banner94

banner77

banner69

banner88

Yılların emeğine Anadolu güvencesi

Birikimlerinizi sigortalatmak için geç kalmayın

GÜNDEM 21.06.2013, 12:46 21.06.2013, 12:46
Yılların emeğine Anadolu güvencesi
banner66
Anadolu Sigorta Marmara Bölge Müdürlüğü Kamil Demirel, konut gibi yüksek fiyatlı kıymetlerin yılların emeği ve birikimiyle satın alındığını belirterek, “Bu kıymetleri, uygun bedellerle sigorta yaptırmak, konutu ve ona yapılan bireysel yatırımı güvence altına almanın en doğru yoludur” dedi.

Anadolu Sigorta Marmara Bölge Müdürlüğü Kamil Demirel, Konut ve Yapı’ya yaptığı açıklamada konut sigortasının önemiyle ilgili detaylar aktarırken ve Anadolu Sigorta’nın ürünleri hakkında bilgiler verdi. Konut sigortasının, bireylerin en değerli yaşam alanı olan ev ve evin içindekileri güvence altına almak için kapsamlı çözümler sunan önemli bir sigorta türü olduğuna işaret eden Demirel, “Konut sigortası, bina ve isteğe bağlı olarak içinde yer alan eşyaları güvence altına alır. Bu durumda bina içerisindeki her tür sabit tesisat da sigorta kapsamına girer. Konut sigortası teminatları sigorta şirketlerine göre farklılık göstermekle birlikte hepsinde ortak olan ana teminat yangın teminatıdır. Yangın teminatı; yangın, yıldırımın ve infilakın neden olduğu zararları güvence altına alır. Konut sigortasının teminatlarını ek teminatlarla genişleterek daha fazla riski de güvence alabilirsiniz” diye konuştu.

KİŞİYE ÖZEL PAKET SİGORTA

Anadolu Sigorta’nın konutları ve içerisindeki eşyaları yangından, hırsızlığa, depremden su baskınına kadar pek çok riske karşı koruma altına alan geniş kapsamlı ve kişiye özel bir sigorta poliçesi sunduğunu belirten Kamil Demirel sözlerini şöyle sürdürdü:

Grandbetting initial;">Türkiye’nin ilk ulusal sermayeli sigorta şirketi olan Anadolu Sigorta, ülkenin her yerine yayılmış acente ve Türkiye İş Bankası ağı ile hizmetlerini sürdürmektedir. RH+ projemiz ile hasar süreçlerini kısaltmak ve sigortalıların hasardan kaynaklanan mağduriyetini en hızlı şekilde karşılamak amacıyla; konutta meydana gelen 3 bin TL’ye kadar olan hasar için en geç 2 gün içerisinde tazminat ödemesini gerçekleştirmeyi hedeflemektedir. Konut gibi yüksek fiyatlı kıymetler, yılların emeğiyle ve birikimi ile kazanılmaktadır. Bu kıymetleri, uygun bedellerden oluşan primlerle sigorta yaptırmak, konutu ve ona yapılan bireysel yatırımı güvence altına almanın en doğru yoludur.”

İNŞAATA ‘TÜM RİSKLER SİGORTASI’

Konut sahiplerinin haricinde inşaatın yapım aşamasında da sigorta hizmetleri verdiklerine vurgu yapan Anadolu Sigorta Marmara Bölge Müdürlüğü Kamil Demirel, “İnşaat Tüm Riskler Sigortası” poliçesi ile malzemenin işin yapılacağı sahaya varması ile başlayıp poliçede öngörülen bitim tarihine kadar geçecek süre zarfında inşaat sigortası genel şartlarında
doğal afetler, hırsızlık, şantiye-işletme kazaları dikkatsizlik ve sabotaj gibi durumlarda inşaatı güvence altına aldıklarının altını çizdi. Demirel, “İlave olarak, inşaat esnasında inşaat poliçesinin kapsamında olan bir hasar sonucu, işin gecikmesi ve/veya kesintiye uğraması sebebiyle, işverenin brüt kâr kaybındaki azalmayı temin etmek üzere, inşaat sigortasına bağlı kâr kaybı sigortası da yapılabilmektedir” ifadelerini kullandı.

Konut sigortasına nelere dikkat edilmeli?

Bireylerin sigorta ürününü alırken, fiyatından önce ürünün niteliği hakkında bilgi edinmesi gerektiğine vurgu yapan Anadolu Sigorta Marmara Bölge Müdürlüğü Kamil Demirel, “Müşterinin satın alacağı ürünün, tüm riskleri kapsayıp kapsamadığını öğrenmesinde fayda vardır. Teminatlar iyice incelenmeli ve fiyatın cazip hale getirilmesi adına, eksik teminat verilip verilmediğine dikkat edilmelidir. Eksik teminat ile alınan bir poliçe, hasar sonrasında mutlaka tatminsizlik yaşanmasına neden olacaktır. Sigortalılar, satın alma kararı verirken kendi ihtiyaçlarındaki gelişme ve değişmeleri doğru analiz edip ortaya koyan ve bu değişimlere göre hizmetlerine hızla yön veren firmaları öncelikle tercih etmelidirler.  Sigortalıların şirket seçiminde dikkat etmesi gereken bir diğer husus da o şirketin güvenilirliği ve saygınlığı olmalıdır. Çünkü sigortacılık bir güven işidir” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89