banner94

banner77

banner69

banner88

Adiloğlu Grup vizyoner projeleriyle büyüyor

Adiloğlu Grup Yön. Krl. Bşk. Muhammet Adiloğlu, doğup büyüdüğü çarşı bölgesinde züccaciye sektörü ile başlayıp İnşaat ve kentsel dönüşüm ile gelişerek büyüyen firmalarını ve gelecek hedeflerini Konut ve Yapı’ya anlattı.

İNŞAAT 13.11.2023, 14:36 20.12.2023, 01:00
Adiloğlu Grup  vizyoner projeleriyle büyüyor
banner66

Çarşı AVM, dükkanlar, restoran, ofis katı ve rezidans konutlardan oluşan yeni karma projesi Anadolu Rise ile Yıldırım’a değer katmaya hazırlanan Adiloğlu Grup, Bursa’nın ilk sismik izolatörlü projesini de ilçeye kazandırmak için kolları sıvadı.

Muhammet Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

1983 Bursa doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Bursa’da tamamladım. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde lisans eğitimimi bitirdim. Çarşının içinde evimiz vardı, çarşı bölgesinde doğdum. Daha ilkokula başlamadan önce büyüklerimiz elimizden tutup bizi işyerine götürüyordu. Bu şekilde iş hayatının içinde doğmuş ve büyümüş olduk.

Adiloğlu Grup’un kuruluş hikayesinden bahseder misiniz?

Adiloğlu Grup’un serüveni 1976 yılında babamızın ekmek dolabı imalatı ve satışı ile başladı diyebiliriz. Daha sonra toptan ve perakende züccaciye ürünleri satışı ve 2000’li yıllardan itibaren ise inşaat sektöründeki faaliyetlerimizde firmamız bugünlere gelmiş oldu. Bir aile şirketi olarak faaliyet gösteriyoruz. Aile bireylerinden oluşan bir yönetim kurulumuz var. Şu anda kentsel dönüşüm ağırlıklı olmak üzere inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bunun yanında zücaciye ve ev tekstili mağazalarımızda ve online ortamda perakende sektöründe hizmet vermekteyiz.

İnşaat projelerinize başlarken hangi kıstasları göz önünde bulunduruyorsunuz?

Lokasyon bizim için çok önemli. Bölgenin özelliklerine göre daire tasarımları, sosyal ve ticari alanlar tasarlanıyor. Projemizi gerçekleştireceğimiz bölgenin varsa kot farkına, yönüne, cephelerine kadar düşünerek bizzat kendi bünyemizde hazırlıyoruz.

Bugüne kadar kaç projeye imza attınız? Kaç aileyi ev sahibi yaptınız?

Bugüne kadar daha çok Yıldırım bölgesinde ağırlıklı olarak kalabalık parsellerde kentsel dönüşüm faaliyetlerinde bulunduk. Bu projelerle ada bazlı çalışmalar yaparak Yıldırım bölgesinde 1000’e yakın ailenin ev sahibi olmasına vesile olduk.

Yıldırım’a farklı bir konsept kazandıracak Anadolu Rise isminde bir projeniz var. Bu projeden biraz bahseder misiniz?

Anadolu Rise projemiz Yıldırım bölgemize farkı bir enerji getirecektir. Projemizi gerçekleştireceğimiz alan, o bölgede ticaretin tam merkezine hitap ediyor. Projemize başlamadan önce alanda çok detaylı analizler yaptık. Bölgede ne tür ihtiyaçlar var, müşterilerimizin bizlerden beklentileri ne? Bölgenin eksiklikleri neler? Bunları tespit ettikten sonra oraya içinde ofislerin, konutların, ticari ve sosyal alanların yer aldığı ve ihtiyacı karşılayacak büyük bir kapalı otoparka sahip şekilde projemizi gerçekleştiriyoruz. Anadolu Rise’ın bölgeye ve bölgede yapacağımız diğer projelere değer katacağını düşünüyoruz. İnşallah Anadolu Rise ile bölgede A+ Enerji Sertifikası’na sahip, güneş panelli elektrikli şarj istasyonlarına ve yüksek enerji verimliliğine sahip bir proje ortaya koymaya gayret ediyoruz.

Bursa’da ilk sismik izolatörlü bir kentsel dönüşüm projesini de hayata geçiriyorsunuz. Peki bu proje hangi aşamada?

6 Şubat depremlerinden önce, yaklaşık iki yıl önce başladığımız ve ciddi bir özveri ile üzerinde çalıştığımız bir proje bu. Projemizi Bursa Teknik Üniversitesi ile beraber belli bir aşamaya getirdik. Sismik izolatör sistemi son zamanlarda gündemde ancak biz bunu üniversitemiz yoluyla doğru kanallarla en doğru şekilde gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerle birlikte projemize olan ilgi arttı. İnşallah en kısa zamanda projemizi gerçekleştireceğimiz bölgede yıkımları gerçekleştirip sismik izolatörlü bina ile ilgili projemizi önümüzdeki yılda gerçekleştirmek istiyoruz. Son yaşadığımız depremlerde can ve mal kayıplarının ne kadar büyük boyutlara ulaşabileceğini gördük. İşte tam bu noktada sismik izolatörün faydası var. Yıkılmayıp ayakta kalan ağır hasarlı binlerce bina var. Bugün kaba inşaat, bir binanın maliyetinin dörtte birine denk geliyor. Geriye kalan maliyet ile yapılan tüm hizmetler yıkılmayan binalarda malesef kullanılmaz halde. Vatandaşların bu maliyetlerin altından kalkması mümkün değil. Evlerini depremlerden sonra da kullanmaya devam edebilmesi için sismik izolatörler ile yapılmış bina çok önemli.

