banner94

banner77

banner69

banner88

Sektörü büyüten marka: Serra Seramik

UNICERA'da Serra Seramik farkı...

GÜNDEM 23.03.2016, 18:21 23.03.2016, 18:21
Sektörü büyüten marka: Serra Seramik
banner66

Türkiye seramik sektörüne 2012 yılında iddialı bir giriş yapan Serra, sahip olduğu farklı ve büyük ebatları ile sektör profesyonellerine ve tüketicilere daha fazla estetik ürünleriyle UNICERA 2016’da fark yarattı.



Konut ve Yapı Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Serra Seramik Bayi Satış Müdürü Nuri Gönen, farklı ve büyük ebatları ile sektöre girdiklerinde tüm markaların ebat olarak büyümeye başladığının altını çizdi. Bu adımın sektöre estetik ve katma değer getirdiğini söyleyen Gönen, “Biz daha da farklılaşmaya çalıştık. Büyüğün daha da büyüğünü yaparak yeni bir koleksiyon oluşturduk. Parakendecilerin algısını öğrenmek için de yeni koleksiyonumuzla UNICERA 2016’ya ağırlık verdik” dedi.

BURSA BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR

Bursa pazarının Serra Seramik için önemli olduğunu vurgulayan Gönen, “Bursa,  metrekare bazında ve ciro anlamında her yıl üstüne koyan biz Pazar.  Biz Bursa pazarına çok ağırlık veren bir markayız. Çünkü Bursa, İstanbul’un arka bahçesi konumundan çıktı. Özellikle İstanbul-İzmir Otoyolu’nun tamamlanmasıyla Bursa’da bir patlama yaşanacak” ifadelerini kullandı.

KARAMSAR BİR TABLO GÖRMÜYORUM

2016 yılında seramik sektörü açısından karamsar bir tablo görmediğini ifade eden Gönen, “Rekabette merdivenaltı işler yapılmazsa katma değerli bir sezon geçireceğimizi düşünüyorum. Merdivenaltı ürünler ciddi sorun oluşturuyor. Bu yüzden enteresan fiyatlar ortaya çıkmaya başladı. Depolama ve nakliye maliyetleri çok yüksek bir sektördeyiz. Eğer böyle devam ederse ne biz ne de bayilerimiz karsızlıktan dolayı uzun süre kendilerini idame ettiremez” diye konuştu.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK ÜRETİCİSİ TÜRKİYE

Üretimlerinin yüzde 20 ila 25’inin ihracata gittiğini anlatan Gönen şöyle konuştu: “Pazarlarımızı Türkiye’nin çevresindeki karışıklık çok etkilemedi. Kendimize yeni pazarlar açtık. Üretim açısından baktığımızda Türkiye, Avrupa’nın en büyük üreticisi. Ancak dünyada sektörün önemli oyuncuları arasında girebilecek bir markamız henüz yok. Bizim ürünlerimiz kötü değil. Hatta Balkan ülkeleri ve İtalyan’lar bizi tercih ediyor. Tek sıkıntımız marka olamayışımız.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner100
18°
kapalı
banner61
banner62
banner89