banner94

banner77

banner69

banner88

Osmangazi Meydanı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

Osmangazi Belediyesi tarafından Santral Garaj bölgesinde 40 dönüm alan üzerine inşa edilen Osmangazi Meydanı’na ziyaretler sürüyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ve Bursa Valisi Yakup Canbolat’a ayrı ayrı meydanı gezdirip bilgi verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 13.07.2020, 13:47
Osmangazi Meydanı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı
banner66

Bursa’nın merkezinde 2 bin araçlık otoparkıyla şehir içi trafiği büyük ölçüde rahatlatacak olan Osmangazi Meydanı’nda hafriyat çalışmaları aralıksız devam ediyor. İnşaat çalışmalarını inceleyen AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediyesi’nin yeni meydan projesinin şehre vizyon katacağını belirtti.

Santral Garaj bölgesinde 40 dönüm alan üzerine inşa edilen meydan hakkında Çavuşoğlu’na bilgiler veren Başkan Dündar, “Belediye olarak, bir yandan koronavirüs ile mücadele ederken, diğer yandan yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bursa’nın merkezinde 2 bin araç kapasiteli 4 katlı kapalı otoparkı olan bir meydan inşa ediyoruz. Bugüne kadar 530 fore kazık çakıldı. Ankara Yolu üzerinden de 18 metre yerin altına indik. Burada ciddi bir çalışma var. En yakın zamanda betonarme çalışmalarına başlayacağız” dedi.

“BÖLGE CİDDİ ANLAMDA NEFES ALACAK”

Osmangazi Meydanı’nın tüm şehrin buluşma noktası olacağını söyleyen Dündar, “Pandemi sürecinde ara verdiğimiz ziyaretlerimizi normalleşme dönemiyle yeniden başlattık. Etrafı çevrili olan meydanı merak eden vatandaşlarımız, bu vesileyle projemizi görüyor. Osmangazi Meydanı, sosyal ve kültürel tesisleri, millet kıraathanesi, aktivite alanları ile bölgeye ciddi anlamda nefes aldıracak. Estetik görüntüsünün yanında depreme karşı dayanıklı bir yapı olacak bu proje için bizler çok heyecanlıyız. İnşallah farklı etkinliklere imkan sağlayan açık bir sosyal tesisi vatandaşlarımıza kazandıracağız” diye konuştu.

“BURSA’NIN MARKA DEĞERİ GÜÇLENECEK”

Osmangazi Meydanı’nın Bursa’ya oldukça yakışacağını söyleyen Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise Başkan Mustafa Dündar ile ekibine projeyi hayata geçirdiği için teşekkür etti. Çavuşoğlu, “Dünyada şehirleri marka yapan meydanlar vardır. Şehirleri şehir yapan, turistlerin gözde yerleri olmasını sağlayan meydanlardan bir tanesini Osmangazi Belediyesi bizlere kazandırıyor. Bu bir vizyon meselesidir. 150 milyon lira bedel ödenerek kamulaştırılan Osmangazi Meydanı projesi, şehrin adeta can damarı olacak. Bunun yanı sıra Merinos hattı, Millet Bahçesi ve Kültürpark ile Tarihi Hanlar bölgesi dediğimiz noktalara çok yakın olduğu için Bursa’nın marka değerini güçlendirecek. Bursalılar proje tamamlandığında hoşça vakit geçirebilecekleri bir meydana kavuşacak” dedi.

Bursa Valisi Yakup Canbolat da, Osmangazi Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olan Osmangazi Meydanı şantiyesini gezdi. Osmangazi Meydanı’nın kente değer katacak marka bir eser olacağını ifade eden Vali Canbolat, sıkıntıların yaşandığı zor bir dönemde böyle önemli bir eseri Bursa’ya kazandırdığı için Başkan Dündar’ı tebrik etti.

PROJE, MODERN DÖNÜŞÜMÜ DE SAĞLAYACAK

Osmangazi Meydanı’nın kente değer katmasının yanında şehir merkezinde modern dönüşümü de başlatacağına dikkat çeken Vali Yakup Canbolat, “Osmangazi Belediyemizin yürütmüş olduğu çok güzel projeler var. Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi, Bursamıza yakışan bir eser oldu. Çok güzel olan şeyler için kullanılan ‘Yüzük taşı gibi’ diye bir tabir vardır. İşte Fetih Müzesi, bu tabire uyan bir eser oldu. Şimdi de kentimize değer katacak marka bir eseri daha kentimize kazandırmak üzere. Osmangazi Meydanı şantiyesini gezerek inşaatın ne durumda olduğunu inceledik. Korona virüs salgınının yaşandığı, mali açıdan sıkıntıların oluştuğu bu zor dönemde böyle büyük bir projeyi şehrimize kazandırdığı için kentin valisi olarak Başkanımız Mustafa Dündar’ı tebrik ediyorum Bu nitelikli proje, aynı zamanda bu bölgedeki modern dönüşümü de sağlayacaktır. İnşallah 1-2 yıl içerisinde inşaat çalışmaları bitecek ve vatandaşlarımız bu güzel eserden faydalanacaktır” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89