banner94

banner77

banner69

banner88

Sektörün duayenleri öğrencilerle buluşuyor

İMSİAD Üyesi Yasin Sağer, öğrencilere sahada deneyim kazanmalarını tavsiye etti.

GÜNDEM 23.05.2016, 13:19 23.05.2016, 13:19
Sektörün duayenleri öğrencilerle buluşuyor
banner66
Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen İMSİAD Üyesi iş adamı Yasin Sağer, öğrencilere fırsat buldukça sahada deneyim kazanmalarını tavsiye etti.



İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri Derneği (İMSİAD), Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi’yle imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde deneyimli üyelerini İnşaat Bölümü öğrencileriyle buluşturmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, son olarak BURYAP İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Sağer, U.Ü. İnşaat Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

SEKTÖRE SIFIRDAN BAŞLADIM

İnşaat sektörüne sıfırdan başladığını dile getiren Sağer, “İlk zamanlarımızda konut inşaatları, tadilat, proje gibi işler yürütüyorduk. Daha sonra kamu ihalelerine yoğunlaştık. Bugün itibarıyla yılda 300-350 konut imal eder hale geldik. Bunun yanında çevre düzenlemeleri, okul, hastane, köprü yapımına kadar birçok kamu yatırımına da imza atıyoruz. Aynı zamanda farklı sektörlerde de yatırımlarımız mevcut” ifadelerini kullandı.

DENEYİM ELDE ETMELİSİNİZ

 Öğrencilerin üniversitede teorik ağırlıklı bir eğitim aldığına dikkat çeken Sağer, bunun tek başına yeterli olmadığını vurguladı. Geleceğin inşaat mühendisi adaylarına eğitimleri boyunca fırsat buldukça sahada kendilerini geliştirmelerini tavsiye eden Sağer, şöyle devam etti: “Sektör de tutunmak dışarıdan göründüğü gibi kolay değil.  Birçok meslektaşımız, kolon ve kirişi yerinde görmeden mezun oluyor. Bu da gelecekte işlerini zorlaştırıyor. Piyasada daha çok tecrübeli inşaat mühendisleri tercih ediliyor. O yüzden mümkün olduğu kadar kendinizi geliştirmeli, şantiye deneyimi elde etmelisiniz.”

İnşaat mühendisi adaylarının sorularını yanıtlayan Sağer, BURYAP İnşaat olarak staj başta olmak üzere birçok konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.    

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
az bulutlu
banner61
banner62
banner92
banner89