banner94

banner77

banner69

banner88

Soğanlı'da 3. perde

Soğanlı’da etaplar bir bir gün yüzüne çıkıyor...

GÜNDEM 26.10.2016, 14:16 26.10.2016, 14:28
Soğanlı'da 3. perde
banner66
Osmangazi Belediyesi’nin Türkiye’de kentsel dönüşüme ışık tutan öncü ve örnek projesi Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin üçüncü bölümünün temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı törenle atıldı. Bakan Özhaseki, yaptığı konuşmada “Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a, Bursa’ya kazandırdığı böyle güzel ve örnek proje için teşekkür ediyorum” dedi.



Osmangazi Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte, toplam 42 hektar alanda 4 kısım olarak hayata geçirdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 3 kısmın temeli düzenlenen törenle atıldı. Toplam 622 konut ve 35 ticari alanın yer alacağı üçüncü bölüm, diğer kısımlarla birlikte 2017 sonuna kadar tamamlanarak teslim edilmiş olacak. Temeli atılan üçüncü bölümde 131 adet 2+1, 459 adet 3+1, 32 adet 4+1 daire yer alıyor. Soğanlı 3. kısımda, yeşil alanları, açık ve kapalı otoparkları, çevre yoluna bağlantısı, alışveriş mekanları ile kendi yaşam alanını yepyeni mimari çizgilerle yorumlayan eşsiz bir proje ortaya çıkıyor. Sosyal yaşamın vazgeçilmezi olan yeşil alanlar, eğitim ve ibadet alanları, ticaret alanları ile meydanlar bu projede de değerini buluyor.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekilleri Osman Mesten, Muhammet Müfit Aydın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ile çok sayıda davetli katıldı.



Dündar; “Planlı ve Yatay Şehirleşmenin Önünü Açıyoruz”

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi 3. kısım temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Soğanlı Kentsel dönüşüm Projemiz, toplam 2.177 konut ve 192 ticari alandan oluşan dev proje. Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüsüne son verecek, kentin tarihi, doğal ve kültürel dokusunu koruyarak dönüşümün önünü açacak ilk proje olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yalnızca Osmangazi’de değil, tüm Bursa’da planlı ve yatay şehirleşmenin önünü açacak” diye konuştu.



Kentsel dönüşümün asıl amacının depreme dayanıklı, günümüz yaşam koşullarına uygun yaşam alanları oluşturmak olduğunu belirtti. Başkan Mustafa Dündar, “Bu amaç doğrultusunda yürüttüğümüz uzun ve titiz çalışmalar sonucunda geliştirilen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüsüne son verecek, kent silüetini koruyarak dönüşümün önünü açacak bir proje. Aynı zamanda, başta Osmangazi olmak üzere Bursa’da planlı ve yatay şehirleşmenin önünü açacak öncü ve örnek proje” dedi.



“Hedefimiz Bölgenin Tamamını Değiştirmek”

Bursa’nın en eski yerleşim yerlerinin bulunduğu Osmangazi’nin yüksek deprem riski, plansız ve çarpık yapılaşma nedeniyle, göreve geldikleri 2009 yılından itibaren Kentsel Dönüşüm projelerine büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Dündar,  Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin bu kapsamda hazırlanmış projelerden birisi olduğunu söyledi. Şehrin 10 farklı bölgesinde daha Kentsel Dönüşüm alanı belirlediklerini söyleyen Dündar, “Şu anda Demirkapı ve Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projelerimiz hazır. Eski Bursa olarak bilinen tarihi Hisar içini aslına uygun şekilde yeniden canlandıracağımız projemizle ilgili çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor.  Ayrıca, şehrimizin pek çok bölgesinde yaptığımız imar düzenlemeleri sonucu, bu gün başta Hamitler – Güneştepe olmak üzere pek çok bölgesi birer cazibe merkezine dönüştü” diye konuştu. Konuşmasının sonunda bu projeleri geliştirip hayata geçirirken kendilerine destek verenlere ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Dündar, “Hedefimiz, bundan sonra tüm Osmangazi’yi dönüşüm kapsamına almak. İnşallah bunu başaracağız” dedi.



Temel atma töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, Osmangazi Belediyesinin gerçekleştirdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin başta Osmangazi olmak üzere, Bursa’nın dönüşümüne büyük katkı sağlayacağını belirtti.



