banner94

banner77

banner69

banner88

Uzakdoğu mutfağına Hong Kong'tan girdiler

Ev ve mutfak eşyaları sektöründen 25 firma Hong Kong Houseware Fuarı’nda boy gösterdi.

GÜNDEM 12.05.2016, 14:10 12.05.2016, 14:10
Uzakdoğu mutfağına Hong Kong'tan girdiler
banner66

Eve dair neredeyse her şeyin sergilendiği ve yeni trendlerin ilk kez görücüye çıktığı Uzakdoğu’nun en büyük buluşması Houseware Fuarı, Hong Kong’da düzenlendi. İKMİB ve İDDMİB’nin bu yıl 12. Kez milli katılım organizasyonu gerçekleştirdiği fuarda, Türk ev ve mutfak eşyaları sektöründen toplam 25 firma yer aldı.  

Hong Kong Convention&Exhibiton Centre’da düzenlenen Houseware Fuarı’nda; ev dekorasyonu, mutfak eşyaları, mobilya, bahçe mobilyaları, aydınlatma aksesuarları, küçük elektrikli ev aletleri, güzellik ve kişisel bakım, sağlık ve temizlik ürünleri, bebek ve banyo eşyaları, çevre dostu çözümler gibi geniş bir yelpazede ürünler sergilendi. 



İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) bu yıl da geleneği bozmadı ve fuara 12.’nci milli katılım organizasyonunu gerçekleştirdi. Hong Kong Houseware Fuarı’nda bu yıl 23’ü İKMİB ve İDDMİB işbirliğiyle düzenlenen milli katılımla olmak üzere toplam 25 firma boy gösterdi.



İhracat rakamları…

Türk mutfak eşyaları sektörü, 2015 yılında yaklaşık 4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Türkiye, dünya mutfak sektörü ihracatından yüzde 2,15 pay alarak 8’inci sırada yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl mutfak sektörü en fazla ihracatı; Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya, Mısır, Irak, ABD, İspanya, İsrail ve Suudi Arabistan’a yaptı.

Sektörün yaklaşık 4 milyara ulaşan ihracatı içinde ilk 5’te yer alan alt ürün grupları ise şöyle sıralandı: Endüstriyel mutfak grubu, elektrikli küçük mutfak ve ev aletleri, metal mutfak eşyaları, cam mutfak ve ev eşyaları ile plastik mutfak ev ve eşyaları. 





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
19°
kapalı
banner61
banner62
banner89