banner94

banner77

banner69

banner88

"Yaptığımız binalara eser olarak bakıyoruz"

Elitel Yapı kurucu ortaklarından Gürol Ferik'ten açıklamalar

GÜNDEM 18.01.2016, 12:18 18.01.2016, 12:18
banner66

2013 yılında bir aile şirketi olarak 3 ortakla kurulan Elitel Yapı, dinamik yapısıyla gelişmekte olan Bursa’ya değer katıyor. Amaçlarının işlerini sindirerek yapmak olduğunu söyleyen Elitel Yapı kurucu ortaklarından Gürol Ferik, yavaş ama emin adımlarla yürümek istediklerini belirti.

Son zamanlar büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe her geçen gün yeni firmalar boy gösteriyor. Bursa'da 2013 yılında kurulan Elitel Yapı da bu doğrultuda sektöre değer katan en yeni firmalardan bir tanesi. 2013 yılında Gürol Ferik, Serkan Serin ve Cavit Çınar ortaklığında kurulan Elitel Yapı Kayapa Organize Sanayisi’nde yaptığı sanayi inşaatlarında kısa sürede ismini duyurdu.

Sanayi inşaatlarının yanı sıra artık konut inşaatlarında da bot göstereceklerini söyleyen Ferik, Özlüce’de bunun ilk adımını attıklarını ifade etti. Ferik şunları söyledi: “Şu an Özlüce bölgesinde “Özlüce Çınar Evleri” isminde bir projeye başladık. 14 adet 2+1 normal daire, 7 adet 3+1 ve 4+1 dubleks daireden oluşan projemizde kaliteden hiçbir ödün vermedik. Projenin Isı yalıtımlı dış duvarlar, çelik giriş kapıları, kapalı otopark ve çocuk oyun alanları gibi özellikleri var.”



Yavaş ama emin adımlarla ilerliyoruz…

Kısa süre önce kurulan yeni bir firma olmalarına rağmen özellikle Kayapa Sanayi Bölgesinde önemli projeleri bitirdiklerini ifade eden Ferik, amaçlarının işlerini sindirerek yapmak olduğunu söyledi. Ferik: “Aynı anda 3-5 şantiye açıp proje yürütmektense yavaş ama emin adımlarla yürümek istiyoruz. Bizler yaptığımız binalara eser olarak bakıyoruz. Yapılan bir binanın ticari ömrü en az 50 yıldır. Ama biz şu an kentsel dönüşüme tabi tuttuğumuz binalar 25-30 yıllık. Yani bizler daha uzun yıllar kullanılabilecek, daha uzun ömürlü binalar inşa etmek istiyoruz. Yaptığımız binalar 25-30 yıl sonra kentsel dönüşüme tabi tutulmasın istiyoruz” şeklinde konuştu. Kentsel dönüşümün topyekün yapılması gereken bir süreç olduğunu ifade eden Ferik, “Kentsel dönüşüm topyekün yapılması gereken bir süreç. İhtiyacı olan bir bölgenin komple ele alınıp bütün unsurlarıyla elden geçirilmesi gerekiyor. Şu an için binasal ve kentsel yenilemeler yapıyoruz. Henüz tam anlamıyla kentsel dönüşüme geçemedik” dedi.

Müthiş bir fuar olacak…

Bursa’nın son dönem en parlayan sivil toplum kuruluşlarından biri olan İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İş Adamları Derneği İMSİAD’ın da Yönetim Kurulu Üyesi olan Gürol Ferik 6-10 Nisan’da yapılacak olan “Bursa İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı”nı da hazırlayan ekipte bulunuyor. İMSİAD Fuar Komisyon üyesi olan Ferik, Nisan’da yapılması planlanan fuarla ilgili şunları söyledi: “Geçen sene çok geç dahil olmamıza rağmen güzel bir fuarı geride bıraktık. Katılımı ve ziyaretçisiyle faydalı bir fuar oldu. Katılmayan firmalar pişman oldular ve bir dahaki yıl katılacaklarını söylediler. 6-10 Nisan tarihleri arasında Bursa'da yapacağımız organizasyon ile İstanbul'dan sonraki en büyük fuarı yapmayı düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıl 1 salonu ancak doldurabilmiştik ama bu yıl ekim ayı itibarı ile 2 salon doldu bile. 3. salon için çalışıyoruz. İstanbul'dan katılan firmalar da var. Geçen seneden çok daha iyi bir fuarı hazırlıyoruz.”

 

 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
hafif yağmur
banner61
banner62
banner89