banner94

banner77

banner69

banner88

Yapı ve Yaşam Fuarı başladı

Bu yıl 25.'si düzenlenen fuara ilgi yoğun

GÜNDEM 28.03.2013, 09:33 28.03.2013, 09:33
Yapı ve Yaşam Fuarı başladı
banner66

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından Mimarlar Odası Bursa Şubesi işbirliğiyle bu yıl 25.’si düzenlenen Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı ve Kongresi protokol mensuplarının katılımı ile açıldı.



Vali Şahabettin Harput, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı Metin Çelik’in katıldığı fuarın açılış töreninde konuşan Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Nizamettin Kaya, fuar ve kongrenin kente ve çevresine önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, “Mimarlığın; geçmişin birikimleri ile geleceği hazırlayabilmesi, gelecekte yaşanacak kaliteli yaşam çevrelerini oluşturabilmesi için, Yapı ve Yaşam Fuarı; yapı sektöründeki yeniliklerin takip edilmesi firmaların kendilerini, ürünlerini tanıtabilmesi ve mimar, mühendis ve kullanıcıların da ürünleri tanıma ve bilgilenmeleri adına önemli bir organizasyondur” dedi.



Her yıl fuar ile birlikte uluslararası düzeyde Yapı ve Yaşam Kongresi’ni de düzenlediklerini dile getiren Nizamettin Kaya, “İnsanların yaşama koşullarının daha ileri bir düzeye ulaşması çabası temel alınarak, her yıl farklı bir tema ile hazırlanan kongrenin bu yılki teması ‘Yaşanabilir Kentler’ olarak belirlendi” açıklamasında bulundu.



Özellikle Van Depremi sonrasında Türkiye’de yapı stokunun depreme karşı ne kadar güvenli olduğu konusunun gündeme geldiğini ifade eden Kaya, “Hızlı sanayileşme ve göç olgusunun kontrol edilememesi ve bu süreçte planlama anlayışının önemsenmemesi sonucu yüzde 50’nin üzerinde kaçak ve çarpık yapılaşmanın olduğu bir kentle karşı karşıyayız. Bu haliyle Bursa’yı geleceğe taşıyamayız. Bursa’mızın yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kente dönüşümünün sağlanması uzun vadeli bir planlama gerektirmektedir. Bu planlama süreci de mimarlık ve planlama ilkelerine uyularak, bu hedefi topluma benimseterek olabilir” diye konuştu.



Kentsel dönüşüm sürecinde kentleri önemli bir sınavın beklediğine dikkat çeken Kaya, 25. Yapı ve Yaşam Kongresi’ndeki bilimsel değerlendirmelerin Bursa’nın geleceğine ve dönüşüm anlayışına ışık tutacağını da sözlerine ekledi.



VALİ HARPUT: "ÖNEMLİ BİR FUARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ…”



Bursa’nın çok yönlü zenginlikleri ile büyük hedeflere emin adımlarla ilerleyen bir kent olduğunu söyleyen Vali Şahabettin Harput da, “Bursa; tarihiyle, sanayisiyle, turizmiyle nitelikli bir şehir. Bursa aynı zamanda bir fuar şehri. Bu fuarların en önemlilerinden biri olan Yapı ve Yaşam Fuarı’na ev sahipliği yapıyor olmak Bursa için oldukça önemli. Fuarlar Bursa’nın turizm kimliğine de katkı sağlıyor” şeklinde konuştu.



Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise; "Sanayinin gelişmesiyle artan göçün konut ihtiyacını oluşturduğu Bursa’da düzenlenen fuarlar, 4 ayrı salon ve fuaye alanında bulunan 15 ülkeden 250'ye yakın firma ve firma temsilciliğinin ürün ve hizmetlerini, ziyarete açık olduğu 5 gün boyunca 50 bin ziyaretçi ile buluşturmayı hedeflemektedir” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
14°
kapalı
banner61
banner62
banner89