız kentimizin daha fazla değerini kaybetmemesi. Daha önce de açıkladığımız gibi Bursa’da 3 tane kapalı spor salonu mevcut. Kentimizde çok önemli müsabakalara, etkinliklere ev sahipliği yapmış spor salonumuzun kente yeniden kazandırılması gerekli. 3 milyon nüfusu olan Türkiye’nin 4’ncü büyük ilinde spor salonu bir ihtiyaç. Gençlerimizin spora yönlendirilebilmesi için de yeterli tesisimizin olması bir gereklilik.

Bu yanıyla bakıldığında Atatürk Kapalı Spor Salonu Bursa Hafif Raylı Sistem (BHRS)’e ve T1 hattına çok yakın mesafede ulaşım anlamında problemsiz bir yer. İnsanlar sorun yaşamadan buraya ulaşabiliyor. 1972 yılından bu yana kentimize hizmet veriyor. Böyle bir değerin devam ettirilmesi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın odamızın ve kentlilerin çağrılarına kulak vermesi bu anlamda değerli.

Atatürk Kapalı Spor Salonu yeni projesiyle Bursa’nın birçok ihtiyacına cevap veren bir komplekse dönüşebilir durumda. Bu proje gerçekleştirilirken Reşat Oyal Kültür Parkı içerisindeki Açık hava tiyatrosunu da buraya taşıyarak daha komplike bir tesis haline dönüştürmek mümkün olabilir. Açık hava tiyatrosunun yeri de Kültürpark içerisine dahil edilerek değerlendirilebilinir. İnşaat Mühendisleri Odası olarak da böyle bir projeye katkı koymak için elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız.”

“KARAR TÜM BURSA’YI SEVİNDİRDİ”

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Önerilerimiz doğrultusunda Atatürk Spor Salonu’nun yenilenerek yerinde kalması kararı, tüm Bursa’yı sevindirmiştir. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun yerinde kalması gerektiğine ilişkin Mimarlar Odası’nın talebine karşılık veren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut salonu yıkarak yeniden bir spor kompleksi olarak inşa edeceğini ilan etmesini kente yarar bir tavır olarak destekliyor ve gereken katkıyı koymaya açık olduğumuzu belirtiyoruz.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’ın yaptığı ve önerilerimizi destekler açıklamaları memnuniyet vericidir. Her geçen gün gençleşen kent nüfusuna paralel spor aktivitelerinin yapılacağı tesis ihtiyacı artarken hali hazırda var olan bir tesisin yıkılarak millet bahçesine eklenecek alan olarak boşaltılması doğru bir yaklaşım değildi. Yeniden değerlendirilen bu konunun makul bir sonuca ulaşması spor kenti olması yönünde ilerlemesini istediğimiz Bursa’mız için çok anlamlıdır.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun, Bursa’nın tarihi belleğinde önemli bir yeri vardır. Sayısız sportif müsabakalar ile farklı organizasyonlara ev sahipliği yapmıştır. Aynı zamanda halkımız günlük spor ihtiyaçları için de burasını eğitim almak için kullanıyor.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89