banner77

banner69

banner88

MU Grup genç ekibiyle geleceğe yürüyor

Bünyesinde inşaattan yapı denetime, mimarlıktan yazılıma kadar pek çok şirket bulunan MU Grup, Muhlis Uyar önderliğinde genç ve dinamik kadrosuyla yenilikçi projeler üretiyor.

İNŞAAT 22.02.2021, 10:25 22.02.2021, 10:30
MU Grup genç ekibiyle geleceğe yürüyor
banner66

İnşaat Mühendisi ve Mimar bir babanın oğlu olarak Berlin’de doğan, 2013 yılında da Taham Yapı firmasıyla Bursa’da Mudanya ve Kayapa bölgesinde ağırlıklı olmak üzere önemli projeleri hayata geçiren MU Grup Ceo’su Muhlis Uyar, vizyonerliği, çağa ayak uydurması ve yurt dışı bağlantılarıyla sadece Türkiye’de değil Avrupa, Asya ve Afrika’da da projeler gerçekleştiriyor.

Pandemiyle birlikte birçok şeyin değiştiğini ifade eden Uyar, iş yaşamında da bir değişim hamlesi yaparak 2020 yılında MU Grup’u kurduklarını belirtti. Dijitalin gün geçtikçe hayatımızın içine girmesiyle birlikte yaşam şeklimizin de değiştiği günümüzde yeni atılımlar yapmanın önemli olduğunu vurgulayan Uyar, dijitalle birlikte ana amaçlarından olan tüm dünyaya hizmet edebilme şansını daha da iyi yakaladıklarının altını çizdi. Uyar, “İşlerimizi daha çok dijital ortamlarda yürütüyoruz. Çok daha fazla verim aldığımızı söyleyebilirim. Şantiye şeflerimiz ve işçilerimiz hariç neredeyse hiçbir personelimizi inşaatlarda bulundurmuyoruz. Herkes özgürce kendi evinde çalışıyor. Bu dijital dönem bizi çok daha fazla etkin ve hızlı bir sürece yöneltti” diye konuştu.

“Bursa’da yeterli imar alanı yok”

MU Grup bünyesinde Taham Yapı, Taham Yapı Denetim, THM International, Taham Mimarlık, THM Bau, Uyar Vakfı, THM Bg, Rt2, Mu Grup Akademi, Hobby Garden gibi şirketler olduğunu belirten Uyar, 2013’ten bu yana Bursa’da önemli projeleri Taham Yapı olarak hayata geçirdiklerini ifade etti. Uyar şunları söyledi: “Taham Yapı olarak Mudanya’da önemli projeler gerçekleştirdik. Araplarla önemli ticaretler yaptık. Şimdilerde de Bursa’nın yeni gözde bölgelerinden biri olan Kayapa’da proje yapıyoruz. Kayapa’nın lokasyonu çok özel. Kayapa’da Madrid City, Sydney Garden, Milano City Projesi ve Napoli City Projesi yaptık. Biz Taham Yapı olarak Bursa haricinde İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’ya da yöneldik. Çünkü Bursa’da yeterli imar alanı yok.”

“Faiz indirimleri daha dengeli olmalı”

Taham Yapı olarak satış sonrası hizmete çok önem verdiklerini söyleyen Uyar, “4 sene önce bitirip de, peyzajında, havuzunda, parkesinde sıkıntılar çıkan projelerimize el atıp sıkıntılarını gideriyoruz. Bu müşterilerimiz tarafından da çok beğeniliyor” dedi. Bursa’da konut stokunun olmadığını söyleyen Uyar, “Bursa sürekli göç alan hareketli bir şehir olduğundan yeni projelere de açık bir şehir. Bursa’da arz talep çok yüksek. 2020’nin yaz aylarında konut kredi faizlerinde yapılan indirimler stokların erimesine yol açtı. Ancak bu faizlerin biraz daha dengeli olması gerektiğini düşünüyorum. Bazen bir anda indirip bir anda yükseltiyoruz. Bu hareketlenme de hem firmaları hem de vatandaşı zorlayabiliyor” ifadelerini kullandı.

Yurtdışında yaşayanlar için Türkiye’de gayrimenkulün çok ucuz olduğunu belirten Uyar sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurt dışında yaşayanların ülkemize ciddi bir talebi var ancak bir takım kaygıları da var. Biz de yurt dışında doğmamızın ve oradaki iş kültürünü Türk girişimciliğimizle birleştirmenin avantajı ve yurt dışı bağlantılarımızla, iş ortaklığı konusunda önemli adımlar atabiliyoruz. Bu anlamda Türk dizi ve filmlerinin ülkemizin tanıtımı anlamında da ciddi katkı sağladığını düşünüyorum. İnsanların Türkiye ile ilgili algısı değişmeye başladı. Bizler de bu anlamda yurt dışından gelen misafirler için anahtar teslim hizmet veriyoruz.”

“Türk müteahhitleri yurt dışına açılmalı”

Türk müteahhitlerinin yurt dışında daha fazla iş yapması gerektiğini vurgulayan MU Grup CEO’su Muhlis Uyar, “Türklerin girişimcilik yönü çok güçlü. Pratik çözüm üretmede de çok başarılıyız. Türk müteahhitleri yurt dışına çok daha fazla iş yapabilmeli. Müteahhitlerimiz kendilerini geliştirmeli, mutlaka yabancı dil öğrenmeli. Şirketlerinde iş yapmak istedikleri yurt dışı bölgelerini iyi bilen kişileri mutlaka istihdam etsinler. Türkiye’deki ‘Biz bir gidelim, görüşelim, anlaşırız,’ mantığı yurt dışında işlemiyor. Önce firmamızla alakalı iyi bir tanıtım dosyası mutlaka göndermemiz gerekiyor. Hemen gidip de büyük projelerle yurt dışında iş yapmak da doğru değil. Butik projelerle başlamak gerekiyor. Biz de Almanya’dan Bursa’ya geldiğimizde ki Türk olmamıza rağmen butik projelerle başlamıştık. Şimdi çok daha büyük projeler üretiyoruz” diye konuştu.

İnşaat sektöründe inovatif proje: Rt2

MU Grup bünyesinde yer alan firmalardan da bahseden Uyar, özellikle inşaat gibi inovatif çözümlerin çok fazla olmadığı bir sektöre önemli bir proje kazandırdıklarının altını çizdi. Uyar sözlerini şöyle noktaladı: “MU Grup bünyesinde, doğru zamanda doğru şeyler anlamı taşıyan ve kısa adı Rt2 olan bir şirketimiz var. İnşaatta ‘endüstri 4.0’ı yakalayan yazılım sistemi. Müteahhitler için geliştirdiğimiz bir dijital platform. Bu platforma arsalarla ilgili kayıtlar girebiliyorsunuz, satış sürecini her açıdan detaylıca takip ediyorsunuz, filonuzu yükleyebiliyorsunuz, konum bölümüyle de her sabah şantiyenize kimlerin giriş yaptığını ve inşaatınızın hangi seviyede olduğunuzu öğrenebiliyorsunuz, üretim programlarınızı takip edebiliyorsunuz, ayrıca maliyet ve finans analizi yapabiliyorsunuz. Rt2 uygulamasıyla oturduğunuz yerden telefonunuzdan tüm bu işlemleri yapabiliyorsunuz. Ticaretimizi geliştirmenin yanı sıra bu tip inovatif uygulamalarla da sektöre de katkı sağlamaya çalışıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
10°
parçalı az bulutlu
banner62
banner89