banner94

banner77

banner69

banner88

UEDAŞ'tan yatırım atağı

Gn. Md. İslamoğlu : 5 yıl için 550 milyon lira yatırım taahhüdünde bulunduk.

GÜNDEM 01.07.2012, 16:33 01.07.2012, 16:33
UEDAŞ'tan yatırım atağı
banner66
Uludağ Elektrik Dağıtım AŞ. Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, 5 yıl için 550 milyon lira yatırım taahhüdünde bulunduklarını belirterek, bu doğrultuda yatırımlara devam edeceklerini söyledi.
 
Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş (UEDAŞ) Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu, özelleştirme sonrası Bursa’da yaşanan gelişmeleri anlattı.  2011-2012 yıllarında Bursa’nın inşaat alanında çok geliştiğini ve yapılaşmanın hızla sürdüğünü kaydeden İslamoğlu, “Bu bölgelere hizmetleri kaçırdık. Maalesef en büyük problem trafoları koymak için yeşil alan aramak zorundayız. Millet Mahallesi, Esenkent, Yunuseli, Altınşehir, Ertuğrulkent gibi birçok yerde müthiş bir konutlaşma var” dedi.
 
KONUT SEKTÖRÜNDEN YARDIM İSTİYORUZ
 
İnşaat firmalarına seslenen Mehmet İslamoğlu, “Konut yapanların trafo için yer ayırması gerekiyor. Çünkü enerjiyi taşımak kolay değil ve olmazsa olmaz bir kuraldır. Bizim işimiz hizmeti ayağa götürmektir.  Amerika’da yakın zamanda  incelemelerde bulundum. İzolasyonsuz  bina yok Amerika’da. Amerikalılar teknolojilerini bize satmaya çalışıyorlar. Ancak bizim altyapımız bu teknolojiye uygun değil. Ama ülkemizin gidişi o yönde. Yeni yapılan konutlarda bu neden olmasın”şeklinde konuştu.
 
SİSTEM KONTROL ALTINA ALINACAK
 
Hizmetin kontrol edilebilir olmasının en önemli konu olduğunu açıklayan İslamoğlu, şöyle devam etti:
 
“38 tane trafo merkezi var. Alınan enerjiyi köy ve kentlere dağıtıyoruz. 450 tane de çıkış var. Bu sistemi yönetmek için otomasyon yaptırmak lazım.  İlk etapta iletimin merkezleri olan 450 çıkışa haberleşme özelliği olan, çıkan elektriği büyüklüklerini ölçebilen analizörleri yerleştirdik. Her hangi bir saatte elektrik kesilirse bu sistem sayesinde görebiliyoruz.  Sisteminizi kontrol altına alırsanız hâkim olursunuz ve siz yönetmiş olursunuz. Öncelikli hedef yönetici olmaktır. İnsanlara iyi elektrik vermek zorundayız. İkinci aşamamız raporlamadır. Bizim en önemli sorunumuz kötü hava şartlarında yaşanan arızalanmalardır. Bunları azaltmalıyız. Bu sistemi kontrol altına alabildiğimiz zaman Bursa’yı bir numara yapacağız.”
 
TASARRUF İÇİN KENDİMİZİ SORGULAMALIYIZ
 
Elektrik faturalarındaki tutarları düşürebilmek için öncelikle günlük ne tüketildiğinin bilinmesi gerektiğini belirten İslamoğlu, “Günlük tüketim düşürmek isteniyorsa klimalarını, buzdolaplarını, televizyonlarını çalıştırırken tasarruflu kullanmaya dikkat etmeli. Norveç’te banyolarda fayans yok. Geliştirdikleri teknolojiyle boyayla izolasyonu sağlıyorlar. Teknoloji artık her şeye uygun. Isı iletimi iyi olan kaloriferleri kullanmak zorundayız. Sayaçlar hiçbir zaman fazla verim çıkartmaz. Öncelikle kendimizi sorgulamamız gerekiyor” dedi.
  
Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
15°
parçalı az bulutlu
banner61
banner62
banner89