banner94

banner77

banner69

banner88

Dönüşümde 25 bin kişiye istihdam

Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, IV. İnşaat ve Konut Konferansı’nda kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

KENTSEL DÖNÜŞÜM 27.01.2016, 10:55 27.01.2016, 10:55
Dönüşümde 25 bin kişiye istihdam
banner66

İnşaat profesyonellerinin katılımıyla gerçekleşti. Konferansın konuşmacılarından Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, son üç yıldır sektörün çıkmazlarından birini oluşturan kentsel dönüşüm süreci hakkında çözüm önerilerini paylaştı. Ceylan, iş sağlığı ve güvenliği konularında önce eğitim diyerek inşaat firması sahiplerine mesajlar verdi.



Konut sektöründe her yüzde 1’lik büyüme 13 bin kişiye iş kapısı açıyor

İnşaat sektörünün ekonomik önemine değinen Muammer Ceylan, “Konut sektöründeki her yüzde 1’lik büyüme ortalama 10 ila 13 bin arası istihdam yaratıyor. Alt sektörlerle birlikte bu sayı 25 bine kadar çıkıyor. İstanbul’da ortalama 4 milyon konut olduğunu ve bu yapıların yüzde 40’ının deprem riski taşıdığını düşünürsek önümüzdeki 10 yıl içinde sektörümüzün önemli oranda büyüyeceğini söyleyebiliriz. Bu da ülke ekonomisine çok ciddi  istihdam ve katma değer kazandıracaktır” diye konuştu.

Yeni Türkiye’yi baştan güvenli bir şekilde inşa etmeliyiz

Muammer Ceylan, kentsel dönüşümün uygulamadaki iz düşümünün çürük yapıların yenilenmesi şeklinde ilerlediğini ve bu alanda bütünsel bir planlamanın olmamasının bazı sıkıntıları beraberinde getirdiği belirtti. Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “Bu kapsamda dönüşüm yasasında gerekli düzenlemelerin hızla yapılması sektörün önünü açacak. Bu sürece başlanırken 20 yıllık bir projeksiyon öngörülmüştü. Önümüzde daha çok uzun bir dönem yani 17 yıl var. İlk deneyimler her zaman öğretici ve gelecekte oluşabilecek olası dönülmez hatalar için gerekli tedbirleri alma konusunda uyarıcı niteliğindedir. Bu açıdan bu sinyalleri alır ve gerekli çözümleri üretirsek Yeni Türkiye’yi baştan güvenle ve düzenli bir şekilde inşa etmememiz için hiçbir sebep bulunmuyor.”

İş güvenliğinde kilit nokta: “Eğitim”

Kentsel dönüşümle birlikte ivme kazanan inşaat sektörü için önemli konulardan birisinin de iş sağlığı ve güvenliği olduğunu açıklayan Muammer Ceylan şunları söyledi: “Bir işe girerken olmazsa olmazımız her zaman güvenlik oldu, herkes için her zaman güvenliği ilk önceliğimiz yaptık. Hem bizim içimiz yanmasın hem de evlere acı düşmemesi için burada da kilit nokta “eğitim”. Her projenin birbirinden farklı olması ve her projede değişik çalışma koşullarının bulunması beraberinde farklı riskleri de getiriyor. Bu yüzden şantiyeye giren her işçi ve çalışanımızı sanki ilk kez bir projede çalışıyormuşçasına sıfırdan detaylı bir şekilde bilgilendirmemiz ve bu eğitimleri şantiye süresince tekrarlamamız gerekiyor. Burada şantiyelerimizin iş güvenliği açısından uygun olup olmadığını da sürekli olarak denetlemek kilit noktalardan biri olmalı.”

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı bulutlu
banner61
banner62
banner89