banner94

banner77

banner69

banner88

'Yapı Borsası' sektöre hareket getirecek

İnşaat sektöründeki tüm firmaları aynı platformda buluşturmak amacıyla geliştirilen ‘Yapı Borsası’ uygulaması önümüzdeki dönemde hayata geçecek

GÜNDEM 16.02.2018, 11:36 16.02.2018, 12:39
'Yapı Borsası' sektöre hareket getirecek
banner66
Teknik Yapı Firması tarafından inşaat sektöründeki tüm firmaları aynı platformda buluşturmak amacıyla geliştirilen ‘Yapı Borsası’ uygulaması önümüzdeki dönemde hayata geçecek.

Malzeme tedariğinden uygulama işlerine kadar her alandaki firmaları ve alıcıyı aynı platformda bir araya getirecek olan Yapı Borsası hakkında bilgiler veren Teknik Yapı Genel Müdürü Murat Karip, “Uygulamamız şuanda hazırlık aşamasında. Konuyla ilgili yazılımcı arkadaşlarımız yoğun bir çalışma içerisinde. Biz bu fikri ortaya atarken sektördeki tüm firmaların menfaatin, düşündük. Öyle ki, bugün malzeme veya uygulama işleri yaptıracak bir şirket bu işlerle alakalı en fazla 3 veya 5 farklı teklif alabiliyor. Yapı Borsası hayata geçtiğinde bir çimento alımıyla ilgili 100 teklif alabilecek. Bunu bir tıkla yapabilecek. Uygulama için pilot il olarak Bursa’yı belirledik. Daha sonra tüm Türkiye’ye yaymayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yapı Borsası’nın web tabanlı bir uygulama olacağını da belirten Karip, “Amacımız tüm piyasanın nabzını burada tutmak. Mobil bir uygulama olarak tasarlıyoruz. Hem android, hem de İOS’da yer alacak bir uygulama olacak. İlk etapta bir yıl boyunca kurumsal üyelikler alınacak. Bunun için ilk yıl bir ücret alınmayacak sonraki yıllarda ise cüzi bir miktar alınacak. Her şeyin gayet şeffaf olacağı bir buluşma noktası planlıyoruz. Pratik hesaplama tablolarından güncel kur fiyatlarına kadar birçok ayrıntı da yer alacak. İnşaat sektörüne hareket getirecek bir çalışma olacağını düşünüyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89