banner94

banner77

banner69

banner88

İMSİAD’ın Akpınar mesaisi

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD), dönüşümü gündemde olan 1050 Konutlar ile ilgili (Akpınar Mahallesi) hazırladıkları projeyi tüm paydaşlarla paylaşıp bilgilendirmeler yapıyor.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 19.09.2020, 12:12 19.09.2020, 13:04
İMSİAD’ın Akpınar mesaisi
banner66

İMSİAD, Bursa’nın riskli bölgelerinin başında gelen ve bir an önce dönüşmesi gereken 1050 Konutlar ile ilgili sorumluluk almayı sürdürüyor. Bölgenin dönüştürülmesi için yoğun çalışmalar gerçekleştiren İMSİAD, Mimar Şenol Şimşek’e hazırlattıkları projeyi, görsel ve animasyonlarıyla birlikte kişi ve kurumlara detaylıca anlatıyor.

Konuyla ilgili; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Ankara’ya Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a giden, Bursa Akademik Odalar ile toplantı yapıp hazırladıkları projeyi anlatan, AK Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç’e bilgi veren, Geçmiş Dönem Başbakan Yardımcısı AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu misafir ederek projenin detaylarını aktaran İMSİAD, son olarak Akpınar Kentsel Dönüşüm Derneği ile de bir araya gelerek iş birliği protokolü imzaladı.

AKADEMİK ODALARA SUNUM

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Akademik Oda Başkanları’nı dernek merkezinde ağırladı.

Toplantıya; Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er, Peyzaj Mimarları Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Başar Bulut, İç Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Nur Gül Arslan, Çevre Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Sevim Yürüten, Bursa Sorumlu Emlak Danışmanları Derneği (BURSED) Başkanı Rıdvan Hasırcı ve İMSİAD üyeleri katıldı.

Toplantıda, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve İMSİAD Taahhüt Komisyonu Başkanı İbrahim Cem Oflaz, 1050 Konutlar kentsel dönüşümü ve ulaşım projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Bursalı inşaat sektör temsilcilerinin, kent ve ülke ekonomisine, sektöre katkılarına yenilerini ekleyebilmesi için 1050 Konutlar ve şehirde yapılacak kentsel dönüşüm projelerinde etkin rol alması gerektiğini vurguladı.

PROJE, VEKİLLERE ANLATILDI

İMSİAD, AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin ve Atilla Ödünç ile ayrı ayrı toplantı yaparak 1050 Konutlar Mahallesinde yapılacak kentsel dönüşüm projesi ve kent genelinde uygulanması yararlı olacak ulaşım projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İMSİAD Dernek Merkezinde gerçekleşen toplantılarda İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Vekil Esgin ve Ödünç’e, Bursa ve ülke ekonomisine Bursa müteahhitlik sektörünün katkılarına yenilerini ekleyebilmesi için 1050 Konutlar ve Bursa’nın kentsel dönüşümünde Bursa'ya emek vermiş olan IMSIAD Üyelerinin sorumluluk almaları, yeni imarlı alanların açılması, Kayapa ve Hasanağa Bulvarları, Güney Çevre Yolu kazandırılması gibi konularda talep ve önerileri iletti.

Başkan Andıç daha sonra 1050 Konutlar kentsel dönüşümü ile ilgili hazırladıkları projeye dair görsel ve animasyonlar üzerinden bilgiler verdi. 1050 Konutların muhakkak dönüşmesi gereken bir bölge olduğu konusunda herkesin hemfikir olduğunu ancak buraya yapılacak projenin, yoğunluk artışı olmayan, mahalle dokusunu bozmayan, orada yaşayan dar gelirli vatandaşı mağdur etmeyen, bölgeye değer katan bir proje olması gerektiğinin de altını çizdi.

ÇAVUŞOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

İMSİAD bilgilendirmeler kapsamında, Geçmiş Dönem Başbakan Yardımcısı, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nu da dernek merkezinde ağırladı.

Sektörün 2019 yılında Türkiye genelinde yüzde 50 daralırken, şehrimizde maalesef yüzde 70’in üzerinde daraldığını ifade eden Başkan Andıç, şehirde yapılamayan kentsel dönüşümlerin de hem vatandaşı hem de inşaat firmalarını mağdur ettiğinin altını çizdi.

“Hassas olduğumuz konular var”

Akpınar Mahallesi ile ilgili örnek bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını ifade eden Andıç, “Hazırladığımız proje tamamen bir fikir, hepimizin ortak paydası olan Bursa’mızın örnek bir kentsel dönüşüme ulaşabilmesi için bir yaklaşım. Bu taslak proje üzerinde değişiklikler tabi ki olabilir. Herkese anlatıyor, değerli fikirlerini alıyoruz. Genel manada kabul görüyor. Özellikle vurguladığımız ve hassas olduğumuz konular var. Bunlar, bölgede yoğunluğun artmaması, bölgenin mahalle sakinlerinin mahalle dokusunun kaybolmaması, yani on yıllardır bu mahallenin kahrını çeken mevcut mahalle sakinlerinin artık kentsel dönüşüm sonrasında sefasını da yine onların sürmesini istiyoruz. Ayrıca bu dönüşümü Bursalılara istihdam sağlayan Bursa’nın kendi müteahhitlerinin, mimarlarının ve diğer sektör temsilcilerinin yapmasının bizzat Bursa’ya fayda sağlayacağına inanıyoruz ” diye konuştu.

“Yoğunluğu artırmıyoruz”

Andıç projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Proje zemin artı 7 kattan oluşuyor. Şehrin nefes alabileceği kültür sanat merkezleri, 1450 metre civarında yürüyüş caddesi, meydanlar, sosyal donatı alanları, açık çarşının olabileceği bir bölge olacak. Şu an mevcutta 2 bin 290 konut var. Biz bu projede bunu sadece 6 ilave edip 2 bin 296 konuta çıkarıyoruz. Çünkü kentsel dönüşümlerde yaşanan en büyük sorun yoğunluk artışı. Biz böylece yoğunluğu kesinlikle artırmıyoruz.”

İMSİAD VE AKPINAR DERNEĞİ ANLAŞTI

İMSİAD, Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile 1050 Konutlar Kentsel Dönüşüm projesi için iş birliği protokolü imzaladı.

İki derneğin Yönetim Kurulu Üyelerinin de yer aldığı protokol töreninde konuşan İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, “Akpınar Mahallesi Kentsel Dönüşüm Sosyal Dayanışma Derneği ile bölgenin kentsel dönüşümü için imzaladığımız işbirliği protokolünün daire sahipleri, sektörümüz, Bursanız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Hepimizin gözbebeği Bursa’mızın güzide mahallelerinden biri olan Akpınar Mahallesinde Bursa’mıza örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirme hedefimiz çerçevesinde, hem şehrimize yoğunluk artışı getirmeden, hem de bölge sakinlerini ekonomik olarak zora sokmadan bu bölgeyi dönüştürebiliriz. Şehrimizin ihtiyacı olan bazı kamusal alanları da bu bölgenin dönüşümü ile tekrar halkımıza sunabilecek olmayı son derece önemli görmekteyiz. Akpınar Derneği Başkanı Mutlu Bey’in de ifadelerine göre mahalle halkının da projeye tam destek verdiğini öğrendik. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89