Projelerinizi ağırlıklı olarak Yıldırım Bölgesi’nde yapıyorsunuz. Bu lokasyonu tercih etmenizin sebepleri nedir?

Biz inşaat faaliyetlerimize ilk olarak Yıldırım bölgemizde bir kentsel dönüşüm projesi ile başladık. Daha sonra ardı ardına aynı bölgeden proje teklifleri gelince bu bölgede çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Yıldırım bölgesinin kalkındığını gördük, yaptığımız projelerle bölgeye de değer kattığımızı düşünüyoruz. Bu da bize ayrı bir heyecan veriyor.

Sanayi ve ticaret yapılarına yönelik çalışmalarınız var mı?

Bu yönde de çalışmalarımız mevcut. Firma portföyümüz daha çok sanayi ve ticaretle uğraşan iş insanlarından oluşuyor. Müşterilerimizden talep geldiğinde bu talepleri de değerlendiriyoruz. Şu anda halihazırda dört farklı sanayi ve ticari depolama alanı imalatımız devam ediyor. Ayrıca yakın zamanda anlaşmasını yaptığımız şehir dışında büyük bir sanayi tesisinin de imalatına başlayacağız.

Firma olarak hedefleriniz nelerdir?

Biz, sürekli kendini yenileyerek geliştiren, yeni teknolojileri takip eden, aynı zamanda müşterilerine en doğru hizmeti vermeye çalışan bir firmayız. Hedeflerimiz büyük. İnşallah çalışmalarımızı öncelikle Bursamız’ın her bölgesine, sonra da ülkemize yayarak insanlarımızın huzur ve güvenle konutlarında yaşamaları ve ticari alanlarında faaliyetlerini sürdürebilmeleri için çalışıyoruz.

Yaşadığımız deprem felaketlerinin ardından kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Peki Bursa’da bu yöndeki çalışmalar sizce nasıl ilerliyor?

Kentsel dönüşüm konusunda 2014 yılından sonra yönetmeliklerde yapılan değişikliklerle ciddi bir ivme kazanıldı. Özellikle ilçemizde şu anda kamunun da yoğun gayretleri ile bu konuda ciddi bir rüzgar estiriliyor. Kanunda yapılması planlanan yeni değişiklikle bu konuda daha fazla ivme kazanılacağını düşünüyorum. Kentsel dönüşüm özellikle Yıldırım ilçemiz için olmazsa olmaz bir ihtiyaç ve ilçemizde bu yönde yürütülen çalışmalar bizi sevindiriyor. Özellikle Yıldırım Belediyemiz'in kentsel dönüşüm konusunda çok yoğun gayretleri var.

Bursa’da daha çok hangi tip daireler ilgi görüyor?

Zamana ve şartlara göre ilgi gören daire tiplerine olan ilgi de değişiyor. Biz bu işe başladığımız zamanlarda 3+1, 180 m2’lik binalara ilgi vardı. Daha küçük dairelere ilgi azdı. Şu anda ise mevcut ekonomik şartlardan dolayı 3+1 dairelerimiz maksimum 150 m2 olarak inşa ediliyor. Üzerinde çalıştığımız dairelerimizi ağırlıklı olarak 1+1, 2+0,2+1 şeklinde üretiyoruz. 3+1 dairelerimiz daha az.

Konut sahibi olmak isteyenler firma seçiminde ve projelerde nelere dikkat etmeli?

Öncelikle firmanın geçmişine iyi bakmalılar. Firmanın gerçekleştirmiş olduğu projelerde oturan sakinlerden firma hakkında bilgi alınabilir. Doğru firmayı tercih etme noktasında en doğru bilgilerin bu şekilde alınacağını düşünüyorum.

İş hayatında sizce başarının sırrı nedir? Genç girişimcilere tavsiyeleriniz…

Bence iş hayatında başarının en önemli formülü doğruluk. Bir de özveri ile çalışmak. Başarıyı getiren iki anahtar kelimenin doğruluk ve özveri olduğunu düşünüyorum. Bazı gençlerin çok kestirme yollardan para kazanma yollarını araştırdıklarını görüyoruz. Günümüzde gençlerimizi bu arayışa iten olumsuz örnekler ve bu örnekleri ön plana çıkaran mecralar mevcut. Ticari hayatımıza başladığımızda on yıl boyunca hiç hesap kitap yapmadan çalışmalıyız. İşi on yıl sonra tam manasıyla öğrenmiş oluyoruz. İş hayatında sabır ve adım adım ilerlemek önemli ve başarıyı getirecektir.

Konut ve Yapı Gazetemiz hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Konut ve Yapı Gazetesi’ni sektörel anlamda başarılı buluyorum. Sektörde yaşanan gelişmeleri, sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini Konut ve Yapı Gazetesi’nden takip ediyoruz. Bu anlamda yapılan haberler, röportajlar ve çalışmaların etkili olduğunu düşünüyorum. Kentsel dönüşüm konusu ulusal bir gündemimiz. Bu konunun en doğru şekilde değerlendirilmesi ve insanların doğru yönlendirilmesi çok önemli.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
13°
açık
banner61
banner62
banner89