banner94

banner77

banner69

banner88

Yıldızı parlayan bölge: Kayapa

Şehrin, son dönemde cazibesi en çok artan bölgesi olan Kayapa, geleceğin yerleşim yeri olarak adlandırılıyor.

GÜNDEM 18.03.2021, 11:48 19.03.2021, 12:13
Yıldızı parlayan bölge: Kayapa
banner66

Bursa’da özellikle son yıllarda yapılan yatırımlarla değerini büyük oranda arttıran Kayapa, yatırımcıların büyük ilgi gösterdiği bir bölge olarak dikkat çekiyor. Pek çok inşaat firmasının farklı konseptlerde proje ürettiği ve yaşamın da başladığı bölgede yeni projeler de hayata geçirilmeye devam ediliyor.

İnşaat ve gayrimenkul sektör temsilcilerinin birkaç yıl içerisinde gelişimini tamamlayacağı ve Bursa’nın en değerli bölgeleri arasına gireceğini düşündüğü Kayapa, beş katlı ve düşük yapılaşması ile nüfus yoğunluğunun olmayacağı bir bölge özelliğiyle de benzerlerinden ayrılıyor.

Ömer Kumova - Ömer Kumova İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

Kayapa, bugün için Bursa’nın en değerli yeni yerleşim bölgesidir. Sebebi Bursa’nın en büyük Organize Sanayi Bölgesi olarak hayata geçirilen TEKNOSAB, hemen yanında Tosab ve Deri Organize Sanayi bölgeleri ile mevcut Kayapa, Hasanağa ve Akçalar Sanayi Bölgelerine kolay ulaşılabilir konumda olmasıdır.

Bölge özellikle bu sanayi alanlarında faaliyet gösteren firma sahipleri ve yöneticileri tarafından yoğun talep görmektedir. Yatırım değeri çok iyi olduğundan yatırımcılarında ciddi ilgi gösterdikleri bir bölgedir.

Kayapa; 2 km mesafedeki otoban bağlantısı ile şehrin istenilen her noktasına kolayca ulaşabilme imkanı, Uludağ Üniversitesi ve Fakülteye yakınlığı sayesinde özellikli bir noktadadır. Diğer taraftan bölge, Bursa’nın havası en temiz 3 yerinden biridir. Beş katlı ve düşük yapılaşması ile nüfus yoğunluğunun olmayacağı bir bölgedir. Küçük sanayiye kadar uzanan Ürünlü ve Alaaddinbey bölgelerinin imara kapalı alan olması, sağ tarafında dağ yamaçlarının olması, sol tarafında Uludağ Üniversitesinin 2 milyon m2’lik ağaçlandırma alanının olmasına ilaveten, bölgenin kendi içinde büyük bir çamlığının da bulunuyor olması, bölgeyi Bursa’nın havası en temiz alanlardan biri konumuna getirmiştir. Kayapa, bugün için yatırım değeri bakımından Bursa’nın en değerli bölgesidir.

Ömer Kumova İnşaat olarak Kayapa bölgesinde 226 konutluk Park Natura, 91 konutluk Batıkent Residence ve 50 konutluk Park Siesta projelerini tamamladık. Aynı bölgede devam eden ve 2021 yılı içerisinde tamamlama hedefiyle çalışmalarımıza devam ettiğimiz 4 farklı projemiz daha mevcut. 2021’in 3. çeyreğinde başlayacağımız 116 konutluk Park Mahal projemiz ile de bölgenin kalitesini yukarıya taşımaya devam edeceğiz.

Abdullah Çakır - AKFEM Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Kayapa, sanayi bölgesi, otoban bağlantı yoluna yakınlığı, nilüfer merkeze yakınlığı dolayısı ile önemli bir lokasyona sahiptir. Ayrıca Kayapa Sanayi Bölgesi, organize sanayi kriterlerini yerine getirmiş bir sanayi bölgesidir. Biz Akfem Yapı ve Sönmez Makina olarak 2005 yılında Kayapa bölgesine adım attık. İlk inşaatımıza 2008 yılında başladık, o yıllarda bölgede üretim yapabilmek gerçekten çok zordu, ancak geçmiş 12 yıllık süreç bölgenin yapısını çok değiştirdi. Konut tarafında çok hızlı hareketlenmeler oldu, sanayi tarafında da birçok fabrika bölgede yatırımlar yaparak üretim yapmaya başladı. Konut tarafının hızla hareketlenmesi fabrikalarda çalışacak olan işgücüne bir anlamda rahatlama getirdi. Gelecek dönemde Bursa’mız da İstanbul gibi bölgelere ayrılacak ve kendi yaşam alanlarını meydana getirecektir.

