banner94

banner77

banner69

banner88

TOKİ, arsa satışında vadeyi 60 aydan 120 aya çıkardı

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), arsa yatırımcılarına cazip bir ödeme seçeneği sundu.

GÜNDEM 01.11.2012, 19:19 01.11.2012, 19:19
TOKİ, arsa satışında vadeyi 60 aydan 120 aya çıkardı
banner66
Envanterinde bulunan arsaları yüzde 15 peşin 60 ay vadeli ve yüzde 25 peşin 36 ay vadeli satan TOKİ, ilk kez yüzde 10 peşin 120 ay vade ile arsa satışına çıkıyor. İdare, açık artırma yöntemiyle aralarında Ankara’nın cazibe merkezleri Çukurambar, Gölbaşı ve Dikmen ve Etlik ile Antalya, İzmir, Mersin, Adana, Balıkesir, Şanlıurfa, Mersin ve Gaziantep gibi illerde bulunan 257 arsayı satışa sundu. 



TOKİ, toplu konut projelerini finanse etmek amacıyla envanterinde bulunan 257 arsayı satışa çıkarıyor. 15 Kasım 2012’de yapılacak açık artırmayla satışa sunulacak arsalar ödeme şekline göre üç kategoriye ayrılıyor. Daha önce yaptığı açık artırmalarda iki ödeme alternatifiyle satışa çıkan İdare bu kez arsa yatırımcıları için çok cazip bir ödeme seçeneğini uygulamaya koydu. Arsa fiyatının yüzde 25’i peşin kalanı 36 ay vadeli ve yüzde 15’i peşin kalanı 60 vadeli ödeme seçeneklerine TOKİ, üçüncüsünü de ekledi. Üçüncü ödeme alternatifine göre alıcılar arsa fiyatının yüzde 10’unu peşin verip kalan miktarı 120 ayda ödeyebilecek. 



YÜZDE 10 PEŞİN 120 AY VADELİ ARSA SATIŞI



Birinci ödeme alternatifine göre Ankara, Amasya, Ağrı, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane ve Mersin’de bulunan 29 arsa satışa çıkarılacak. Bu arsaların bedelinin yüzde 25’i peşin verilip bedelin kalanı 36 ayda ödenebilecek. İkinci ödeme alternatifine göre satışa sunulacak 152 arsa ise Ankara, Bursa ve Kütahya’da bulunuyor. Bu arsalar için uygulanacak ödeme seçeneği ise arsa bedelinin yüzde 15’inin peşin kalan miktarın 60 ayda ödenmesi prensibine dayanıyor. İdare tarafından yeni uygulamaya konulan yüzde 10 peşin 120 ay vadeli cazip ödeme alternatifi Afyonkarahisar, Ankara, Aksaray, Balıkesir, Çorum, İzmir, Kars, Mersin, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da bulunan 76 arsa için uygulanacak. Bu ödeme şeklinde arsa bedelinin yüzde 10’u peşin ödenirken bedelin kalanı için tanınan vade 120 ay olacak. 



ANKARA ÇUKURAMBAR’DA CAZİP ARSALAR SATIŞTA



Ankara’nın gözde semti Çukurambar’da bulunan iki arsa da satışa sunulacak arsalar arasında bulunuyor. Çukurambar’da yer alan arsalardan biri 3 bin 320 metrekare büyüklüğünde ve 9 milyon 960 bin lira muhammen bedele sahip bir “kentsel servis alanı”. Diğeri ise 2 bin 463 metrekarelik, 6 milyon 157 bin 500 lira muhammen bedeli olan bir “özel sosyo-kültürel tesis alanı”. Satın alınan arsalar ancak taşınmazın, satış şartnamesinde tanımlanan türüne göre değerlendirilebilecek. Kentsel servis alanlarında resmi kurumlar ve bağlı kuruluşları, turistik tesisler, özel sağlık tesisleri, ticaret merkezleri, basın yayın tesisleri, kültür eğlence ve dinlenme tesisleri, özel yurt alanları ve özel spor tesisleri yer alabiliyor. Özel sosyo-kültürel tesis alanlarında ise ancak sosyo-kültürel içerikli yapılar yapılabiliyor. 



Satış için yapılacak açık artırma 15 Kasım saat 14:00’da eş zamanlı olarak TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki binasında, Eskidji Müzayedecilik Ticaret İthalat İhracat A.Ş.’nin İstanbul Yenibosna’daki merkezinde, Adana Seyhan’daki Mavi Sürmeli Otel’de yapılacak. Açık artırma www.eskidji.com adresinden de takip edilerek arsalar için teklif verilebilecek. 



Katılımcıların teklif verecekleri her bir arsa için arsaların muhammen bedeline göre belirlenen oranda müzayede salonlarında açılacak veznelere yatırılabileceği gibi Eskidji firmasının hesabına açık artırmadan önce katılım teminatı yatırmaları gerekiyor. Taşınmaz bedellerinin ödenmesi için hem peşin hem de vadeli teklif alınacak. Bedeli 15 bin liraya kadar olan taşınmazlarda taksit uygulaması yapılmayıp satış peşin olarak gerçekleştirilecek. Satışla ilgili ayrıntılı bilgi ve açık artırma şartnamesi, www.eskidji.com internet sitesinde yer alıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
20°
kapalı
banner61
banner62
banner89