banner94

banner77

banner69

banner88

Yabancıya üst sınır 30 hektar

Bakan Bayraktar : Yasal düzenleme yakında yürürlüğe girecek.

GÜNDEM 12.01.2012, 23:43 12.01.2012, 23:43
Yabancıya üst sınır 30 hektar
banner66

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yabancılara konut satışının önünü açacak Mütekabiliyet Yasası'nın kısa sürede yürürlüğe gireceğini açıkladı. Bayraktar, "Şu an bir yabancı 2,5 hektardan fazla alan satın alamıyor. Biz, yasa ile bunu 30 hektara çıkaracağız." dedi. 

    Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)'nin 'Düşük Karbon Rekabet Gücü: 2012 Ve Sonrası İçin Beklentiler' başlıklı konferansına katıldı. Konferanstan ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Bayraktar, deneme bonusu kamuoyunda tartışılan Mütekabiliyet Yasası'na dair önemli açıklamalarda bulundu. İktidar olarak Türkiye'nin kalkınmasına önem verdiklerini belirten Bayraktar, şunları söyledi: 

    "Yabancıların buraya gelip konut almasını, yatırım yapmasını arzu ediyoruz. Bu minvalde ülkemizin konumu ve şartlarını göz önünde bulunduruyor, yabancılara mülk satışının önünü açıyoruz. İlerleyen günlerde bunu hayata geçireceğimizden kuşku duyulmasın. Yasa ile yabancılar konut ve işyerleri dahil her türlü gayrimenkulu satın alabilecek. Bakın, şu an bir yabancı 2,5 hektar alandan fazla satın alamıyor, biz bunu 30 hektara çıkaracağız. Tasarı yakın bir zamanda TBMM Genel Kurulu'na gelecek ve kanunlaşacak. Zannediyorum, bu 2012'nin başlarında olacak." 

    Gazetecilerin, "Yasa 2012'nin ilk çeyreğinde yürürlüğe girecek mi? sorusuna da Bayraktar, "Evet, bu dilimde yürürlüğe girecek." karşılığını verdi. 

    Kentsel Dönüşüm ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nin yaptığı araştırmalara işaret edilmesi üzerine Bayraktar, "Evet bu araştırmayı birlikte yürüttük. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın tüm işi konut stokunu yenilemektir. Biz, bu bağlamda ilk olarak deprem, sel ve yangınlardan etkilenen binalara bakacağız. Salaş, kaçak yapıları belediye ve valiliklireni yardımları ile yenileyeceğiz. Artık 1 saniye bile beklemeye tahammülümüz yok. Yasal prosedürün tamamlanmasının ardından vatandaşın desteği ile Kentsel Dönüşüm'ü yapacağız." ifadelerini kullandı. 

    Türkiye Hazır Beton Birliği 'nin 1988 öncesi binalar yıkılsın önerisinin aktarılması üzerine ise Çevre ve Şehircilik Bakanı, "Bu kadar radikal ifadeler kullanılmamalı, çünkü dönüşümün ciddi bir maliyeti var. Bakın, ABD ve Japonya'da da dönüşüm yapılıyor. Yine Çin, Hindistan ve Meksika gibi ülkelerde bir duyarlılık oluşuyor. Gelinen aşamada Türkiye Kentsel Dönüşüm'e hazırdır. Umuyorum, zaman içinde dönüşümü yapacağız." yorumunu yaptı. 

    Fransa'nın sözde Ermeni Soykırımı'nı inkar edenlere yaptırım getiren kanun ile ilgili sorular üzerine de Erdoğan Bayraktar, "Türkiye vatandaşı olarak, Türk olarak bu yasanın Sarkozy'nin acziyetinin tezahürüdür. Üzücü bir olay insan düşünce özgürlüğü ile ilgisi yok." dedi. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
12°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89