Bursa’nın her bölgesinde inşaat yapmış bir firma olarak bugün en çok beğendiğim bölge Kayapa bölgesidir. Kayapa, deniz seviyesinden 160m yükseklikte bol oksijenli, bölgenin tam ortasında 2000 dönüm doğal çamlık alanına sahip kaliteli yaşamı ayaklarımızın altına sermektedir. Bölgenin tamamında inşaatlar ayrık nizam şeklindedir, bu özelliği ile daha az beton, daha çok yeşil alanlı bir bölge konumundadır. Bölgede altyapı sorunları çözülmeye devam etmektedir. Elektrik büyük sıkıntı oluşturmaktadır çünkü yeterli enerjiyi sağlayabilecek trafo merkezleri henüz kurulmamıştır.

Kayapa Bursa’nın gelecek yıllarda en kaliteli yaşam alanlarının oluşturulduğu bölge olacaktır. Geçmiş on yılda çok hızlı bir gelişmeye sahne olmuş, gelecek yıllarda da gelişimi, baş döndürücü bir devam edeceği kanaatindeyim. Alt yapı sorunlarımız da hızlı bir şekilde çözülürse; kentsel dönüşüme uygun ferah, depreme dayanıklı, yeşile saygılı, tabiat varlıklarına önem veren, yeni bir bölge inşa etmiş olacağız.

Mustafa Altın - Altın İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

Kayapa’ da yatırım yapmamızın hatta bölgede ki ilk inşaat firmalarından biri olmamızın birçok sebebi var. Kayapa’nın Bursa’yı gören son tepe olması, otoban ile doğrudan bağlantısının bulunması ve içinde bulunduğumuz pandemi döneminde önemini daha çok anladığımız doğa ile iç içe, kalabalıktan, stresten ve trafikten uzakta bir yaşam sürme ihtiyacını Kayapa’nın bizlere sunduğunu ve yatırım yapma sebeplerimizin başında geldiğini söyleyebiliriz. Kayapa bölgesindeki hızlı gelişim, belediyenin yatırımları ve bölgedeki sürekli artan müşteri talepleri beklentileri gerçekleştirmeye devam etmekte ve bizimde bölgedeki yatırımlarımızın ne kadar doğru olduğunu bizlere göstermektedir.

Kayapa bölgesinin avantajlarına bakacak olursak; bölgedeki yeşil alanın fazla olması, sanayi bölgelerine ve Bursa’nın yeni sanayi bölgesi Teknosab’a yakınlığı, otoban ile bağlantısı ve bölgenin şehrin stres ve kalabalığından uzak olmasını örnek gösterebiliriz. Her bölgede olduğu gibi Kayapa bölgesinin de dezavantajları vardır. Bölgede ki alt yapı yetersizliği, ulaşım hatlarının yetersizliği ve yeni bir bölge oluşumundan kaynaklı endişeler bölgede dezavantaj olarak gösterilebilir.

Kayapa; her geçen gün daha da gelişerek, Bursa’nın modern yüzü olacaktır diye düşünüyorum. Görükle-Mera olarak bilinen bölgenin de imar çalışmalarında sona gelindiğini düşünürsek, şehrin batısında yeni, modern ve yeşil ile iç içe yeni bir şehir doğuyor diyebiliriz.

Kayapa şehrin kargaşasından ve stresinden uzaklaşmak isteyen her kesimden ilgi görmekte ancak Hasanağa, Kayapa ve Akçalar sanayi bölgelerindeki beyaz ve mavi yaka hatta yeni yapılan Teknosab çalışanlarının da bölgeye yoğun ilgi gösterdiğini söyleyebiliriz. Yine bununla birlikte özellikle memur çiftlerin (öğretmen, polis, asker, memur vb.) öncelikli tercih ettikleri ve ilgilerini çektikleri bölge olarak söyleyebiliriz.

