banner94

banner77

banner69

banner88

Değirmenönü ve Karapınar'da dönüşüm zamanı

İsmail Hakkı Edebali ve Hüseyin Şahin, proje alanını gezdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM 07.07.2017, 09:44 07.07.2017, 09:48
Değirmenönü ve Karapınar'da dönüşüm zamanı
banner66

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’le birlikte Değirmenönü ve Karapınar mahallelerini kapsayacak kentsel dönüşüm proje alanında incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, Yıldırım’da uzun yıllardır gerçekleşen plansız yapılaşmaya son vererek bu önemli sorunu ilçenin makus talihi olmaktan çıkarmayı arzu ettiklerini söyledi.

Yıldırım Belediyesi’nde göreve geldiğimiz ilk andan itibaren kolları sıvayarak şehrimizin geleceğini kurtarmak adına standartları yüksek bir planlama yaptıklarını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Geniş yolları, sosyal donatı alanları, yeni sağlık ve eğitim alanlarıyla değerlerimize, kültürümüze, mimari anlayışımıza uygun yeni bir tasarımla Değirmenönü ve Karapınar mahallelerinin planlarını oluşturduk. Bu bölge, planladığımız kentsel dönüşüm çalışması ile birlikte ticari açıdan da kendi ayakları üzerinde durabilen, yaşayabilen bir alan olacak. Plansız ve sağlıksız yapıların yerini modern ve güvenli konutlara bırakacağı projede 22 eğitim kurumu, 3 sağlık ocağı, 11 dini tesis, meydan ve ticaret alanlarına da yer verilerek dönüşümün her alanda tamamlanmasını ilke ediniyoruz” dedi.

Yıldırım’da oluşturulan yeni imar çalışmalarının Ankara’da karşılık bulmasının doğru bir yolda olunduğunun göstergesi olarak değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “6 mahallenin kentsel dönüşüm imar planlarının onaylanması, bu konuyla ilgili İller Bankası kredilerinin belediyemize aktarılması ve özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki’nin, Yıldırım’a kazandırılan Planlama ve Kentsel Dönüşüm Merkezi’ni inceleyerek bunu tüm belediye başkanlarına örnek vermesi, bizlerin yaptığı çalışmaların hedefe ulaştığını gösteriyor. Başkanımızın, kentsel dönüşüm çalışmalarının yanında Değimenönü ve Karapınar mahallelerine inşa edilecek gençlik merkezi ile gençlerimizin sportif ve kültürel açıdan daha donanımlı bir şekilde yetişmelerini sağlamak adına talebi vardı. Yatırım programının şekillendiği 2016 yılının sonunda bu projeyi Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç’a ilettik. Kendisinin onayı ve destekleriyle bu bölgeye değer katacak bir gençlik merkezini Yıldırım’a kazandıracağız. Değirmenönü ve Karapınar mahallelerine inşa edilecek kentsel dönüşüm projesinin ve gençlik merkezinin ilçemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner89