banner94

banner77

banner69

banner88

Vekillerden Yıldırım'a tam not

Başkan Edebali, Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde AK Parti Bursa Milletvekillerini ağırladı.

GÜNDEM 08.12.2016, 12:57 08.12.2016, 15:51
Vekillerden Yıldırım'a tam not
banner66
Kentsel dönüşüm çalışmalarında önceliklerinin insanların tüm beklentilerine cevap verecek  modern ve güvenli bir şehir olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Hemşerilerimizin rızası ve talepleri doğrultusunda oluşturacağımız Yeni Yıldırım’ın mutfağı kentsel dönüşüm hamlemizin anahtarı olacak” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümün mutfağı olarak nitelendirdiği Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nde ağırladığı AK Parti Bursa Milletvekilleri Muhammet Müfit Aydın ve Osman Mesten’e projelerini anlattı. Yıldırım’a modern bir şehir hüviyeti kazandıracak kentsel dönüşüm çalışmalarının ve vizyon projelerin hazırlandığı merkez hakkında bilgi veren Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Hemşehrilerimizle kentsel dönüşüm çalışmalarımızı paylaşacağımız, Yıldırım Han Toplantı ve Konferans Salonu, dönüşüm projelerinin hazırlandığı Kentsel Tasarım birimi, AR-GE birimi ve Kalite Yönetim Temsilciliği bulunan merkezimiz ilçemizi ortak akılla yönetmemize zemin hazırlayacak” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’YE ÖRNEK TEŞKİL EDECEĞİZ’

Yıldırım’a yeni bir çehre kazandıracak vizyon projelerde gelinen son aşamaları da aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Sular Vadisi ve Doğa Parkı'nda kamulaştırma işlemlerini tamamladık. Yalnızca Yıldırımlıların değil Bursalı hemşehrilerimizin de yararlanabileceği benzersiz bir sosyal alan olacak projenin temeli için artık gün sayıyoruz” dedi. Kültür merkezleri, gençlik merkezleri ve modern pazar alanlarının dönüşümün sosyal ve ekonomik yanını tamamlayacağını vurgulayan Başkan Edebali, “Molla Yegan Kültür Merkezi, bin kişilik çok amaçlı salonuyla sanat ve kültür programlarımıza ev sahipliği yapacak. Tam anlamıyla bir kültür sarayı olacak merkez birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlandı. Gençlik merkezleri, evlatlarımızın kötü alışkanlıklardan korunarak, eğitimli ve donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak. Kapalı pazar yerleri hem esnafımıza hem de vatandaşlarımıza sağlıklı alışveriş olanağı taşıyacak” şeklinde konuştu. Mevlana Ulus Kentsel dönüşüm projesi hakkında da detaylı bilgi aktaran Başkan Edebali, “Bölgede ticari alanlar, sosyal donatı alanları, eğitim, sağlık ve spor alanları ile yeni bir yaşam alanı oluşturacağız. Kentsel dönüşümdeki en önemli amacımız vatandaşlarımızın dönüşüm sonrası da yine aynı bölgede yeni konutlarda yaşamasıdır. Bu haliyle de proje tamamlandığında Türkiye’de dönüşüme örnek bir çalışma ortaya koymuş olacağız” ifadelerini kullandı.

KATILIMCILIĞIN GÖSTERGESİ

Planlama ve Kentsel Gelişim Merkezi’nin Türkiye’de kentsel dönüşümde örnek gösterilecek bir tesis olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, “Tümüyle vatandaşlara yönelik inşa edilmiş bu merkez, kentsel dönüşümde akıllardaki soru işaretlerini kaldıracak. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’yi sürdürdüğü katılımcı belediyecilik anlayışından dolayı tebrik ediyorum” dedi. Gerçekleşecek vizyon projeler ve dönüşümün, Yıldırım’ı plansız yapılaşma ile anılmaktan kurtaracağını ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ise “Yıldırım’da birçok bölgede planlanan kentsel dönüşüm vatandaşlara sağlıklı, güvenli ve modern bir şehirde yaşama imkanı sunacak. Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’nin öncülüğünde Yıldırım, Bursa’nın yeni cazibe merkezi haline gelecek” diye konuştu.





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
22°
açık
banner61
banner62
banner92
banner89