Çağdaş Özkan - Taham Yapı Satış Müdürü

Kayapa Bölgesinde bitmiş ve devam eden toplam 6 projemiz var. Bunlar; Madrid City 1, Madrid City 2, Madrid City 3, Napoli City, Sydney Garden ve Milano City. Bu bölgeye yatırım yapmamızın en büyük sebepleri arasında yeni gelişen bir bölge olması var. 2018 yılında Kayapa’ya ilk geldiğimiz sene hem bölgenin boş olması hem de 2018 krizinin etkisiyle ciddi mücadele verdik. Bölgeye gelen müşterilerimizin ortak tepkisi Kayapa’yı uzak bulmalarıydı. Son 1,5 -2 yıldır tam tersi tepkiler ile karşı karşıyayız. Bursa’nın batıya doğru ilerlemeye devam etmesi ile birlikte şehrin göç alan bir yeri olmaya başladı. Her geçen gün biten yeni projeler, açılan yeni marketler, yeni dükkânlar bölgeyi daha da cazip hale getirmeye başladı. Son zamanlarda Kayapa’ya yoğun bir talep var.

Kayapa’nın diğer bölgelere avantajları; kat sayısının az olması, bölgede 38 dönümlük çamlık ormanının bulunması, yeni yapılaşma, yeni projeler olduğu için yatırım içinde çok iyi bir fırsat. Maksimum 5 sene içerisinde Kayapa-Balkan-Hasanağa bölgelerinin 23 Nisan Mahallesi ve Özlüce bölgesini aratmayacağını düşünüyorum.

Kayapa bölgesinde yaptığımız projelerdeki müşteri portföyü genellikle 30-40 yaş bandında beyaz yaka olarak tabir edebileceğimiz kişiler. Genç neslin bölgeyi tercih etmesi de Kayapa’nın daha hızlı gelişmesine yardımcı oluyor.

İsmet AKÇA – Akcan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Bursa'nın hızla gelişen ve değeri sürekli yükselen bölgesi Kayapa, yatay yüksekliğe sahip olması, yeni ve seyrek yapılaşmasıyla ön plana çıkıyor. İki adet organize sanayiye, çevre yoluna, şehir hastanesine ve Uludağ Üniversitesi'ne yakın konumda bulunmasıyla da yatırımcılar ve bu bölgede yaşamak isteyenlerin ilgi odağı haline gelen Kayapa'nın tüm beklentilere cevap verebiliyor olması oldukça önemli.

Akcan Yapı olarak bu bölgede hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde, büyük ilgi ve yüksek talep ile karşılaşıyoruz. Yaşamın başladığı Kayıoba Konakları 1.etap ve 2.etap projelerimize, 2021 yılsonu itibariyle yapımı sonlanıp anahtar teslimleri yapılacak 3.etap, 4. etap ve 5. etap projelerimiz de eklenecek. Bölgeye yaptığımız yatırımların ve verdiğimizin emeğin karşılığını alıyor olmak bizleri çok mutlu ediyor.

Kayapa, gün itibariyle doğal yapısını koruyan bir bölge. Orta vadede yeni Özlüce olarak öngördüğümüz bölge, havasının temizliği, tüm ihtiyaçlara hitap eden lokasyonu ve seyrek yapılaşma dolayısıyla yeşil ağırlıklı sosyal faaliyet alanlarını barındıran lüks konut projeleriyle de çok ciddi avantajlar sunuyor.

Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler, bu bölgenin geleceğini öngören yatırımcılar başta olmak üzere, temiz hava ve dingin bir yaşam sürmek isteyenlerin de dikkatini çekiyor. Hayata geçirilen projelerin fiyatlarının şehir merkezine oranla uygun olması ve kredi oranlarının düşmesiyle yatırımcı ve diğer tüm kesimlerden hareketliliğinin daha da artacağını düşünüyoruz.

Karnur İnşaat - Karnur İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mikail Karataş

Birinci sebep artan arsa maliyetleridir. İhsaniye, Ataevler, Özlüce, Altınşehir vb. bölgelerde fiyatların ulaşılamaz noktalara gelmesi daire alımı yapan kesimi zora sokuyor. Bu da bizim gibi firmaların ulaşılabilir yeni alternatif alanlar açmasını gerektirdi. Beklediğimizin üzerinde bir talep ile karşılaştık. Çünkü sadece maddi kaygılar değil, farklı öne çıkan özellikleriyle Kayapa üstte saydığımız bölgelerin segmentine çıktı. Şu an arayan müşterilerimizin çoğu özellikle yeni bölgeleri istiyorlar.

