banner94

banner77

banner69

banner88

İnegöl dönüşümde örnek olacak

Başkan Aktaş 135 dönümlük kentsel dönüşüm projesine değindi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 14.04.2016, 09:48 14.04.2016, 09:48
İnegöl dönüşümde örnek olacak
banner66

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yeni İnegöl’ün inşası için bir eşik olarak gördüğü 135 dönümlük kentsel dönüşüm projesinin tanıtımını Nisan ayı içerisinde yapacaklarını söyledi. 



Aktaş, eski Öğretmen Evleri ya da eski Tekel Evleri diye de bilinen Mahmut Esatbey Caddesi ve Mimar Sinan Bulvarı arasındaki 135 dönümlük alan üzerinde yapılacak kentsel dönüşüm projesinin çiziminin bittiğini ve önümüzdeki günlerde projeyi halka sunacaklarını dile getirdi.

Aktaş: Bu proje sadece bir tanesi

Kentsel dönüşüm anlamında birden fazla çalışmalarının bulunduğunu, bu projenin de bunlardan sadece bir tanesi olduğunu belirten Başkan Aktaş, “Şu günlerde çalıştığımız birkaç projemiz var. Bunlardan ilki 135 dönümlük alanı kapsayacak olan projemiz. Bunun gibi ilgilendiğimiz 3-4 bölgemiz var. En sıcak bölge bu 135 dönümlük yer. Burada 35-40 yıllık eski ve işlevini yitirmiş 5-6 katlı evler var. İnşallah proje gerçekleşirse burası daha modern ve yaşanabilir bir hal alacak. Buradaki kentsel dönüşümde kat problemimiz olmayacak. Umuyoruz ki burası otoparkı, yeşil alanı, sağlık alanı ve eğitim alanıyla örnek olacak” dedi.



Aktaş: İnegöllü müteahhidi isterim

Kentsel dönüşüm çalışmasını, özel sektör işbirliğiyle hayata geçireceklerini belirten Alinur Aktaş şunları söyledi:

“Bunu özel sektörden destek alarak gerçekleştireceğiz. Gerek 135 dönümlük bu projemiz olsun gerekse de diğer projelerimiz olsun, bunları yapmak isteyen müteahhitler var. Ben müteahhitle vatandaşı yalnız bırakamam. Üç sacayağı olacaksa bunun birisi de belediye olmalıdır. Projeyi üstlenecek firmanın elbette İnegöllü müteahhitlerden olmasını isterim. Ama iş ihale konusuysa bunda vatandaş lehine en uygun fiyatı vereni tercih ederim. Dolayısıyla bunu Bursa, İstanbul diye sınırlandırmak mümkün değildir. Eğer ihale yapılmadan olacaksa benim de görüşüm İnegöllü müteahhitlerin yapmasıdır. Arzu ederim ki şehrimizdeki firmalar kazansın.”



---Geçen sene bin 100 ruhsat verildi---

İnegöl’ün Bursa’nın merkez ilçelerinden sonraki en hızlı gelişen ilçesi olduğuna dikkat çeken Aktaş, bu hızlı gelişmeye paralel olarak konut sektöründe istenilen oranda bir büyümenin sağlanamadığına da vurgu yaptı. Nilüfer ile İnegöl’de geçen yıl verilen ruhsat sayılarını aktaran Aktaş, “Biz geçen sene bin 100 civarında ruhsat verdik. Nilüfer’in de verdiği ruhsat bin 500 civarında, yanlış anlaşılma olmasın. Aslında bu rakam iki ilçenin nüfusuna oranla baktığımızda hiç de fena değil. Onların nüfusu 350 bin iken bizim 250 bin” diye konuştu.

---Bunun adı dönüşüm değil---

Kentsel dönüşümün Türkiye’de olduğu gibi Bursa’da da çok konuşulduğunu hatırlatan ve bu kapsamda iyi ya da kötü bir sürü örneğin mevcut olduğunu söyleyen Aktaş, sözlerini şöyle noktaladı:

“Kentsel dönüşüm çok konuşuluyor ama iki tane kamu binasını yıkmak kentsel dönüşüm değil. İki tane eskimiş kamu binasını yıkıyoruz kentsel dönüşüm yaptık diyoruz. Yol açmak için bir bina yıkıyoruz buna da kentsel dönüşüm diyoruz. Bunun adı kentsel dönüşüm falan değil. Gerçek manada bir bölgenin dönüşümünü sağlamak lazım. İnanıyorum ki bunu küçük küçük arsalarda yapmaktansa bunu adalarda, bunu bölgelerde yapmak lazım. Belki de takıldığımız nokta burası. 150 -200 metrekarelik yere de kentsel dönüşüm diyor Bakanlık. Ama ben buna kentsel dönüşüm demiyorum; bu eskiyi yık yeniyi yap oluyor. Böyle olunca da ortaya otomatikman güzel örnekler çıkmıyor. Belki de işin zor noktası burası. Ama ben yakın zamanda bu manada İnegöl’ün, Bursa’da ve Türkiye’de öne çıkacağına inanıyorum. Birkaç tane proje üretirsek devamı gelecek gibi duruyor.”

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
kapalı
banner61
banner62
banner89