Bakan Özhaseki'den Başkan Dündar’a teşekkür

Osmangazi Belediyesinin hayata geçirdiği Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi 3. Kısım temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, konuşması Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür ederek başladı. Bakan Özhaseki, “Öncelikle, başkanımıza böyle güzel, başarılı ve örnek bir projeyi Bursa’ya kazandırdığı için Başkanımızı Mustafa Dündar7a çık teşekkür ediyorum. Bundan sonra gerçekleştirecekleri projerle ilgili olarak ta, yapacağımız bir şey varsa baş üstüne demeye hazırız” dedi. 



Bakan Özhaseki; “Yapılarımızın Çoğu sağlam Değil”

Konuşmasında deprem gerçeği ile, Anadolunun tarihsel geçmişine vurgu yapan Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki, “Ülkemizin güzellikleri bin bir türlü ancak, alt tarafta da kaynamalar devam ediyor. Deprem riski yüksek bir toprak parçası üzerinde yaşıyoruz. Bizler, toprağın üstüyle ilgili çalışmaları yoğun bir şekilde yapıyoruz ancak, alt taraftaki kaynamalarla ilgili yapacak bir şeyimiz yok. İnşaatları yaparken malzemeden çalacağız, sonra da kader deyip oturacağız. Böyle bir şey yok. Ne yazık ki elimizdeki mevcut yapı stoklarımız da çok sağlamlık arz etmiyor” dedi.   



Özhaseki; “Herşeyi Devletten Beklemeyin”

Ülkemizde 20 milyona yakın yapı bulunduğunu, 1999 depreminden sonra yapılanların standartlarının biraz yüksek olduğunu ancak bunun da 5 milyon civarında olduğunu belirten Bakan Özhaseki, “1999 öncesi yapılan yaklaşık 15 milyon bağımsız yapı var. Bunun da en az yüzde 50’si çürük. Bir Çevre ve Şehircilik Bakanı çıkıp evler çürük der mi?. Evet, diyorum. Gücü yeten herkes oturduğu evleri kontrol ettirsin. Bilim adamları çıkıp diyorlarsa ki deprem yaklaşıyor, şiddeti de 7’den aşağı olmayacak diyorlarsa, lütfen ciddiye alalım. Vatandaşlardan istirhamım, her şeyi devletten beklemeyin” diye konuştu. 2012 yılında gerçekleştirilen yasal düzenlerle birlikte, bu konuda vatandaşa pek çok kolaylıklar sağlandığına işaret eden Bakan Özhaseki, aradan geçen 4 yıla rağmen yaklaşık 30 milyon insanı ilgilendiren ciddi bir soruna karşın, ellerinde yalnızca 3 milyonu ilgilendiren bir Kentsel Dönüşüm Projesi olduğunu, belediye başkanlarının bu yönde hazırladıkları projeler olduğunda, kendilerine her türlü desteği verdiklerini ifade etti.



Konuşmaların ardından Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, törene katılan davetliler ile birlikte Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin 3 kısımının temelini attı. Daha sonra Osmangazi belediye Başkanı Mustafa Dündar ve davetlilerle birlikte projenin maketini inceleyip örnek daireleri gezen Bakan Özhaseki, oturma odasında bir süre oturarak Başkan Mustafa Dündar’dan proje hakkında bilgi aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’ye, burada Başkan Mustafa Dündar ve 3 kısmın yapım ihalesini alan firma yetkilileri tarafından özel işlemeli bir sürahi vazo hediye edildi.   



SOĞANLI KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJE BİLGİLERİ

(Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Osmangazi Belediyesi tarafından kamulaştırılan)

Toplam Alan: 153.170 m²

(Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Osmangazi Belediyesi tarafından ödenen)

Toplam Bedel : 130.897.306 TL.



1.     Kısım  (Ali Bostancı İnşaat)

223 daire +17 ticari alan / 11 Şubat 2017’de teslim alınacak. 

2.     Kısım  (Ali Bostancı İnşaat)

508 daire +60 ticari alan / 15 Ekim 2017’de teslim alınacak       

3.     Kısım  (Harput-Akyükselen İnşaat)

622 konut+35 ticari alan/ 18 Ağustos 2017’de teslim alınacak

4.     Kısım  (Atış Yapı)  

420 konut +83 ticari alan / 22 Ağustos 2017’de teslim alınacak





Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
16°
kapalı
banner61
banner62
banner92
banner89