Şu an kalabalık olmaması ve daha planlı büyümesi en önemli avantajıdır. Ayrıca İzmir yolunun Güney cephesinde olması havası ve doğası açısından avantaj katıyor. İçerisinde bulunan devlet ormanı da buna büyük katkı sağlıyor. Yeni yapılan şehir hastanesine yakınlık ve çevre yolu da diğer avantajları arasında sayılabilir. Tek dezavantajı ulaşım alternatiflerinin az olmasıdır. Kayapa şu anda zaten geleceğini yaşıyor. Bu soru 5 yıl önce sorulmalıydı.

Özellikle şu kesim tercih ediyor diye ayıramayız. Nilüfer bölgesinde oturmak isteyen tüm müşteri gruplarımız burayı tercih ediyor. Yatırımlık almak isteyenlerin daha önceden tercihleri Kayapa oluyordu ancak Kayapa değerini almış bir yer olduğundan yatırım için geç kalınmış bir şekilde değere kavuşmuş durumdadır, en son 1 yıl önce bile almış olsa yatırımcının yüzünü güldürmüş bir bölgedir.

Orhan Çiçek – Çiçekler Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Kayapa şehre en yakın imarlı bölge olduğu için ve doğa güzelliklerini cazip bulduğumuz için biz de bu bölgede yatırım yapan inşaat firmalarından biriyiz. Üniversiteye yakın, ulaşım sorunu yok, lokasyon olarak güzel, hava sirkülasyonu kıymetli, ormanlık alanı değerli. Bunlar bölgenin cazibesini arttıran unsurlar. 5200 metrekare üzerine 45 dairelik bir proje tasarladık. Biz orayı 18 ay içerisinde bitirerek teslim etmeyi düşünüyoruz. Genelde beyaz yaka hatta mali müşavirlerin arsası var. Bu projelerle oranın kitlesi de değişiyor. O bölgenin emsali 0,90 olması bize de cazip geldi. Yeşil alanın çok olması da bir başka önemli nokta. Yine kat yükseliği çok fazla değil. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi yatay mimariye uygun 5 katlı.

Hasan Batır - Karen Gayrimenkul Satış Danışmanı

Nilüfer, bölge olarak arsa üretmek konusunda sığ durumda. Özlüce, Beşevler, Ertuğrul, İhsaniye artık arsa üretmek sığlaşmaya başladı. Tabi yeni bölge olarak da Uludağ Üniversitesine ve Şehir Hastanesine yakınlığı ile sanayi bölgelerine yakınlığı ve manzarasıyla öne çıkan bir bölge burası. Burası, müteahhite arsa üretmede geniş alanlar sunduğu için de cazip geliyor. Yeni nesil konutlar son 3 senede revaçta. Orta ve ortanın bir tık üstü, beyaz yakaya da cezbediyor.

Kayapa’nın fiyat avantajı da var. Özlüce ve Ertuğrul bölgesi bize yakın. Buralarda fiyatlar artık en tepe noktaya ulaşmış durumda. Yeni nesil 2+1 ve 3+1 daireler 800 ve 1200 bin TL bandına ulaşınca, dolayısıyla buradaki 400 bin ile 500 bin bandındaki dairelere müşteri daha hızlı ulaşabiliyor. Bu da bu bölgeyi cazip hale getiriyor. Alt yapının tam olarak hazır olmayışı önemli bir sorun ama önümüzde yıl burada ciddi bir alt yapı çalışmasının olacağını biliyorum.

Önder Erbey - Yaşam Gayrimenkul Şirket Müdürü

Kayapa, yeni oluşan bir bölge olduğu ve merkezi bir konumda olduğu için tercih ediliyor. Nilüfer'de inşaat yapılacak pek bir yer kalmadı. Lüks konutların yapılabileceği imara açık bölge şu an için Kayapa olduğundan burada bir inşaat yoğunluğu var. Ayrıca buranın havası ve doğası güzel ve ulaşım olarak da önemli bir yerde.

Kayapa’da yapılan projeleri satılan alan kişilere baktığımızda her kesimden müşteri olduğunu görebiliyoruz. Her bütçeye uygun daireler satılıyor. Beyaz yakasından mavi yakasına işçisinden doktor ve öğretmenine kadar her kesim için daireler mevcut.

Bölgenin en büyük sıkıntısı alt yapı. Alt yapı, asfaltlama, yeni yolların daha iyi hale gelmesiyle bölge çok daha değerlenecektir. Şu an bu haliyle böyleyse, bu eksikliklerin giderilmesiyle bölge daha da değerlenir, aynı zamanda fiyatlar da artar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89